bok

Absolut jag, Clarice Bean

Lauren Child

Författare

Beskrivning

2003-09-01
6-9

Författare

Lauren Child

"Clarice Bean, det är jag! Jag är inte enda barnet, men det händer att jag önskar jag att jag var det. Vi är sex personer i min familj, ibland känns det som klart för många. Min lärare Mrs Wilberton vill att vi ska göra ett bokprojekt i skolan. Det hela verkar typiskt trist tills jag upptäcker att man kan vinna ett pris för det. Jag och min bästa vän Betty Moody har bestämt oss för att vinna det, frågan är bara hur?"

Den uppfinningsrika Clarice Beans berättelse om vänner, skola och familj är underhållande, smart och bitsk. En bok för dem som liksom Clarice Bean älskar att läsa och gärna slukar bra böcker liksom hon slukar böckerna om "Ruby Redfort" .

Författaren Lauren Child har också gjort de fantastiska, originella bilderna, boken är genomillustrerad i svartvitt.

"Huvudpersonen är en ovanligt påhittig och sjövild flicka - något som är positivt i en barnboksvärld som brukar vara tom på handlingskraftiga tjejförebilder."
Ulla Rhedin, DN

Detaljer

Bokinformation

Åldersgrupp

6-9

Originaltitel

Utterly Me, Clarice Bean

Originalspråk

Svenska

Översättare

Lotta Olsson

Publiceringsdatum

2003-09-01

Produktion

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789129659115

Antal Sidor

192

Ryggbredd (mm)

20

Höjd (mm)

194

Vikt (kg)

0.483

Bredd (mm)

140

 

Clarice Bean stavas trubbel

Om boken

Clarice Bean stormar in i våra hjärtan. Denna sprudlande kapitelbok om henne själv inte minst, och hennes verkligt originella familj, är en given hit. Clarice har stora funderingar. Och för att klara av allt som måste få plats i huvudet så väljer hon bort stavningen. Hon har helt enkelt inte plats i sitt huvud för stavning. "Varför kan hjärna inte lika gärna stavas gärna?" Nej, hon har bestämt sig: Stavning stavas Trubbel. "Nu för tiden har jag problem nonstop", konstaterar Clarice bestämt. Pressröster:

"Boken är full av Clarices funderingar och äventyr, och har många fina illustrationer och annorlunda typsnitt. Charmigt och roligt, från 7 år."
Piteå-Tidningen

Lauren Child, Lauren Child

Clarice Bean stavas trubbel

Relaterat

Jag tappade min tand

Om boken

Jag tappade min tand är en galen bilderbok på rim fyller ett hål i barnboksutgivningen. Boken bjuder på stor igenkänning i det fascinerande och speciella med att ha en lös mjölktand.
"Jag vickar och vickar och ingenting händeroch så kan det va när man vickar på tänderMan vickar och vickar i massor av darMan vickar och vickar, men tanden är kvar"En tand sitter löst, jättejättelöst. Den hänger bara på en tunn, tunn tråd i gapet. Det är så frestande att vicka, vicka, och vicka. Men så P L O P P lossnar faktiskt tanden. Äntligen! Tanden är ute, men var tog den vägen? Kvar är bara en glugg.Jag tappade min tand är skriven av uppmärksammade rimmästaren Nils Andersson som 2021 prisades med Lennart Hellsing-stipendiet. Illustrationerna är gjorda av populära finska Sanna Mander som belönats med Finlandiapriset och Rudolf Koivu-priset i hemlandet. Detta är Andersson och Manders första samarbete i bokform.Presstexter om Nils Anderssons tidigare böcker:”Våra stadsdjur är något så sällsynt som en bok som är rolig från början till slut.” Expressen”Nils Anderssons fyndiga rim ökar lusten att resten av dagen tala på vers .” Sydsvenskan”Rent språkligt är boken en pralin – med ordglädje som främsta eftersmak.” DN

Nils Andersson, Sanna Mander

Jag tappade min tand

Roliga ramsor

Om boken

Kan du fortsättningen på En sjöman for till aj, aj aj? Och hur var det nu med Pelle Plutt eller råttan som kokar te? Här kommer en samlingsvolym med alla de bästa ramsorna, rimmen, tungvrickarna och gåtorna. Både välkända ramsor och sådana du kanske aldrig hört förut. Här finns också klapplekar, räkneramsor, hopprepslekar och mycket annat skoj. Passar perfekt på skolgården eller i förskolan. Fräckt, klurigt och med bubblande språkglädje, med lekfulla, fnissiga bilder av Maria Källström.

Antologi , Maria Källström

Roliga ramsor