bok

Elin och Erik

Svante Björkum

Författare

Catarina Kruusval

Illustratör

Beskrivning

2003-05-15
Svenska
6-9

Författare

Svante Björkum

Illustratör

Catarina Kruusval

Elin går i fjärde klass. Hon är kortast och fulast i klasen, tycker hon själv. Hela hennes tillvaro förändras när det kommer en ny kille till klassen. Erik är glad och stark och Elin blir genast kär i honom. Och han i henne! Efter ett tag slutar klasskamraterna att retas. De har vant sig vid att de två jämt är tillsammans. Ingen i hela klassen har varit ihop med någon så länge. Elin och Erik har bestämt sig för att slå skolrekordet. Förresten ska de vara ihop hela livet ... Så när Erik en dag kommer och berättar att han ska flytta tror Elin att hon aldrig mer kommer att bli glad igen. Boken ingår i Rabén & Sjögrens Läs mera-serie och passar för dig mellan sju och tio år.

Detaljer

Bokinformation

Åldersgrupp

6-9

Språk

Svenska

Originalspråk

Svenska

Publiceringsdatum

2003-05-15

Produktion

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789129658019

Antal Sidor

96

Ryggbredd (mm)

10

Höjd (mm)

200

Vikt (kg)

0.187

Bredd (mm)

150

 

Elin och Erik

Svante Björkum, Catarina Kruusval

Elin och Erik

 

Barnens första visbok

Om boken

Bläddra, peka och sjung tillsammans!
Catarina Kruusvals klassiska vispekböcker har lästs och älskats av tusentals barn. Nu kommer de samlade i en härlig sångbok för de allra minsta. En samling med tolv klassiska barnvisor som alla kan sjunga med i: Ekorr’n satt i granen, Imse vimse spindel, Bä bä vita lamm och många fler. Massor av härligt färgglada bilder med mycket att titta på för små sångfåglar. Ett behändigt format som passar de allra yngsta och en perfekt present till dop eller namngivning.Finns även som utgåva med inbyggd ljudspelare under namnet Första visboken.

Catarina Kruusval, Catarina Kruusval

Barnens första visbok

Relaterat

Fluff

Om boken

Fluff! ropar jag.
FLUFF! skriker jag.Fluff, gråter jag.Men du är borta.Om man har en liten kanin som man älskar över allt annat är det lätt att tänka på alla faror som lurar. Skator med vassa näbbar, hungriga örnar och fästingar i gräset. Nej, då är det säkrast för en liten kanin som Fluff att stanna hemma, inne i sin trygga bur. Men på sommarens soligaste dag händer det värsta. Fluff tar ett skutt ut genom dörren – in i det höga gräset – och är försvunnen. Nu börjar sökandet efter en liten, vit och fluffig kanin. Han måste hittas! Fast tänk om Fluff inte alls är borta, bara någon annanstans? Och tänk om det finns mer att hitta, där ute i det fria?Prisbelönta Annica Hedin skildrar mästerligt och finurligt något så sorgligt som att tappa bort ett husdjur. Och kan man skydda den man älskar mot allt som är farligt? Med färgsprakande och uttrycksfulla illustrationer av Erik Svetoft.

Annica Hedin, Erik Svetoft

Fluff