bok

En häst i huset

Lena Stiessel

Författare

Sylvia Brunke

Illustratör

Beskrivning

2005-07-12
Svenska
6-9

Författare

Lena Stiessel

Illustratör

Sylvia Brunke

Den första av Lena Stiessels älskade böcker om shetlandsponnyn Trolle kommer nu i nyutgåva med ordentlig kapitelindelning och nya illustrationer av Klara-tecknaren Sylvia Brunke. Pappa tror inte det går att ha en häst hemma i lägenheten. Inte ens en liten ponny. Hästar kan väl inte gå i trappor? "Jorå", säger Sonja. "Det kan dom visst. Och Trolle är ju så liten. Ska vi slå vad om att jag kan ta honom hit upp till lägenheten?" Böckerna om Trolle: En häst i huset Cirkus med Trolle Vilse med Trolle På marknad med Trolle Trolle i stora varuhuset

Detaljer

Bokinformation

Åldersgrupp

6-9

Originalspråk

Svenska

Språk

Svenska

Publiceringsdatum

2005-07-12

Produktion

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789129662665

Antal Sidor

56

Ryggbredd (mm)

8

Höjd (mm)

200

Vikt (kg)

0.177

Bredd (mm)

150

 

Cirkus med Trolle

Lena Stiessel, Sylvia Brunke

Cirkus med Trolle

På marknad med Trolle

Om boken

Sonja, Klas och Britt ska på marknad. Men vad ska de göra med Trolle då, ponnyn som de fått låna över sommaren. Ska inte han få följa med? Jo, det får han till sist. Nu ska de se på svärdslukarna och akrobaterna, ta lotter, krossa porslin och kanske låta spå sig. Men allt blir inte som de tänkt sig. Trolle försvinner och ställer förstås till en massa rackartyg. Det blir en marknadsdag som barnen aldrig kommer att glömma. Boken ingår i Rabén & Sjögrens Bärja läsa-serie och passar perfekt för dig som är mellan fem och åtta år.

Lena Stiessel, Lisbeth Holmberg-Thor

På marknad med Trolle

 

Relaterat

Här kommer brandflygplanet

Om boken

Halvan bekämpar skogsbränder! En ny del i succéserien om Halvan.

Halvan är brandflygare, det betyder att han är pilot på ett brandflygplan. Hans jobb är att släcka bränder från luften med hjälp av sitt flygplan. Eftersom jorden har blivit varmare och torrare så brinner det mer i våra skogar. Larmmottagaren Louise har fått in ett larm om en skogsbrand och Halvan och hans kollegor måste genast rycka ut. Med hjälp av flygplanens skopor kan de skopa upp vatten ur en sjö i närheten av branden. Det tar tid att släcka en skogsbrand, men framåt kvällen har de äntligen lyckats!

Lär dig om pontoner, skopor, roder, vattentankar, skogsbränder och mycket mer i denna faktaspäckade bok om brandflygplan för de minsta fordonsälskarna.

Arne Norlin, Jonas Burman

Här kommer brandflygplanet