bok

En mot alla

Bengt-Åke Cras

Författare

Beskrivning

2005-01-07
Svenska
9-12

Författare

Bengt-Åke Cras

Det finns ingenting som luktar lika gott som en ny fotboll. Det skulle i så fall vara spritt nya fotbollsskor. Markus Cerwin har bara tre saker i huvudet - fotboll, fotboll och mer fotboll! Men livet är tyvärr mer än fotboll, och Markus har det inte lätt i vardagen. Utanför planen är han en helt vanlig kille med kärlekstrassel och jobbig familj - en karaktär som är lätt att identifiera sig med. Bengt-Åke Cras fartfyllda böcker om fjortonårige, fotbollstokige Markus Cerwin fångar även den mest ovana läsare. Bengt-Åke Cras har sedan 1995 kommit ut på Rabén & Sjögren med nio böcker om hockey och åtta om fotboll. Hans idrottsböcker innehåller alltid rafflande skildringar av matcher och tävlingar men också aktuella vardagsproblem och interiörer från ungdomars liv. Berättarglädjen och det snabba tempot är också kännetecknande för denne mycket populäre författare. I serien BK Pantern: Mååål! Alla för en I sista minuten Revansch Rött kort Offside Kan det bli värre?

Detaljer

Bokinformation

Åldersgrupp

9-12

Originalspråk

Svenska

Språk

Svenska

Serie

BK Pantern

Publiceringsdatum

2005-01-07

Läsordning

4

Produktion

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789129662085

Antal Sidor

192

Ryggbredd (mm)

14

Höjd (mm)

185

Vikt (kg)

0.255

Bredd (mm)

135

 

Komma tillbaka

Om boken

Peter Fredell har blivit förlamad från midjan och neråt sedan han kört med huvudet före rakt in i sargen under en rafflande match i Toronto. Är hans hockeykarriär över för alltid nu? Hemma i Sverige återfår han mirakulöst sin rörlighet och kan snart börja träna igen. Snabbt tempo och massor av dramatik även på det privata planet. Den efterlängtade elfte och avslutande delen i serien om Södergårdens Hockey Club.

Bengt-Åke Cras

Komma tillbaka

Bära eller brista

Om boken

Pernilla är en strulig femtonåring som aldrig funnit sig tillrätta i skolan. Men i löpningen finner hon sitt rätta jag. Hon lyckas över förväntan, trots att hennes liv är fyllt av bekymmer, sorg och oro. Hennes far har just omkommit i en bilolycka och hennes mor är helt apatisk i sin sorg. Hon struntar i att betala deras räkningar och hyran, så nu hänger också ett vräkningshot över dem. Pernilla lyckas ändå placera sig bra i flera tävlingar, och efter många bekymmer ser det ut som om livet ska ordna upp sig för Pernilla och hennes mamma.

Tredje mycket efterfrågade boken om Pernilla, 15 år, som är en fenomenal långdistanslöpare, en verklig naturbegåvning. Hon har just börjat tävla och nu gäller det att visa vad hon går för. Pernillas liv är fyllt av oro oh bekymmer men hon lyckas ändå placera sig bra i flera viktiga tävlingar. Spänningen byggs upp från början och dramatiska händelser avlöser varann i raskt tempo.

Läs också de första böckerna i serien: Springa för livet och Vi vet var du bor.

Bengt-Åke Cras har sedan 1995 kommit ut på Rabén & Sjögren med tio böcker om ishockey och åtta om fotboll. Hans böcker innehåller alltid rafflande skildringar av matcher och tävlingar men också aktuella vardagsproblem och interiörer från ungdomarnas liv. Berättarglädjen och det snabba tempot är också kännetecknande för denne mycket populäre författare som dagligen får mail från läsare som ivrigt efterfrågar fortsättningar på hans idrottsböcker.

Bengt-Åke Cras

Bära eller brista

 

Relaterat