bok

Hjälp vår jord!

Lauren Child

Författare

Lauren Child

Illustratör

Beskrivning

2008-05-22
3-6

Författare

Lauren Child

Illustratör

Lauren Child

En rolig bok om Charlie och Lola - storebror och lillasyster. Lola vill slänga alla sina grejer för hon vill inte ha ett stökigt rum! Men varför inte återvinna i stället! För om man samlar 100 stycken av alla möjliga återanvändbara grejer så kan man vinna ett alldeles eget träd att plantera. Det vill Charlie och Lola, så de börjar samla - tillsammans med de andra barnen! Ja, hela skolan börjar med återvinning. Mårten kommer till exempel med massor av bra grejer. Men vad säger Marty när han får se sitt tomma rum ...

En glad, konstruktiv bok med miljötänk. Och till boken hör en affisch och ett pysselark med blad att klippa ut så att bokläsaren kan ha koll på återvinningen - precis som Charlie och Lola!

Detaljer

Bokinformation

Åldersgrupp

3-6

Originaltitel

Look after your planet

Originalspråk

Engelska

Översättare

Lotta Olsson

Serie

Charlie och Lola

Publiceringsdatum

2008-05-22

Produktion

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789129669282

Antal Sidor

32

Ryggbredd (mm)

10

Höjd (mm)

243

Vikt (kg)

0.354

Bredd (mm)

220

Recensioner

Svenska Dagbladet recenserar Hjälp vår jord!

"Boken kan inspirera till nyttiga aktiviteter som att börja samla och återvinna saker, även om kopplingarna inte är helt självklara. Visst är det en bruksbok, men Lauren Child är duktig på att utgå från barns perspektiv och oslagbar på att hitta rätt ton, seriös och humoristisk på en gång."Svenska Dagbladet

 

Clarice Bean stavas trubbel

Om boken

Clarice Bean stormar in i våra hjärtan. Denna sprudlande kapitelbok om henne själv inte minst, och hennes verkligt originella familj, är en given hit. Clarice har stora funderingar. Och för att klara av allt som måste få plats i huvudet så väljer hon bort stavningen. Hon har helt enkelt inte plats i sitt huvud för stavning. "Varför kan hjärna inte lika gärna stavas gärna?" Nej, hon har bestämt sig: Stavning stavas Trubbel. "Nu för tiden har jag problem nonstop", konstaterar Clarice bestämt. Pressröster:

"Boken är full av Clarices funderingar och äventyr, och har många fina illustrationer och annorlunda typsnitt. Charmigt och roligt, från 7 år."
Piteå-Tidningen

Lauren Child, Lauren Child

Clarice Bean stavas trubbel

 

Relaterat