bok

Titta på fåglar!

Hasse Jansson

Författare

Beskrivning

1999-05-31
Svenska

Författare

Hasse Jansson

Ett femtiotal svenska fågelarter i ord och bild, men också fåglarnas utvecklingshistoria, deras anatomi, levnadsmönster, häckning, ägg ... Slutligen ges tips till hur man kan bygga holkar, fågelbord och fågelbad och vad en fågelskådare kan behöva i utrustningsväg.

Detaljer

Bokinformation

Språk

Svenska

Originalspråk

Svenska

Publiceringsdatum

1999-05-31

Produktion

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789129646108

Antal Sidor

61

Höjd (mm)

180

Vikt (kg)

0.276

 

Sitt en stund vid havet

Om boken

Sitt en stund vid havet, låt sanden kila mjukt mellan tårna. Samla snäckskal och musslor, studera de små strandkrabborna och sjöstjärnorna, fiska tångräkor och vattengråsuggor. Men akta dig för havstulpanernas vassa kanter och brännmaneternas trådar! Helen Rundgren och Hasse Jansson lyckas i sina lilla serie med naturböcker förmedla den sanna upptäckarglädjen inför naturens alla underliga former och djurs beteenden. Men du måste sitta nära och se och lyssna. Nära. Läs också om de övriga titlarna i serien: Sitt en stund på ängen, Sitt en stund på bryggan, Sitt en stund på stubben.

Helen Rundgren, Hasse Jansson

Sitt en stund vid havet

Relaterat

Saltkråkan: Jul i Snickargården

Om boken

”Tre dagar före jul kom Saltkråkan I stånkande genom isrännan med familjen Melkersson ombord. De stod vid relingen allesammans och stirrade genom snöglopp och vinterskymning mot sin sommarö som nu låg där, vit och tyst, bäddad i snö, famnad av is, vintrigt skön och underligt främmande, med vita tak på sjöbodarna och med nakna bryggor …”
Det är äntligen jul på Saltkråkan! Grankvists handelsbod skyltar med jultomtar, folk trängs vid disken för att köpa hem lutfisk och julskinka, julkaffe och julgransljus. Teddy och Freddy har jullov och Tjorven övar på att vifta med öronen för att kunna visa jultomten.För Pelle och de andra i familjen Melkersson är det underbart att få fira jul i Snickargården, vada i nysnö, åka skidor, titta på fågelspår i snön och mysa framför kakelugnen. Men även stilla vinterdagar bjuder på äventyr och dramatik. Varför säger Pelle till Tjorven att jultomten inte finns på riktigt? Och hur ska Pelle skydda sin älskade kanin från räven som stryker omkring på ön.Jul i Snickargården är den fjärde bilderboken om livet på Saltkråkan. Till Astrid Lindgrens berättelse har Maria Nilsson Thore skapat härliga, roliga bilder med fin skärgårdskänsla.

Så här skrev BTJ:s recensent om den första bilderboken från Saltkråkan, Ett litet djur åt Pelle: "Astrid Lindgrens text är levande, respektfull och tryggt präglad av författarens unika förmåga till muntligt berättande i skrift, men Nilsson Thores bilder ger texten ännu större djup, komplexitet och dramatik. Maria Nilsson Thore torde vara den givna konstnären att föra Astrid Lindgrens texter vidare till nya generationer."

Astrid Lindgren, Maria Nilsson Thore

Saltkråkan: Jul i Snickargården