bok

Ring veterinären!

Charlotte Hage

Författare

Margareta Nordqvist

Illustratör

Beskrivning

2004-05-11
Svenska
9-12

Författare

Charlotte Hage

Nu i vår nya serie 8-12! Böckerna om Fanny och Martina tar barns djurintresse på allvar. Intressanta fakta blandas med spännande äventyr där djuren alltid står i centrum. Visste du att delfiner är romantiska och gärna kelar med varandra? Eller att marsvin i själva verket är flockdjur? Det och mycket, mycket mer kan man lära sig tillsammans med kompisarna Fanny och Martina i böcker som på ett spännande och lustfyllt sätt blandar fakta om djur med ljuvliga illustrationer och vardagsäventyr där djuren står i centrum. Sagt om Charlotte Hages böcker: "Ett riktigt litet uppslagsverk för alla de vetgiriga flickor och pojkar i lågstadieåldern, som är lika tokiga i djur som bokens huvudpersoner." Östran om Ring veterinären! "Efter varje kapitel finns det fakta om de olika djuren. Det gör den här boken extra bra och rolig." Lisa 9 år, Hemmets Veckotidning om Mer vild än tam! "En perfekt bok för dem som gillar djur. Förutom den vanliga berättelsen får läsaren också en hel del djurkunskap." Skånska Dagbladet om Extramatte finnes! Charlotte Hage är journalist och manusförfattare och allra helst skriver hon om djur. För TV4 har hon gjort Veterinärerna, en familjebok som bygger på TV-succén med samma namn. Hon har också skrivit svenskt manus till TV-serien Hundjobb. Många av Charlotte Hages böcker utspelar sig på Öland, där hon själv gärna sitter och skriver i sitt sommarhus. Alltid med Jack Russell-terriern Otto vid sina fötter. I serien om Fanny och Martina: Del 1: Extramatte finnes! Del 2: Ring veterinären! Del 3: Mer vild än tam! Övrigt: Kul med hund

Detaljer

Bokinformation

Åldersgrupp

9-12

Språk

Svenska

Originalspråk

Svenska

Publiceringsdatum

2004-05-11

Produktion

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789129661095

Antal Sidor

144

Ryggbredd (mm)

11

Höjd (mm)

185

Vikt (kg)

0.201

Bredd (mm)

135

 

Hundar som jobbar

Om boken

Häng med Ruff, Kaisa, Markus och många fler till jobbet. De är alla hundar som jobbar. Polishunden Ruff letar narkotika, Kaisa är servicehund åt Karin som är handikappad och Markus är både stallhund och skådis. Boken är rikligt illustrerad med färgfoton.

Charlotte Hage, Mikael Hage

Hundar som jobbar

 

Relaterat

Fluff

Om boken

Fluff! ropar jag.
FLUFF! skriker jag.Fluff, gråter jag.Men du är borta.Om man har en liten kanin som man älskar över allt annat är det lätt att tänka på alla faror som lurar. Skator med vassa näbbar, hungriga örnar och fästingar i gräset. Nej, då är det säkrast för en liten kanin som Fluff att stanna hemma, inne i sin trygga bur. Men på sommarens soligaste dag händer det värsta. Fluff tar ett skutt ut genom dörren – in i det höga gräset – och är försvunnen. Nu börjar sökandet efter en liten, vit och fluffig kanin. Han måste hittas! Fast tänk om Fluff inte alls är borta, bara någon annanstans? Och tänk om det finns mer att hitta, där ute i det fria?Prisbelönta Annica Hedin skildrar mästerligt och finurligt något så sorgligt som att tappa bort ett husdjur. Och kan man skydda den man älskar mot allt som är farligt? Med färgsprakande och uttrycksfulla illustrationer av Erik Svetoft.

Annica Hedin, Erik Svetoft

Fluff