bok

Nicke Nyfiken flyger och far

H. A. Rey

Författare

Beskrivning

2003-07-08
0-3

Författare

H. A. Rey

Ny papp-pek-bok om Nicke Nyfiken! Nicke tycker om att vara ute och åka. Han åker cykel och bil, buss och helikopter. Tar sig ensam ner till stan eller upp i luften. Och fort går det när Nicke är i farten. H.A. Rey hette egentligen Hans Augusto Rey. Han levde 1898-1977 och var tysk författare och illustratör. Tillsammans med sin fru Margret Rey har han givit ut bästsäljare som böckerna om Nicke Nyfiken och boken om Pricken. Paret flydde från Europa undan nazisterna 1940 och bosatte sig i USA. Pekböckerna om Nicke Nyfiken: Nicke Nyfiken flyger och far Nicke Nyfiken hittar en kaninunge Nicke Nyfiken och rymdraketen Nicke Nyfiken upp och ner Är du också nyfiken? Översättning: Susanna Hellsing

Detaljer

Bokinformation

Åldersgrupp

0-3

Originaltitel

Curious George rides

Originalspråk

Svenska

Översättare

Susanna Hellsing

Publiceringsdatum

2003-07-08

Produktion

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789129657692

Antal Sidor

22

Ryggbredd (mm)

11

Höjd (mm)

135

Vikt (kg)

0.17

Bredd (mm)

135

 

God Jul Nicke Nyfiken

Om boken

När Nicke och mannen med den gula hatten ska köpa gran kommer Nicke bort! Han klättrar upp i en stor, fin gran som plötsligt huggs ner och fraktas iväg till barnsjukhuset. Men även om Nicke är rädd så är han förstås nyfiken också. På sjukhuset är det ju så roligt och spännande! Och den nya granen, som är så fin, måste ju dekoreras. Det sätter Nicke igång med - på sitt sätt! Oj så tokigt det blir. Men till sist får barnen förstås en väldigt kul jul med Nickes hjälp!

Ett roligt Nickeäventyr med härliga bilder!

H. A. Rey, Margret Rey, H. A. Rey

God Jul Nicke Nyfiken

Relaterat

I Skymningslandet

Om boken

En vacker och hoppfull saga med ljuvliga, stämningsfulla illustrationer av Marit Törnqvist. Nyutgivning av Astrid Lindgrens klassiska berättelse.
Jag ska aldrig glömma när herr Liljonkvast hämtade mig första gången. Jag låg i sängen när det knackade på rutan. En mycket liten herre i rutig kostym och hög hatt kom in genom fönstret. Han undrade om jag ville följa med till Skymningslandet. Men det kunde jag inte. Jag hade ju ont i mitt ben."Spelar ingen roll", säger Liljonkvast, "spelar ingen roll i Skymningslandet!"Han tog mig i handen, och sen flög vi. Ja, vi flög, i den lena blåa skymningen, högt över staden där ljusen börjar tändas i alla hem. Nu kommer herr Liljonkvast och hämtar mig varje dag till Skymningslandet. Det är så härligt! Det gör ingenting alls om man har ont i ett ben.

Astrid Lindgren, Marit Törnqvist

I Skymningslandet

Här kommer brandflygplanet

Om boken

Halvan bekämpar skogsbränder! En ny del i succéserien om Halvan.

Halvan är brandflygare, det betyder att han är pilot på ett brandflygplan. Hans jobb är att släcka bränder från luften med hjälp av sitt flygplan. Eftersom jorden har blivit varmare och torrare så brinner det mer i våra skogar. Larmmottagaren Louise har fått in ett larm om en skogsbrand och Halvan och hans kollegor måste genast rycka ut. Med hjälp av flygplanens skopor kan de skopa upp vatten ur en sjö i närheten av branden. Det tar tid att släcka en skogsbrand, men framåt kvällen har de äntligen lyckats!

Lär dig om pontoner, skopor, roder, vattentankar, skogsbränder och mycket mer i denna faktaspäckade bok om brandflygplan för de minsta fordonsälskarna.

Arne Norlin, Jonas Burman

Här kommer brandflygplanet