bok

Springa för livet

Bengt-Åke Cras

Författare

Beskrivning

2006-06-01
Svenska
9-12

Författare

Bengt-Åke Cras

Trots att Pernilla älskar att springa och har en pappa som är en känd medeldistanslöpare så har hon själv aldrig tänkt en tanke på att tävla. Hon springer bara för sin egen skull, för att för att det är så roligt och avkopplande. Men en stor sorg förändrar Pernillas liv i ett dråpslag och hon kommer på andra tankar?
Löpartjejen Pernilla är tillbaka nu i nya utgåvor. Nervpirrande tävlingsskildringar och stor dramatik om kärlek, sorg och vänskap.

De två första böckerna, Springa för livet och Vi vet var du bor, ges ut i 8-12 serien samtidigt som den efterlängtade tredje delen släpps.

"En välskriven, välkomponerad, inträngande gestaltning av en femtonårig idrottsintresserad flickas vardag. En flyhänt dialog med äkthetskänsla berikar hela skildringen"
Bibliotekstjänst om Springa för livet

"Spännande och välskriven bok för alla som är de minsta intresserade av tonårsliv och idrott."
Bibliotekstjänst om Vi vet var du bor.

"Bättre böcker är svårt att finna. Har läst dom flesta flera gånger om, men det kvittar. Sluta aldrig skriva!"
Ida

Detaljer

Bokinformation

Åldersgrupp

9-12

Språk

Svenska

Originalspråk

Svenska

Publiceringsdatum

2006-06-01

Produktion

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789129664614

Antal Sidor

368

Ryggbredd (mm)

27

Höjd (mm)

185

Vikt (kg)

0.439

Bredd (mm)

135

 

Komma tillbaka

Om boken

Peter Fredell har blivit förlamad från midjan och neråt sedan han kört med huvudet före rakt in i sargen under en rafflande match i Toronto. Är hans hockeykarriär över för alltid nu? Hemma i Sverige återfår han mirakulöst sin rörlighet och kan snart börja träna igen. Snabbt tempo och massor av dramatik även på det privata planet. Den efterlängtade elfte och avslutande delen i serien om Södergårdens Hockey Club.

Bengt-Åke Cras

Komma tillbaka

Bära eller brista

Om boken

Pernilla är en strulig femtonåring som aldrig funnit sig tillrätta i skolan. Men i löpningen finner hon sitt rätta jag. Hon lyckas över förväntan, trots att hennes liv är fyllt av bekymmer, sorg och oro. Hennes far har just omkommit i en bilolycka och hennes mor är helt apatisk i sin sorg. Hon struntar i att betala deras räkningar och hyran, så nu hänger också ett vräkningshot över dem. Pernilla lyckas ändå placera sig bra i flera tävlingar, och efter många bekymmer ser det ut som om livet ska ordna upp sig för Pernilla och hennes mamma.

Tredje mycket efterfrågade boken om Pernilla, 15 år, som är en fenomenal långdistanslöpare, en verklig naturbegåvning. Hon har just börjat tävla och nu gäller det att visa vad hon går för. Pernillas liv är fyllt av oro oh bekymmer men hon lyckas ändå placera sig bra i flera viktiga tävlingar. Spänningen byggs upp från början och dramatiska händelser avlöser varann i raskt tempo.

Läs också de första böckerna i serien: Springa för livet och Vi vet var du bor.

Bengt-Åke Cras har sedan 1995 kommit ut på Rabén & Sjögren med tio böcker om ishockey och åtta om fotboll. Hans böcker innehåller alltid rafflande skildringar av matcher och tävlingar men också aktuella vardagsproblem och interiörer från ungdomarnas liv. Berättarglädjen och det snabba tempot är också kännetecknande för denne mycket populäre författare som dagligen får mail från läsare som ivrigt efterfrågar fortsättningar på hans idrottsböcker.

Bengt-Åke Cras

Bära eller brista

Relaterat