bok

Älskade sagor av H. C. Andersen

H.C. Andersen

Författare

Ruth Koser-Michaëls

Illustratör

Beskrivning

2005-10-10
Svenska
6-9

Författare

H.C. Andersen

Några av de mest kända och omtyckta sagorna illustrerade i färg. Många vuxna läser gärna H. C. Andersens sagor, men de är framför allt skrivna för barn.

Detaljer

Bokinformation

Åldersgrupp

6-9

Språk

Svenska

Originalspråk

Svenska

Översättare

Jakob Gunnarsson

Publiceringsdatum

2005-10-10

Produktion

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789129663655

Antal Sidor

208

Ryggbredd (mm)

16

Höjd (mm)

228

Vikt (kg)

0.539

Bredd (mm)

146

 

H.C. Andersen, Ruth Koser-Michaëls

H.C. Andersens bästa sagor

Den lilla sjöjungfrun

Om boken

Charlotte Gastaut är en fransk illustratör som lyfter klassiska sagor till nya höjder. Här är hennes unika bilderbok till H. C. Andersens berättelse om den lilla sjöjungfrun. Sagan blir i den här versionen både konstnärlig och gripande!

H.C. Andersen, Charlotte Gastaut

Den lilla sjöjungfrun

 

Relaterat

Fluff

Om boken

Fluff! ropar jag.
FLUFF! skriker jag.Fluff, gråter jag.Men du är borta.Om man har en liten kanin som man älskar över allt annat är det lätt att tänka på alla faror som lurar. Skator med vassa näbbar, hungriga örnar och fästingar i gräset. Nej, då är det säkrast för en liten kanin som Fluff att stanna hemma, inne i sin trygga bur. Men på sommarens soligaste dag händer det värsta. Fluff tar ett skutt ut genom dörren – in i det höga gräset – och är försvunnen. Nu börjar sökandet efter en liten, vit och fluffig kanin. Han måste hittas! Fast tänk om Fluff inte alls är borta, bara någon annanstans? Och tänk om det finns mer att hitta, där ute i det fria?Prisbelönta Annica Hedin skildrar mästerligt och finurligt något så sorgligt som att tappa bort ett husdjur. Och kan man skydda den man älskar mot allt som är farligt? Med färgsprakande och uttrycksfulla illustrationer av Erik Svetoft.

Annica Hedin, Erik Svetoft

Fluff