bok

Hinsides brinner

Albin Alvtegen

Författare

Karin Alvtegen

Författare

Beskrivning

2023-06-13
Svenska
9-12

Författare

Albin Alvtegen, Karin Alvtegen

Illustratör Omslag

Alexander Jansson

Formgivare omslag

Jonas Lindén

Mediekontakt

Sofia Bengtsson

”Hinsidestrilogin är en lättläst, men välskriven berättelse för den unge fantasyläsaren med ett hjärta för olikheter och mångfald. Böckerna är ett utmärkt exempel på varför fantasy är en så viktig och angelägen genre när den är som bäst.”

DN

Det har gått ett år sedan Linus stängde Porten mellan världarna. Plötsligt får han ett meddelande som han tror kommer från Lionora: ”Jag och Hinsides behöver din hjälp! Kom så fort du kan!”

Medan Linus förbereder sig för en ny resa står Lionora inför sitt livs svåraste utmaning. Vilhelm har skapat kaos och Hinsides hotas av total förödelse. Linus och Lionora får kämpa för sina liv för att kunna återförenas. Vem kan de egentligen lita på?

Hinsides brinner är andra delen i Hinsides-serien, skapad av Albin och Karin Alvtegen. Övriga delar i serien: Nyckeln till Hinsides, Hinsides väktare och Smittan i Hinsides.

Detaljer

Bokinformation

Åldersgrupp

9-12

Språk

Svenska

Originalspråk

Svenska

Serie

Hinsides-trilogin

Publiceringsdatum

2023-06-13

Läsordning

2

Produktion

Papper

Holmen Book Cream

Miljömärkning

Ja

Tryckeri/Producent

ScandBook UAB

Produktdetaljer

ISBN

9789129741735

Antal Sidor

224

Format

Pocket

 

Smittan i Hinsides

Om boken

Hemma hos Ellinors syster Sandra finns en magisk tavla som kan ändra motiv. En dag dyker det upp en ung man, Linus, som hävdar att tavlan är hans. Medan de bråkar om tavlan ringlar plötsligt en maskliknande varelse ut ur målningen. Linus rusar efter varelsen och systrarna följer efter hack i häl. Under jakten faller de alla tre genom ett djupt hål och hamnar till en början i ett kompakt mörker … Kommer Ellinor kunna hitta Sandra igen? Och kommer de att kunna hindra den otäcka varelsen från att sprida en svampsmitta som hotar att ta över allt levande i Hinsides och de andra världarna?
I de första delarna av fantasyserien Hinsides (Nyckeln till Hinsides, Hinsides väktare och Hinsides brinner) fick vi följa Linus och hans tvillingsyster Linneas hisnande äventyr. I fjärde delen, Smittan i Hinsides, får Linus sällskap av Ellinor och Sandra när Porten mellan världarna åter öppnas.

Albin Alvtegen

Smittan i Hinsides

 

Relaterat