bok

Billys lavv-ståry

Cannie Möller

Författare

Joan Sandin

Illustratör

Beskrivning

2001-02-28
Svenska

Författare

Cannie Möller

Illustratör

Joan Sandin

Billy och Veronica brukade ha sällskap hem. Varenda dag. Så hade det varit ända sen Veronica flyttade in i samma hus som Billy. Och så hade det säkert varit än, tänkte Billy, om det inte varit för katten. Tant Karlssons katt. Vad skulle katten ut på den rostiga brobalken att göra? Han blev ju jagad av en hund förstås? Och Veronica klättrade upp och räddade den. Ingen annan vågade. ?Att du är så modig! Var du inte rädd?? undrade Sören. ?Du skulle ha tagit med dig en tuschpenna upp! TUSSE WAS HERE ? det hade varit häftigt. Hade synts över hela stan. I blått.? Nu vet alla att Sören, klassens tuffing, frågat chans på Veronica. En orm kramar Billys hjärta. Det gör ont. Man kan inte säga att Billy tänkte ut en plan. Han såg tuschpennorna i skyltfönstret, det var allt. När Veronica går förbi den gamla bron tvärstannar hon. Solen lyser som en strålkastare på den rostiga balken högst upp. Där kan hon läsa namnet. Åtta bokstäver som någon riskerat livet för. Samma morgon kommer Sören till skolan med ett gipsat ben?

Detaljer

Bokinformation

Språk

Svenska

Originalspråk

Svenska

Publiceringsdatum

2001-02-28

Produktion

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789129653885

Antal Sidor

49

Höjd (mm)

210

Vikt (kg)

0.16

 

Billy och den rubinröda jackan

Om boken

Veronica är ny i klassen och har en konstig jacka ? röd med stora vita bollar som knappar! Hon är SÄRSKILD på något sätt, det känner Billy bestämt. Kanske var det för att hon var ny, kanske var det för den där jackan ... Självklart skulle Sören och vilda gänget börja retas och dra i jackan. Och plötsligt låg jackan i en erpöl och Veronica började gråta och sprang därifrån och där stod Billy med en våt och smutsig jacka i handen! Skulle han ta hem den? Skulle han slänga den? Och vad skulle han säga till mamma, som kunde lukta sig till hur saker och ting hängde ihop ... Boken är en Läs Mera-bok och passar perfekt för dig som lärt dig att läsa ganska nyss.

Cannie Möller, Joan Sandin

Billy och den rubinröda jackan

 

Relaterat

Fluff

Om boken

Fluff! ropar jag.
FLUFF! skriker jag.Fluff, gråter jag.Men du är borta.Om man har en liten kanin som man älskar över allt annat är det lätt att tänka på alla faror som lurar. Skator med vassa näbbar, hungriga örnar och fästingar i gräset. Nej, då är det säkrast för en liten kanin som Fluff att stanna hemma, inne i sin trygga bur. Men på sommarens soligaste dag händer det värsta. Fluff tar ett skutt ut genom dörren – in i det höga gräset – och är försvunnen. Nu börjar sökandet efter en liten, vit och fluffig kanin. Han måste hittas! Fast tänk om Fluff inte alls är borta, bara någon annanstans? Och tänk om det finns mer att hitta, där ute i det fria?Prisbelönta Annica Hedin skildrar mästerligt och finurligt något så sorgligt som att tappa bort ett husdjur. Och kan man skydda den man älskar mot allt som är farligt? Med färgsprakande och uttrycksfulla illustrationer av Erik Svetoft.

Annica Hedin, Erik Svetoft

Fluff