bok

David Copperfield

Charles Dickens

Författare

Hablot K. Browne (Phizz)

Illustratör

Beskrivning

2002-10-16
9-12

Författare

Charles Dickens

Stifta bekantskap med den tappre, föräldralösa pojken David och följ hans väg ut i livet. David Copperfield ingår i Rabén & Sjögrens klassiska ungdomsböcker.

Detaljer

Bokinformation

Åldersgrupp

9-12

Originaltitel

The personal history and experience of David Copperfield the younger.

Originalspråk

Engelska

Översättare

Jakob Gunnarsson

Publiceringsdatum

2002-10-16

Produktion

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789129656275

Antal Sidor

316

Ryggbredd (mm)

25

Höjd (mm)

235

Vikt (kg)

0.648

Bredd (mm)

153

 

Oliver Twist

Maj Bylock, Charles Dickens, Tord Nygren

Oliver Twist

 

Relaterat

När jättarna vaknar

Om boken

Stockholm skälver. Efter tusentals år har de sovande jättarna under marken börjat röra på sig. Nu hotar Ragnarök, den stora undergången, om inte Dorian och hans vänner kan hitta ett sätt att hejda katastrofen. Och inte nog med det. Dorians föräldrar är förkrossade, Väsenverket ligger i spillror, Fenrisulven är lös, Mimer är deprimerad och De överblivnas armé förbereder ett väldigt blodsoffer som kommer öppna portarna till en uråldrig fasa.
Och på något sätt är precis allting Dorians fel. Hur många katastrofer kan en trettonårig älva egentligen hinna orsaka?Så när Dorian får möjligheten att lägga hela sitt liv bakom sig och börja om, känns frestelsen närmast övermäktig. Skulle någon egentligen ens sakna honom?När jättarna vaknar är tredje och sista delen av bortbytingar, en trilogi som utspelar sig i ett nutida magiskt Stockholm där nordiska väsen lever dolda bland oss, och vardag och magi existerar sida vid sida. Första delen, De överblivnas armé, nominerades till Crime Time Award för Årets barndeckare 2022 och till Barnens romanpris i Karlstad 2023.

Gustav Tegby

När jättarna vaknar