bok

Kom igen, Peter!

Bengt-Åke Cras

Författare

Beskrivning

2005-09-02
Svenska
9-12

Författare

Bengt-Åke Cras

Sport, action, intriger, vänskap och kärlek!
Nu ger vi ut den mycket populära hockeyserien Södergårdens Hockey Club igen - med nya häftiga omslag, ny logga och luftigare sättning.

För Peter Fredell i lilla Malmhammar handlar livet om ishockey! Han är bra, det har till och med stått i Kuriren. Men hur bra? I tio böcker får vi följa hockeytokige Peters kamp att nå toppen.
Peters liv innehåller hård träning och många rafflande matcher. Men böckerna rymmer även mer än så - vänskap, kärlek och skolvardag.
I denna fjärde del i serien väntar hockeygymnasiet. Peters har fått en knäskada visar sig vara allvarligare än han trott, och detta händer precis inför uttagningarna till U 16 landslaget. Nu är det ont om tid...

Pressröster om böckerna:

"Hans matchskildringar är lysande."
SvD

"Bengt-Åke Cras förmåga att flyhänt framföra en berättelse är imponerande."
Bibliotekstjänst

"Jag ser inte att det finns någon annan författare som bättre skildrar ishockeyn för unga läsare än Bengt-Åke Cras. Han vet också hur man skapar förväntan kring nästa del i boken. Då boken slutar är hjälten Peter Fredell medvetslös efter att ha gjort tre mål på tio minuter. Snacka om cliffhanger!"
Jan Hansson, Svenska Dagbladet

I serien om Södergårdens Hockey Club:
Nu tar vi dom!
Is i magen
Raka puckar
Kom igen, Peter!
Sudden death
Raka spåret
Cross checking
Under isen
Hårda bud
Slashing

Detaljer

Bokinformation

Åldersgrupp

9-12

Originalspråk

Svenska

Språk

Svenska

Serie

Södergårdens hockey club

Publiceringsdatum

2005-09-02

Läsordning

4

Produktion

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789129662160

Antal Sidor

240

Ryggbredd (mm)

18

Höjd (mm)

185

Vikt (kg)

0.317

Bredd (mm)

135

 

Komma tillbaka

Om boken

Peter Fredell har blivit förlamad från midjan och neråt sedan han kört med huvudet före rakt in i sargen under en rafflande match i Toronto. Är hans hockeykarriär över för alltid nu? Hemma i Sverige återfår han mirakulöst sin rörlighet och kan snart börja träna igen. Snabbt tempo och massor av dramatik även på det privata planet. Den efterlängtade elfte och avslutande delen i serien om Södergårdens Hockey Club.

Bengt-Åke Cras

Komma tillbaka

Bära eller brista

Om boken

Pernilla är en strulig femtonåring som aldrig funnit sig tillrätta i skolan. Men i löpningen finner hon sitt rätta jag. Hon lyckas över förväntan, trots att hennes liv är fyllt av bekymmer, sorg och oro. Hennes far har just omkommit i en bilolycka och hennes mor är helt apatisk i sin sorg. Hon struntar i att betala deras räkningar och hyran, så nu hänger också ett vräkningshot över dem. Pernilla lyckas ändå placera sig bra i flera tävlingar, och efter många bekymmer ser det ut som om livet ska ordna upp sig för Pernilla och hennes mamma.

Tredje mycket efterfrågade boken om Pernilla, 15 år, som är en fenomenal långdistanslöpare, en verklig naturbegåvning. Hon har just börjat tävla och nu gäller det att visa vad hon går för. Pernillas liv är fyllt av oro oh bekymmer men hon lyckas ändå placera sig bra i flera viktiga tävlingar. Spänningen byggs upp från början och dramatiska händelser avlöser varann i raskt tempo.

Läs också de första böckerna i serien: Springa för livet och Vi vet var du bor.

Bengt-Åke Cras har sedan 1995 kommit ut på Rabén & Sjögren med tio böcker om ishockey och åtta om fotboll. Hans böcker innehåller alltid rafflande skildringar av matcher och tävlingar men också aktuella vardagsproblem och interiörer från ungdomarnas liv. Berättarglädjen och det snabba tempot är också kännetecknande för denne mycket populäre författare som dagligen får mail från läsare som ivrigt efterfrågar fortsättningar på hans idrottsböcker.

Bengt-Åke Cras

Bära eller brista

 

Relaterat