bok

Skrotsamlarskolan

Adam Dahlin

Författare

Emma Åkerman

Illustratör

Beskrivning

2006-08-07
Svenska
3-6

Författare

Adam Dahlin

Illustratör

Emma Åkerman

Antti och Jonny är världens bästa grannar. Jonny är skrotsamlare och Antti vill bli en lika bra skrotsamlare som han. Jonnys hus är fullt av fantastiska samlingar - metspön, väckarklockor och etiketter - och därför blir det liksom inget över för Antti att samla på. "Det är bara för att du saknar utbildning", påstår Jonny. Och Antti har tur, för Jonny tänker starta en skrotsamlarskola om fem minuter bara.

Emma Åkerman gör debut som barnboksillustratör. Adam Dahlin, som skrivit flera barnböcker, debuterar som bilderboksförfattare.

Detaljer

Bokinformation

Åldersgrupp

3-6

Originaltitel

Skrotsamlarskolan med Jonny och Antti

Originalspråk

Svenska

Översättare

Joan Sandin

Språk

Svenska

Publiceringsdatum

2006-08-07

Produktion

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789129665284

Antal Sidor

32

Ryggbredd (mm)

6

Höjd (mm)

247

Vikt (kg)

0.263

Bredd (mm)

200

 

Tråkmånsafton med Jonny och Antti

Om boken

Efter förra årets fullträff, "Skrotsamlarskolan med Jonny och Antti", längtar man bara efter nya äventyr med krumelurerna Jonny, Antti och hunden Barbro! Läs och njut! När Antti har tråkigt går han till Jonny, skrotsamlare och världens bästa granne. Jonny påstår att precis som det finns en julafton och en midsommarafton så finns det också en tråkmånsafton. Det är helt enkelt årets tråkigaste dag och den infaller just i dag. Det finns många fina tråkmånstraditioner som Jonny nu inviger Antti i, städning är den viktigaste. Men hur de än anstränger sig för att ha riktigt, riktigt tråkigt så misslyckas de, det blir helt enkelt en otroligt rolig dag.

Adam Dahlin, Emma Åkerman

Tråkmånsafton med Jonny och Antti

 

Relaterat

Äppelkänslan

Om boken

"Det här är en bilderbok som kommer att bli uppskattad. Av barn för att den hjälper dem att sätta ord på en känsla och av föräldrarna för att den hjälper dem att minnas."
Emelie Ljungberg, Östgöta CorrespondentenÄppelkänslan = saknad + stark kärlekDet börjar så bra, en ledig dag med spel, äpplen och kex. Sen blir det kaffe och mys i soffan. Det är underbart att bli kittlad, att bara få vara tillsammans. Men från ingenstans kommer ”läggdags” och plötsligt tar ilskan över, den mysiga lekstunden förvandlas till bråk. Varför blev det så här? Hur kan man bli så arg när man precis haft det så bra?Ingen kan som Emma och Lisen Adbåge skildra starka känslostormar, dumma bråk men också känslan i att få landa i en mjuk famn när ilskan lagt sig.

Lisen Adbåge, Emma AdBåge

Äppelkänslan