bok

Nicke Nyfiken på sjukhus

H. A. Rey

Författare

Margret Rey

Författare

Beskrivning

2015-03-06
Svenska
3-6

Författare

H. A. Rey, Margret Rey

Nicke Nyfiken är en barnboksklassiker i hela världen. Originalboken är från 1941. Nu kommer Nicke Nyfiken i Klumpe Dumpe.

Detaljer

Bokinformation

Åldersgrupp

3-6

Språk

Svenska

Originaltitel

Curious George goes to the hospital

Originalspråk

Engelska

Översättare

Gallie Eng

Serie

Klumpe Dumpe

Publiceringsdatum

2015-03-06

Produktion

Papper

Arctic Matt

Miljömärkning

Ja

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789129697100

Antal Sidor

48

Ryggbredd (mm)

12

Höjd (mm)

216

Vikt (kg)

0.26

Bredd (mm)

173

 

God Jul Nicke Nyfiken

Om boken

När Nicke och mannen med den gula hatten ska köpa gran kommer Nicke bort! Han klättrar upp i en stor, fin gran som plötsligt huggs ner och fraktas iväg till barnsjukhuset. Men även om Nicke är rädd så är han förstås nyfiken också. På sjukhuset är det ju så roligt och spännande! Och den nya granen, som är så fin, måste ju dekoreras. Det sätter Nicke igång med - på sitt sätt! Oj så tokigt det blir. Men till sist får barnen förstås en väldigt kul jul med Nickes hjälp!

Ett roligt Nickeäventyr med härliga bilder!

H. A. Rey, Margret Rey, H. A. Rey

God Jul Nicke Nyfiken

 

Relaterat

Fluff

Om boken

Fluff! ropar jag.
FLUFF! skriker jag.Fluff, gråter jag.Men du är borta.Om man har en liten kanin som man älskar över allt annat är det lätt att tänka på alla faror som lurar. Skator med vassa näbbar, hungriga örnar och fästingar i gräset. Nej, då är det säkrast för en liten kanin som Fluff att stanna hemma, inne i sin trygga bur. Men på sommarens soligaste dag händer det värsta. Fluff tar ett skutt ut genom dörren – in i det höga gräset – och är försvunnen. Nu börjar sökandet efter en liten, vit och fluffig kanin. Han måste hittas! Fast tänk om Fluff inte alls är borta, bara någon annanstans? Och tänk om det finns mer att hitta, där ute i det fria?Prisbelönta Annica Hedin skildrar mästerligt och finurligt något så sorgligt som att tappa bort ett husdjur. Och kan man skydda den man älskar mot allt som är farligt? Med färgsprakande och uttrycksfulla illustrationer av Erik Svetoft.

Annica Hedin, Erik Svetoft

Fluff