bok

Jag är inte sömnig och det är inte läggdags

med Charlie och Lola

Lauren Child

Författare

Beskrivning

2001-07-24

Författare

Lauren Child

Charlies lillasyster Lola är inte alls sömnig, varken klockan 6, 7 eller 8. Hon är fortfarande klarvaken vid 9 och inte ett dugg trött vid 10, 11 eller 12. Men till sist är det läggdags även för Lola, fast hon säger att hon aldrig blir trött. En oemotståndligt rolig läggdagsbok av den kritikerrosade Lauren Child, en av Englands hetaste och intressantaste nya författare och tecknare. För sina bilderböcker har hon fått flera prestigefyllda priser, bland annat Smarties Award och Kate Greenaway Medal. Poeten och barnboksförfattaren Lotta Olsson Anderberg har gjort den mycket säkra och roliga översättningen.

Detaljer

Bokinformation

Originaltitel

I am not sleepy and I will not go to bed.

Originalspråk

Svenska

Översättare

Lotta Olsson Anderberg

Publiceringsdatum

2001-07-24

Produktion

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789129654172

Antal Sidor

33

Höjd (mm)

290

Vikt (kg)

0.479

 

Clarice Bean stavas trubbel

Om boken

Clarice Bean stormar in i våra hjärtan. Denna sprudlande kapitelbok om henne själv inte minst, och hennes verkligt originella familj, är en given hit. Clarice har stora funderingar. Och för att klara av allt som måste få plats i huvudet så väljer hon bort stavningen. Hon har helt enkelt inte plats i sitt huvud för stavning. "Varför kan hjärna inte lika gärna stavas gärna?" Nej, hon har bestämt sig: Stavning stavas Trubbel. "Nu för tiden har jag problem nonstop", konstaterar Clarice bestämt. Pressröster:

"Boken är full av Clarices funderingar och äventyr, och har många fina illustrationer och annorlunda typsnitt. Charmigt och roligt, från 7 år."
Piteå-Tidningen

Lauren Child, Lauren Child

Clarice Bean stavas trubbel

Relaterat