bok

De nya flodhästarna

Lena Landström

Författare

Beskrivning

2002-10-03
3-6

Författare

Lena Landström

Någonting har hänt vid flodstranden där flodhästarna bor. Ingenting är som vanligt längre. Det är någonting som stör - en ny flodhästfamilj har kommit! Fin strand, tänker de, gott om plats, och trampolin! Men det är inte lätt att vara nykomling. Hela dagen får den nya lilla flodhästen stå och se på när de andra små flodhästarna dyker och rutschar, medan den nya flodhästmamman stretar med sitt husbygge. Plötsligt en dag är de nya flodhästarna försvunna. Vart har de tagit vägen? Småflodhästarna ger sig ut i djungeln för att leta.

Detaljer

Bokinformation

Åldersgrupp

3-6

Originaltitel

De nya flodhästarna

Originalspråk

Svenska

Publiceringsdatum

2002-10-03

Produktion

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789129655681

Antal Sidor

32

Ryggbredd (mm)

6

Höjd (mm)

254

Vikt (kg)

0.282

Bredd (mm)

200

Recensioner

Pressröster om Lena Landström

"Lena Landströms illustrationer är enkla och uttrycksfulla i jordnära färger. Hon lyckas fånga flodhästarnas uttryck och kroppsspråk på ett mjukt och humoristiskt vis. Flodhästarnas värld är trygg och harmonisk, men ändå finns rädslan för det främmande."Pia Brånn, Folkbladet "Boken, som passar bäst för dagsibarn, väcker frågor om utanförskap och fördomar."Hanna Glans, Sesam

 

Bu och Bä och stackars Bo

Om boken

Sveriges roligaste får är tillbaka - nu på cykel! Bilderböckerna om Bu och Bä har lästs och älskats av hundratusentals barn genom åren. När Bu och Bä hittar på något blir det oftast trassligt, men till slut ordnar det ändå upp sig utan att de riktigt vet hur det går till ...

Det är vår i luften. Bu och Bä ska ut och cykla. Kanske Bo vill följa med, han har fått en ny cykel med handbroms och tre växlar. Men Bo är sjuk och måste stanna hemma. Stackars Bo! Hur ska Bu och Bä göra honom glad?

Med mycket humor, glasklar blick för detaljer och fantastiska bilder skildrar Olof och Lena Landström små äventyr, nära vänskap och vardagstrassel, ofta med oväntad utgång. För vem kunde ana att vårens första cykeltur skulle sluta med nya snygga solglasögon?

Lena Landström, Olof Landström

Bu och Bä och stackars Bo

Relaterat