bok

Jag är inte sömnig och det är inte läggdags

med Charlie och Lola

Lauren Child

Författare

Beskrivning

2001-07-24

Författare

Lauren Child

Charlies lillasyster Lola är inte alls sömnig, varken klockan 6, 7 eller 8. Hon är fortfarande klarvaken vid 9 och inte ett dugg trött vid 10, 11 eller 12. Men till sist är det läggdags även för Lola, fast hon säger att hon aldrig blir trött. En oemotståndligt rolig läggdagsbok av den kritikerrosade Lauren Child, en av Englands hetaste och intressantaste nya författare och tecknare. För sina bilderböcker har hon fått flera prestigefyllda priser, bland annat Smarties Award och Kate Greenaway Medal. Poeten och barnboksförfattaren Lotta Olsson Anderberg har gjort den mycket säkra och roliga översättningen.

Detaljer

Bokinformation

Originaltitel

I am not sleepy and I will not go to bed.

Originalspråk

Svenska

Översättare

Lotta Olsson Anderberg

Publiceringsdatum

2001-07-24

Produktion

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789129654172

Antal Sidor

33

Höjd (mm)

290

Vikt (kg)

0.479

 

Jag är faktiskt alldeles för LITEN för att börja skolan

Om boken

Charlie har en speciell lillasyster, Lola. Nu säger mamma och pappa att hon ska börja skolan! Men Lola tycker inte hon har tid att gå i skolan. Hon är så extremt upptagen med en massa viktiga saker hemma hos sig. Många barn är lite rädda för att börja skolan, men det är också spännande att byta miljö. Här är en bilderbok som tar deras tankar och känslor på allvar och leker in skolstarten. Lauren Child är ett av Englands hetaste namn på barnboksmarknaden i dag. För den svenska texten svarar poeten och översättaren Lotta Olsson. Lauren Child, född i Wiltshire, England, växte upp som mellanbarnet i en systerskara på tre. Hon har gått i två konstskolor, men lärde sig inte något viktigt, enligt henne själv. I stället startade hon ett företag som tillverkade exotiska och eleganta lampskärmar. Nu efter succéboken om Clarice Bean ägnar hon sig helt åt att skriva och illustrera barnböcker. Hennes bilderböcker om Charlie och Lola har vunnit en lång rad priser, och Clarice Bean har blivit en världsframgång. Andra böcker: Jag är inte sömnig och det är inte läggdags, 2001 Jag hatar, hatar, hatar tomater! 2002 Absolut jag, Clarice Bean, 2003 Översättning: Lotta Olsson Läsarålder: 4-8 år

Lauren Child

Jag är faktiskt alldeles för LITEN för att börja skolan

Relaterat

Saltkråkan: Jul i Snickargården

Om boken

”Tre dagar före jul kom Saltkråkan I stånkande genom isrännan med familjen Melkersson ombord. De stod vid relingen allesammans och stirrade genom snöglopp och vinterskymning mot sin sommarö som nu låg där, vit och tyst, bäddad i snö, famnad av is, vintrigt skön och underligt främmande, med vita tak på sjöbodarna och med nakna bryggor …”
Det är äntligen jul på Saltkråkan! Grankvists handelsbod skyltar med jultomtar, folk trängs vid disken för att köpa hem lutfisk och julskinka, julkaffe och julgransljus. Teddy och Freddy har jullov och Tjorven övar på att vifta med öronen för att kunna visa jultomten.För Pelle och de andra i familjen Melkersson är det underbart att få fira jul i Snickargården, vada i nysnö, åka skidor, titta på fågelspår i snön och mysa framför kakelugnen. Men även stilla vinterdagar bjuder på äventyr och dramatik. Varför säger Pelle till Tjorven att jultomten inte finns på riktigt? Och hur ska Pelle skydda sin älskade kanin från räven som stryker omkring på ön.Jul i Snickargården är den fjärde bilderboken om livet på Saltkråkan. Till Astrid Lindgrens berättelse har Maria Nilsson Thore skapat härliga, roliga bilder med fin skärgårdskänsla.

Så här skrev BTJ:s recensent om den första bilderboken från Saltkråkan, Ett litet djur åt Pelle: "Astrid Lindgrens text är levande, respektfull och tryggt präglad av författarens unika förmåga till muntligt berättande i skrift, men Nilsson Thores bilder ger texten ännu större djup, komplexitet och dramatik. Maria Nilsson Thore torde vara den givna konstnären att föra Astrid Lindgrens texter vidare till nya generationer."

Astrid Lindgren, Maria Nilsson Thore

Saltkråkan: Jul i Snickargården