bok

Jag är faktiskt alldeles för LITEN för att börja skolan

Lauren Child

Författare

Beskrivning

2004-05-18
3-6

Författare

Lauren Child

Charlie har en speciell lillasyster, Lola. Nu säger mamma och pappa att hon ska börja skolan! Men Lola tycker inte hon har tid att gå i skolan. Hon är så extremt upptagen med en massa viktiga saker hemma hos sig. Många barn är lite rädda för att börja skolan, men det är också spännande att byta miljö. Här är en bilderbok som tar deras tankar och känslor på allvar och leker in skolstarten. Lauren Child är ett av Englands hetaste namn på barnboksmarknaden i dag. För den svenska texten svarar poeten och översättaren Lotta Olsson. Lauren Child, född i Wiltshire, England, växte upp som mellanbarnet i en systerskara på tre. Hon har gått i två konstskolor, men lärde sig inte något viktigt, enligt henne själv. I stället startade hon ett företag som tillverkade exotiska och eleganta lampskärmar. Nu efter succéboken om Clarice Bean ägnar hon sig helt åt att skriva och illustrera barnböcker. Hennes bilderböcker om Charlie och Lola har vunnit en lång rad priser, och Clarice Bean har blivit en världsframgång. Andra böcker: Jag är inte sömnig och det är inte läggdags, 2001 Jag hatar, hatar, hatar tomater! 2002 Absolut jag, Clarice Bean, 2003 Översättning: Lotta Olsson Läsarålder: 4-8 år

Detaljer

Bokinformation

Åldersgrupp

3-6

Originaltitel

I am TOO absolutely small for school

Originalspråk

Svenska

Översättare

Lotta Olsson

Publiceringsdatum

2004-05-18

Produktion

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789129659931

Antal Sidor

32

Ryggbredd (mm)

6

Höjd (mm)

275

Vikt (kg)

0.478

Bredd (mm)

250

 

Clarice Bean stavas trubbel

Om boken

Clarice Bean stormar in i våra hjärtan. Denna sprudlande kapitelbok om henne själv inte minst, och hennes verkligt originella familj, är en given hit. Clarice har stora funderingar. Och för att klara av allt som måste få plats i huvudet så väljer hon bort stavningen. Hon har helt enkelt inte plats i sitt huvud för stavning. "Varför kan hjärna inte lika gärna stavas gärna?" Nej, hon har bestämt sig: Stavning stavas Trubbel. "Nu för tiden har jag problem nonstop", konstaterar Clarice bestämt. Pressröster:

"Boken är full av Clarices funderingar och äventyr, och har många fina illustrationer och annorlunda typsnitt. Charmigt och roligt, från 7 år."
Piteå-Tidningen

Lauren Child, Lauren Child

Clarice Bean stavas trubbel

Relaterat