bok

Boken om Benny

Barbro Lindgren

Författare

Olof Landström

Illustratör

Beskrivning

2004-03-22
Svenska
3-6

Författare

Barbro Lindgren

Illustratör

Olof Landström

Efterlängtad presentbok till alla Bennys fans: Nämen, Benny och Jamen, Benny samlade i en volym. Fint inbunden med linnerygg och nytt omslag av Olof Landström.

Benny lämnar hemmets lugna vrå och sin snälla mamma gång på gång. När det gäller är Benny en mycket orädd liten gris med stark vilja. Han trotsar alla faror på sin väg. Och de vågade utflykterna slutar alltid med en knorr.

Benny är den mest älskade grisen i barnboksvärlden. Läs om hans båda äventyr med lillnöffe och lillbrorsans napp i en fin samlingsvolym.

Böckerna om Benny har slagit knockout på förlagsvärlden. De finns nu översatta till tio språk: amerikansk engelska, finska, norska, danska, franska, tyska, japanska, koreanska, frisiska och holländska.

Detaljer

Bokinformation

Åldersgrupp

3-6

Språk

Svenska

Originalspråk

Svenska

Publiceringsdatum

2004-03-22

Produktion

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789129661187

Antal Sidor

64

Ryggbredd (mm)

9

Höjd (mm)

254

Vikt (kg)

0.391

Bredd (mm)

200

 

Kommer tigrar

Om boken

Loranga, Masarin och Dartanjang finns nu äntligen även för de små läsarna!

Kommer bilen?
Kommer åska?

Kommer tigrar!
Masarin rädd
Loranga glad


Kommer tigrar och Dartanjang sjuk är underbara småbarnsböcker i samma anda som de älskade böckerna om Max! Med korta meningar, färgstarka illustrationer och mitt i prick-humor får vi möta de underbart knasiga favoriterna Loranga, Masarin och Dartanjang i ett helt nytt format. Bilderna är gjorda av Sara Olausson som även står bakom de hyllade seriealbumen om Loranga och texten är skriven i samarbete mellan Sara Olausson och Barbro Lindgren.

Barbro Lindgren, Sara Olausson, Sara Olausson

Kommer tigrar

 

Relaterat

Nyheter

Loranga, Masarin & Dartanjang för de yngsta

Dartanjang sjuk och Kommer tigrar är underbara småbarnsböcker i samma anda som de älskade böckerna om Max! Med korta meningar, färgstarka illustrationer och mitt i prick-humor får vi äntligen möta de underbart knasiga favoriterna Loranga, Masarin och Dartanjang i ett helt nytt format.

Sveriges roligaste får är tillbaka – nu på cykel!

Bilderböckerna om Bu och Bä har lästs och älskats av hundratusentals barn genom åren. När Bu och Bä hittar på något blir det oftast konstigt, men till slut ordnar det ändå upp sig utan att de riktigt vet hur det gått till.

Två bilderboksgiganter gör bok om den första kärleken

Barbro Lindgren och Eva Eriksson har tillsammans skapat några av våra största bilderboksklassiker. Vi är många som skrattat med Max, njutit av den vilda bebins äventyr och gråtit floder till Andrejs längtan. Boken om Juan och Rosalia är deras första gemensamma bok på många år.

Två nyheter i Rabén & Sjögrens klassikerserie!

I år fyller Pija Lindenbaums älskade Gittan 20 år. Och Barbro Lindgrens och Eva Erikssons vilda bebi fyller 40. Det firar vi med nyutgåvor av de första böckerna som en del i vår klassikerserie!

Barbro Lindgren tilldelas kunglig medalj

Barbro Lindgren får H.M Konungens medalj av 12:e storleken i högblått band för framstående insatser som författare.