bok

Året runt med Rut & Knut & Lilla Tjut

Ewa Malmborg

Författare

Carin Wirsén

Författare

Stina Wirsén

Illustratör

Beskrivning

2006-03-06
Svenska
3-6

Författare

Ewa Malmborg, Carin Wirsén

Illustratör

Stina Wirsén

Roligaste året-runt-boken! Rut och Knut och Lilla Tjut leker, rimmar, sjunger, pysslar, busar från vår till vinter. En härlig fakta- och inspirationsbok med massor av roliga bilder av Stina Wirsén med döttrar.

Rut och Knut är redan moderna klassiker. Liksom nytillskottet lillasyster Tjut förstås!
I den här uppsluppna, lärorika, glada och inspirerande boken får vi följa dem året runt - månad för månad, från nyår till jul.
Lätt och lekande presenteras hur året delas in, vilka helgdagar som firas och annat som händer under de olika årstiderna. Rut och Knut och Tjut leker lekar och leker med ord. De pysslar och bygger snögubbar och klär ut sig till påskkärringar och demonstrerar på internationella barndagen och … Det är full fart hela tiden!

Varje månad inleds med en vers:
Havet är så friskt och salt.
Känn på vattnet, är det kallt?
Lite, men med solvärmd kropp
är det skönt att ta ett dopp.
- Titta Rut nu, när jag simmar,
jag har övat fjorton timmar.
- Heja Knut, du får se opp
när jag gör mitt mästerhopp!

Lilla Tjut blir också glad
av att få ett litet bad.
Molnfri himmel, havet blänker.
Det var väldigt vad hon stänker!

En härligt generös årstidsbok proppfull med glada, roliga, myllrande och färgstarka bilder! Stina Wirsén fångar Rut, Knut och Tjut på pricken, och hennes döttrar Mathilda och Klara hänger på med liv och lust med egna bildidéer.

Detaljer

Bokinformation

Åldersgrupp

3-6

Originalspråk

Svenska

Språk

Svenska

Publiceringsdatum

2006-03-06

Läsordning

0

Produktion

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789129664010

Antal Sidor

64

Ryggbredd (mm)

9

Höjd (mm)

270

Vikt (kg)

0.435

Bredd (mm)

222

 

Lilla kroppsskolan

Om boken

En olycka händer så lätt. Otto har ramlat och fått hjärnskakning! Mamma kör honom kör till sjukhuset och de får träffa doktorn. Otto har ett stort sår i pannan som ska sys, men doktorn lugnar och ger bedövningsspruta. Efter ett par dagar ska mamma byta plåster på Ottos sår och då kommer det en massa frågor om kroppen från både Otto och hans storasyster Malla. Varför har man blod? Hur fungerar kroppen egentligen, vad är skelettet och vad har vi alla delar till?

Pedagogiskt och lekfullt i text och bild om hur allt hänger ihop i kroppen.

Hanna Granlund, Ewa Malmborg, Hanna Granlund

Lilla kroppsskolan

 

Supershow med Rut & Knut & lilla Tjut

Om boken

Läs, rimma och njut med gruvliga Lilla Tjut! Vi har väntat länge på en syskonbok men nu har den äntligen kommit! Rut & Knut har fått en lillasyster som heter Tjut! Hon är visserligen både busig, bortskämd och bajsig, men hon är också väldigt gullig. En grymt cool bok med helt underbara rim! Full fart från början är det i den oemotståndliga action-storyn. som börjar redan på sjukhuset där Rut och Knut kollar in Lilla Tjut med återhållna känslor. Blöjor, bad, fruktansvärda tjut blir snart en del av vardagen. Rut och Knut står faktiskt inte ut! Spill och dräll, kladd och klet, inget bordsskick, vilken smet! Men Tjut växer och blir stark, och snart så kan hon åka till en park! Hon äter sand och gungar, men sen är Tjut borta! Aldrig älskar man någon så mycket som när dom varit borta. Men när Tjut får en mycket större present än Rut och Knut är allt tillbaka till det vanliga igen. Vad händer med vår syskonskara? Vi slutar bråka, snälla rara Vi gillar ju oss alla tre en trippelkram! Häng med på det! Stina Wirsén expressiva bilder tar texten vidare, in i de goda, men ibland också uppslitande, syskonrelationerna. Bilderna är proppade med känslor som visar på pricken fångade uttryck för vad det innebär att hitta sin plats som ett syskon bland flera. Rut & Knut är på väg att bli rikskändisar! Nu finns de både på Polarn´& Pyrets T-shirts och i Sagostaden på "Junibacken" på Djurgården i Stockholm. Rut & Knuts sagohus invigdes våren 2004 och intogs blixtsnabbt av den unga publiken som bara älskar det.

Carin Wirsén, Stina Wirsén

Supershow med Rut & Knut & lilla Tjut

Relaterat

Här kommer brandflygplanet

Om boken

Halvan bekämpar skogsbränder! En ny del i succéserien om Halvan.

Halvan är brandflygare, det betyder att han är pilot på ett brandflygplan. Hans jobb är att släcka bränder från luften med hjälp av sitt flygplan. Eftersom jorden har blivit varmare och torrare så brinner det mer i våra skogar. Larmmottagaren Louise har fått in ett larm om en skogsbrand och Halvan och hans kollegor måste genast rycka ut. Med hjälp av flygplanens skopor kan de skopa upp vatten ur en sjö i närheten av branden. Det tar tid att släcka en skogsbrand, men framåt kvällen har de äntligen lyckats!

Lär dig om pontoner, skopor, roder, vattentankar, skogsbränder och mycket mer i denna faktaspäckade bok om brandflygplan för de minsta fordonsälskarna.

Arne Norlin, Jonas Burman

Här kommer brandflygplanet