bok

Absolut jag, Clarice Bean

Lauren Child

Författare

Beskrivning

2003-09-01
6-9

Författare

Lauren Child

"Clarice Bean, det är jag! Jag är inte enda barnet, men det händer att jag önskar jag att jag var det. Vi är sex personer i min familj, ibland känns det som klart för många. Min lärare Mrs Wilberton vill att vi ska göra ett bokprojekt i skolan. Det hela verkar typiskt trist tills jag upptäcker att man kan vinna ett pris för det. Jag och min bästa vän Betty Moody har bestämt oss för att vinna det, frågan är bara hur?"

Den uppfinningsrika Clarice Beans berättelse om vänner, skola och familj är underhållande, smart och bitsk. En bok för dem som liksom Clarice Bean älskar att läsa och gärna slukar bra böcker liksom hon slukar böckerna om "Ruby Redfort" .

Författaren Lauren Child har också gjort de fantastiska, originella bilderna, boken är genomillustrerad i svartvitt.

"Huvudpersonen är en ovanligt påhittig och sjövild flicka - något som är positivt i en barnboksvärld som brukar vara tom på handlingskraftiga tjejförebilder."
Ulla Rhedin, DN

Detaljer

Bokinformation

Åldersgrupp

6-9

Originaltitel

Utterly Me, Clarice Bean

Originalspråk

Svenska

Översättare

Lotta Olsson

Publiceringsdatum

2003-09-01

Produktion

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789129659115

Antal Sidor

192

Ryggbredd (mm)

20

Höjd (mm)

194

Vikt (kg)

0.483

Bredd (mm)

140

 

Clarice Bean stavas trubbel

Om boken

Clarice Bean stormar in i våra hjärtan. Denna sprudlande kapitelbok om henne själv inte minst, och hennes verkligt originella familj, är en given hit. Clarice har stora funderingar. Och för att klara av allt som måste få plats i huvudet så väljer hon bort stavningen. Hon har helt enkelt inte plats i sitt huvud för stavning. "Varför kan hjärna inte lika gärna stavas gärna?" Nej, hon har bestämt sig: Stavning stavas Trubbel. "Nu för tiden har jag problem nonstop", konstaterar Clarice bestämt. Pressröster:

"Boken är full av Clarices funderingar och äventyr, och har många fina illustrationer och annorlunda typsnitt. Charmigt och roligt, från 7 år."
Piteå-Tidningen

Lauren Child, Lauren Child

Clarice Bean stavas trubbel

Relaterat

Saltkråkan: Jul i Snickargården

Om boken

”Tre dagar före jul kom Saltkråkan I stånkande genom isrännan med familjen Melkersson ombord. De stod vid relingen allesammans och stirrade genom snöglopp och vinterskymning mot sin sommarö som nu låg där, vit och tyst, bäddad i snö, famnad av is, vintrigt skön och underligt främmande, med vita tak på sjöbodarna och med nakna bryggor …”
Det är äntligen jul på Saltkråkan! Grankvists handelsbod skyltar med jultomtar, folk trängs vid disken för att köpa hem lutfisk och julskinka, julkaffe och julgransljus. Teddy och Freddy har jullov och Tjorven övar på att vifta med öronen för att kunna visa jultomten.För Pelle och de andra i familjen Melkersson är det underbart att få fira jul i Snickargården, vada i nysnö, åka skidor, titta på fågelspår i snön och mysa framför kakelugnen. Men även stilla vinterdagar bjuder på äventyr och dramatik. Varför säger Pelle till Tjorven att jultomten inte finns på riktigt? Och hur ska Pelle skydda sin älskade kanin från räven som stryker omkring på ön.Jul i Snickargården är den fjärde bilderboken om livet på Saltkråkan. Till Astrid Lindgrens berättelse har Maria Nilsson Thore skapat härliga, roliga bilder med fin skärgårdskänsla.

Så här skrev BTJ:s recensent om den första bilderboken från Saltkråkan, Ett litet djur åt Pelle: "Astrid Lindgrens text är levande, respektfull och tryggt präglad av författarens unika förmåga till muntligt berättande i skrift, men Nilsson Thores bilder ger texten ännu större djup, komplexitet och dramatik. Maria Nilsson Thore torde vara den givna konstnären att föra Astrid Lindgrens texter vidare till nya generationer."

Astrid Lindgren, Maria Nilsson Thore

Saltkråkan: Jul i Snickargården