bok

Hinsides väktare

Albin Alvtegen

Författare

Karin Alvtegen

Författare

Beskrivning

2023-06-13
Svenska
9-12

Författare

Albin Alvtegen, Karin Alvtegen

Illustratör Omslag

Alexander Jansson

Formgivare omslag

Jonas Lindén

Mediekontakt

Sofia Bengtsson

”För ovanare läsare, som vill bege sig till andra världar men snubblar över gammalmodiga ord i Narnia-serien och skräms av Harry Potter-böckernas längd och mängd, kan en resa till Hinsides vara precis lagom. Trilogin kan bli en portal till andra fantasyböcker – men med sin klurighet och värme är den också läsvärd i helt egen rätt.”

SvD om de första tre delarna

Linus vaknar upp av en främmande röst i sitt huvud. Han minns att han och Lionora vann striden mot Faselden, men något känns ändå fel. Väldigt fel. Eftersom Portalen rasat måste Linus återigen bege sig ensam genom Hinsides för att hitta en annan väg hem. Denna gång är inte det farligaste vad han möter, utan vad som redan finns inom honom.

Linus återförenas småningom med Lionora och tillsammans står de inför utmaningar ingen av dem kunnat föreställa sig.

Hinsides väktare är tredje delen i Hinsides-serien, skapad av Albin och Karin Alvtegen. Övriga delar i serien: Nyckeln till Hinsides, Hinsides brinner och Smittan i Hinsides.

Detaljer

Bokinformation

Åldersgrupp

9-12

Språk

Svenska

Originalspråk

Svenska

Serie

Hinsides-trilogin

Publiceringsdatum

2023-06-13

Läsordning

3

Produktion

Miljömärkning

Ja

Tryckeri/Producent

ScandBook UAB

Produktdetaljer

ISBN

9789129741742

Antal Sidor

272

Format

Pocket

 

Smittan i Hinsides

Om boken

Hemma hos Ellinors syster Sandra finns en magisk tavla som kan ändra motiv. En dag dyker det upp en ung man, Linus, som hävdar att tavlan är hans. Medan de bråkar om tavlan ringlar plötsligt en maskliknande varelse ut ur målningen. Linus rusar efter varelsen och systrarna följer efter hack i häl. Under jakten faller de alla tre genom ett djupt hål och hamnar till en början i ett kompakt mörker … Kommer Ellinor kunna hitta Sandra igen? Och kommer de att kunna hindra den otäcka varelsen från att sprida en svampsmitta som hotar att ta över allt levande i Hinsides och de andra världarna?
I de första delarna av fantasyserien Hinsides (Nyckeln till Hinsides, Hinsides väktare och Hinsides brinner) fick vi följa Linus och hans tvillingsyster Linneas hisnande äventyr. I fjärde delen, Smittan i Hinsides, får Linus sällskap av Ellinor och Sandra när Porten mellan världarna åter öppnas.

Albin Alvtegen

Smittan i Hinsides

 

Relaterat