bok

Nicke Nyfiken flyger och far

H. A. Rey

Författare

Beskrivning

2003-07-03
0-3

Författare

H. A. Rey

Ny papp-pek-bok om Nicke Nyfiken! Nicke tycker om att vara ute och åka. Han åker cykel och bil, buss och helikopter. Tar sig ensam ner till stan eller upp i luften. Och fort går det när Nicke är i farten. H.A. Rey hette egentligen Hans Augusto Rey. Han levde 1898-1977 och var tysk författare och illustratör. Tillsammans med sin fru Margret Rey har han givit ut bästsäljare som böckerna om Nicke Nyfiken och boken om Pricken. Paret flydde från Europa undan nazisterna 1940 och bosatte sig i USA. Pekböckerna om Nicke Nyfiken: Nicke Nyfiken flyger och far Nicke Nyfiken hittar en kaninunge Nicke Nyfiken och rymdraketen Nicke Nyfiken upp och ner Är du också nyfiken? Översättning: Susanna Hellsing

Detaljer

Bokinformation

Åldersgrupp

0-3

Originaltitel

Curious George rides

Originalspråk

Svenska

Översättare

Susanna Hellsing

Publiceringsdatum

2003-07-03

Produktion

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789129657692

Antal Sidor

22

Ryggbredd (mm)

11

Höjd (mm)

135

Vikt (kg)

0.17

Bredd (mm)

135

 

God Jul Nicke Nyfiken

Om boken

När Nicke och mannen med den gula hatten ska köpa gran kommer Nicke bort! Han klättrar upp i en stor, fin gran som plötsligt huggs ner och fraktas iväg till barnsjukhuset. Men även om Nicke är rädd så är han förstås nyfiken också. På sjukhuset är det ju så roligt och spännande! Och den nya granen, som är så fin, måste ju dekoreras. Det sätter Nicke igång med - på sitt sätt! Oj så tokigt det blir. Men till sist får barnen förstås en väldigt kul jul med Nickes hjälp!

Ett roligt Nickeäventyr med härliga bilder!

H. A. Rey, Margret Rey, H. A. Rey

God Jul Nicke Nyfiken

Relaterat

Fluff

Om boken

Fluff! ropar jag.
FLUFF! skriker jag.Fluff, gråter jag.Men du är borta.Om man har en liten kanin som man älskar över allt annat är det lätt att tänka på alla faror som lurar. Skator med vassa näbbar, hungriga örnar och fästingar i gräset. Nej, då är det säkrast för en liten kanin som Fluff att stanna hemma, inne i sin trygga bur. Men på sommarens soligaste dag händer det värsta. Fluff tar ett skutt ut genom dörren – in i det höga gräset – och är försvunnen. Nu börjar sökandet efter en liten, vit och fluffig kanin. Han måste hittas! Fast tänk om Fluff inte alls är borta, bara någon annanstans? Och tänk om det finns mer att hitta, där ute i det fria?Prisbelönta Annica Hedin skildrar mästerligt och finurligt något så sorgligt som att tappa bort ett husdjur. Och kan man skydda den man älskar mot allt som är farligt? Med färgsprakande och uttrycksfulla illustrationer av Erik Svetoft.

Annica Hedin, Erik Svetoft

Fluff