bok

Absolut jag, Clarice Bean

Lauren Child

Författare

Beskrivning

2003-09-01
6-9

Författare

Lauren Child

"Clarice Bean, det är jag! Jag är inte enda barnet, men det händer att jag önskar jag att jag var det. Vi är sex personer i min familj, ibland känns det som klart för många. Min lärare Mrs Wilberton vill att vi ska göra ett bokprojekt i skolan. Det hela verkar typiskt trist tills jag upptäcker att man kan vinna ett pris för det. Jag och min bästa vän Betty Moody har bestämt oss för att vinna det, frågan är bara hur?"

Den uppfinningsrika Clarice Beans berättelse om vänner, skola och familj är underhållande, smart och bitsk. En bok för dem som liksom Clarice Bean älskar att läsa och gärna slukar bra böcker liksom hon slukar böckerna om "Ruby Redfort" .

Författaren Lauren Child har också gjort de fantastiska, originella bilderna, boken är genomillustrerad i svartvitt.

"Huvudpersonen är en ovanligt påhittig och sjövild flicka - något som är positivt i en barnboksvärld som brukar vara tom på handlingskraftiga tjejförebilder."
Ulla Rhedin, DN

Detaljer

Bokinformation

Åldersgrupp

6-9

Originaltitel

Utterly Me, Clarice Bean

Originalspråk

Svenska

Översättare

Lotta Olsson

Publiceringsdatum

2003-09-01

Produktion

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789129659115

Antal Sidor

192

Ryggbredd (mm)

20

Höjd (mm)

194

Vikt (kg)

0.483

Bredd (mm)

140

 

Clarice Bean stavas trubbel

Om boken

Clarice Bean stormar in i våra hjärtan. Denna sprudlande kapitelbok om henne själv inte minst, och hennes verkligt originella familj, är en given hit. Clarice har stora funderingar. Och för att klara av allt som måste få plats i huvudet så väljer hon bort stavningen. Hon har helt enkelt inte plats i sitt huvud för stavning. "Varför kan hjärna inte lika gärna stavas gärna?" Nej, hon har bestämt sig: Stavning stavas Trubbel. "Nu för tiden har jag problem nonstop", konstaterar Clarice bestämt. Pressröster:

"Boken är full av Clarices funderingar och äventyr, och har många fina illustrationer och annorlunda typsnitt. Charmigt och roligt, från 7 år."
Piteå-Tidningen

Lauren Child, Lauren Child

Clarice Bean stavas trubbel

Relaterat

Här kommer brandflygplanet

Om boken

Halvan bekämpar skogsbränder! En ny del i succéserien om Halvan.

Halvan är brandflygare, det betyder att han är pilot på ett brandflygplan. Hans jobb är att släcka bränder från luften med hjälp av sitt flygplan. Eftersom jorden har blivit varmare och torrare så brinner det mer i våra skogar. Larmmottagaren Louise har fått in ett larm om en skogsbrand och Halvan och hans kollegor måste genast rycka ut. Med hjälp av flygplanens skopor kan de skopa upp vatten ur en sjö i närheten av branden. Det tar tid att släcka en skogsbrand, men framåt kvällen har de äntligen lyckats!

Lär dig om pontoner, skopor, roder, vattentankar, skogsbränder och mycket mer i denna faktaspäckade bok om brandflygplan för de minsta fordonsälskarna.

Arne Norlin, Jonas Burman

Här kommer brandflygplanet