bok

Barnens världshistoria. D. 5

Revolutioner & ångmaskiner

Anders Nyberg

Författare

Jens Ahlbom

Författare

Christer Öhman

Författare

Beskrivning

1999-10-20
Svenska
6-9

Författare

Anders Nyberg, Jens Ahlbom, Christer Öhman

I femte delen av Barnens Världshistoria brakar det löst! Med revolutioner både i Amerika och Frankrike och i industrivärlden. Amerikas Förenta Stater slår sig fria från England. Den franske kungen mister makten och huvudet. Ångmaskinerna sätter fart på fabriker och järnvägar. Engelsmännens imperium växer i Indien, Kina och Afrika, men snart börjar det åter mullra bland folket. Med illustrationer av Jens Ahlbom och Anders Nyberg.

Detaljer

Bokinformation

Åldersgrupp

6-9

Språk

Svenska

Originalspråk

Svenska

Publiceringsdatum

1999-10-20

Produktion

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789129646542

Antal Sidor

61

Ryggbredd (mm)

10

Höjd (mm)

264

Vikt (kg)

0.397

Bredd (mm)

205

 

Rädda katterna!

Om boken

Genom ett källarfönster får Saga och Elina syn på något fantastiskt - långt där nere i tvättstugan ligger en kattmamma med fyra nyfödda kattungar! Men vem äger dem? Det måste de ta reda på. Nu har de nytta av att de har en egen tidning att skriva i. Andra delen i ny lättläst serie av Charlotte Hage.

Charlotte Hage, Anders Nyberg

Rädda katterna!

Relaterat

Saltkråkan: Jul i Snickargården

Om boken

”Tre dagar före jul kom Saltkråkan I stånkande genom isrännan med familjen Melkersson ombord. De stod vid relingen allesammans och stirrade genom snöglopp och vinterskymning mot sin sommarö som nu låg där, vit och tyst, bäddad i snö, famnad av is, vintrigt skön och underligt främmande, med vita tak på sjöbodarna och med nakna bryggor …”
Det är äntligen jul på Saltkråkan! Grankvists handelsbod skyltar med jultomtar, folk trängs vid disken för att köpa hem lutfisk och julskinka, julkaffe och julgransljus. Teddy och Freddy har jullov och Tjorven övar på att vifta med öronen för att kunna visa jultomten.För Pelle och de andra i familjen Melkersson är det underbart att få fira jul i Snickargården, vada i nysnö, åka skidor, titta på fågelspår i snön och mysa framför kakelugnen. Men även stilla vinterdagar bjuder på äventyr och dramatik. Varför säger Pelle till Tjorven att jultomten inte finns på riktigt? Och hur ska Pelle skydda sin älskade kanin från räven som stryker omkring på ön.Jul i Snickargården är den fjärde bilderboken om livet på Saltkråkan. Till Astrid Lindgrens berättelse har Maria Nilsson Thore skapat härliga, roliga bilder med fin skärgårdskänsla.

Så här skrev BTJ:s recensent om den första bilderboken från Saltkråkan, Ett litet djur åt Pelle: "Astrid Lindgrens text är levande, respektfull och tryggt präglad av författarens unika förmåga till muntligt berättande i skrift, men Nilsson Thores bilder ger texten ännu större djup, komplexitet och dramatik. Maria Nilsson Thore torde vara den givna konstnären att föra Astrid Lindgrens texter vidare till nya generationer."

Astrid Lindgren, Maria Nilsson Thore

Saltkråkan: Jul i Snickargården