Portarna till Hinsides öppnas igen!

Foto av :

Maria Holst

Publicerad:

2023-06-14

Med Hinsides-trilogin skapade Karin och Albin Alvtegen ett hisnande läsäventyr för fantasyälskarna. Efter tre böcker trodde vi att äventyret var över men nu återvänder Albin till Hinsides och vi bjuds både på kära återseenden och nya bekantskaper.

Albin Alvtegen var 23 år när han debuterade med Nyckeln till Hinsides som han skrev tillsammans med sin mamma, Karin Alvtegen. Nu fortsätter Albin äventyret de skapade tillsammans.

– Jag är jätteglad att ha skrivit Hinsides-serien, det var väldigt roligt för mig och mamma att skriva den tillsammans. Att arbeta ihop förbättrade vår relation och fick oss att se på varandra på sätt vi inte gjort tidigare. Och lika roligt var det att se hur mycket läsarna tycktes få ut av de historier vi skrivit tillsammans! Det har både varit spännande och nervöst att fortsätta historien på egen hand, och jag vet att mamma är mer ivrig än någon annan att se hur det hela ska fortsätta, säger Albin Alvtegen.

Efter den första sommaren i Trakeborg är huvudpersonen Linus liv inte sig likt. Huset som de hyr över sommaren är fullt med mystiska saker, bland annat en portal in i en annan värld. Den världen heter Hinsides och är fylld av faror, magi och ondskefulla väsen.

Nu öppnar portarna till Hinsides igen och den här gången får Linus sällskap av Ellinor och Sandra. Tillsammans kämpar de mot en maskliknande varelse som sprider en svampsmitta som hotar allt levande i Hinsides och de andra världarna.

– Jag kände mig nästan lite elak när jag började skriva Smittan i Hinsides. De som läst de tidigare böckerna var nog inställda på att Linus skulle ha det bra när han återvände till sin egen värld efter alla äventyr. Men det blir snabbt tydligt att Linus har påverkats mer än han själv förstått av sina resor mellan världarna och kampen mot Maktlystnadens Urvilja. Det nya hotet har tidigare erövrat många andra världar innan det nu sprider sitt inflytande till både Hinsides och människornas värld, berättar Albin Alvtegen.

De tre första böckerna i serien; Nyckeln till Hinsides, Hinsides brinner och Hinsides väktare släpps i pocket samtidigt som den nya boken i serien kommer.

Relaterat

Hinsides väktare

Om boken

”För ovanare läsare, som vill bege sig till andra världar men snubblar över gammalmodiga ord i Narnia-serien och skräms av Harry Potter-böckernas längd och mängd, kan en resa till Hinsides vara precis lagom. Trilogin kan bli en portal till andra fantasyböcker – men med sin klurighet och värme är den också läsvärd i helt egen rätt.”
SvD om de första tre delarnaLinus vaknar upp av en främmande röst i sitt huvud. Han minns att han och Lionora vann striden mot Faselden, men något känns ändå fel. Väldigt fel. Eftersom Portalen rasat måste Linus återigen bege sig ensam genom Hinsides för att hitta en annan väg hem. Denna gång är inte det farligaste vad han möter, utan vad som redan finns inom honom.Linus återförenas småningom med Lionora och tillsammans står de inför utmaningar ingen av dem kunnat föreställa sig.Hinsides väktare är tredje delen i Hinsides-serien, skapad av Albin och Karin Alvtegen. Övriga delar i serien: Nyckeln till Hinsides, Hinsides brinner och Smittan i Hinsides.

Albin Alvtegen, Karin Alvtegen

Hinsides väktare

Relaterade artiklar

Portarna till Hinsides öppnas igen!

Med Hinsides-trilogin skapade Karin och Albin Alvtegen ett hisnande läsäventyr för fantasyälskarna. Efter tre böcker trodde vi att äventyret var över men nu återvänder Albin till Hinsides och vi bjuds både på kära återseenden och nya bekantskaper.