bok

Bara Sparvel

Barbro Lindgren

Författare

Andreas Lindgren

Illustratör

Mathias Lindgren

Illustratör

Beskrivning

2003-07-03
Svenska
6-9

Författare

Barbro Lindgren

Tredje delen i Sparvel-trilogin. Sparveln ska börja skolan. Det är fortfarande krig ute i världen ...

Det skulle gå ganska bra i skolan om bara inte Sparveln var så pratsjuk. Inte ens när fröken blir arg kan hon vara tyst. Hon glömmer att höra på så hon lär sig ingenting, och hon börjar få ont i magen allt oftare. Till sist måste Sparveln gå till doktorn. Men när musiken drar in i henne blir allting lättare och roligare ...

Sparvel-böckerna är skrivna utifrån en liten flickas perspektiv men berättade i tredje person. De stora livsfrågorna berörs, inte minst döden, som Sparveln tänker mycket på. De vuxna är ofta ganska fyrkantiga, fantasilösa och oförståndiga.

"Ett viktigt verk om en människas utveckling, på en gång personligt och allmängiltigt", skrev Ying Toijer-Nilsson i 77 svenskspråkiga barnboksförfattare. "Med ett så lätt handlag att alla kan ta till sig böckerna utan svårighet går hon rakt in i den verklighet som barn kan möta."

Bara Sparvel utkom första gången 1979.

Detaljer

Bokinformation

Åldersgrupp

6-9

Språk

Svenska

Originalspråk

Svenska

Publiceringsdatum

2003-07-03

Produktion

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789129658583

Antal Sidor

112

Ryggbredd (mm)

11

Höjd (mm)

200

Vikt (kg)

0.215

Bredd (mm)

150

 

Kommer tigrar

Om boken

Loranga, Masarin och Dartanjang finns nu äntligen även för de små läsarna!

Kommer bilen?
Kommer åska?

Kommer tigrar!
Masarin rädd
Loranga glad


Kommer tigrar och Dartanjang sjuk är underbara småbarnsböcker i samma anda som de älskade böckerna om Max! Med korta meningar, färgstarka illustrationer och mitt i prick-humor får vi möta de underbart knasiga favoriterna Loranga, Masarin och Dartanjang i ett helt nytt format. Bilderna är gjorda av Sara Olausson som även står bakom de hyllade seriealbumen om Loranga och texten är skriven i samarbete mellan Sara Olausson och Barbro Lindgren.

Barbro Lindgren, Sara Olausson, Sara Olausson

Kommer tigrar

 

Relaterat

Nyheter

Loranga, Masarin & Dartanjang för de yngsta

Dartanjang sjuk och Kommer tigrar är underbara småbarnsböcker i samma anda som de älskade böckerna om Max! Med korta meningar, färgstarka illustrationer och mitt i prick-humor får vi äntligen möta de underbart knasiga favoriterna Loranga, Masarin och Dartanjang i ett helt nytt format.

Två bilderboksgiganter gör bok om den första kärleken

Barbro Lindgren och Eva Eriksson har tillsammans skapat några av våra största bilderboksklassiker. Vi är många som skrattat med Max, njutit av den vilda bebins äventyr och gråtit floder till Andrejs längtan. Boken om Juan och Rosalia är deras första gemensamma bok på många år.

Två nyheter i Rabén & Sjögrens klassikerserie!

I år fyller Pija Lindenbaums älskade Gittan 20 år. Och Barbro Lindgrens och Eva Erikssons vilda bebi fyller 40. Det firar vi med nyutgåvor av de första böckerna som en del i vår klassikerserie!

Barbro Lindgren tilldelas kunglig medalj

Barbro Lindgren får H.M Konungens medalj av 12:e storleken i högblått band för framstående insatser som författare.

Hajdrama om nyfikenhet, rädsla och mod

Med färgstarka och humoristiska bilder och genial text har Barbro Lindgren och Charlotte Ramel skapat en bok om nyfikenhet, rädsla och mod. En bok om att vilja tänja på gränserna. Men också om att våga släppa taget, för hur ska man annars kunna bli stor?