bok

Skrotsamlarskolan

Adam Dahlin

Författare

Emma Åkerman

Illustratör

Beskrivning

2006-08-02
3-6

Författare

Adam Dahlin

Illustratör

Emma Åkerman

Antti och Jonny är världens bästa grannar. Jonny är skrotsamlare och Antti vill bli en lika bra skrotsamlare som han. Jonnys hus är fullt av fantastiska samlingar - metspön, väckarklockor och etiketter - och därför blir det liksom inget över för Antti att samla på. "Det är bara för att du saknar utbildning", påstår Jonny. Och Antti har tur, för Jonny tänker starta en skrotsamlarskola om fem minuter bara.

Emma Åkerman gör debut som barnboksillustratör. Adam Dahlin, som skrivit flera barnböcker, debuterar som bilderboksförfattare.

Detaljer

Bokinformation

Åldersgrupp

3-6

Originaltitel

Skrotsamlarskolan med Jonny och Antti

Originalspråk

Svenska

Översättare

Joan Sandin

Publiceringsdatum

2006-08-02

Produktion

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789129665284

Antal Sidor

32

Ryggbredd (mm)

6

Höjd (mm)

247

Vikt (kg)

0.263

Bredd (mm)

200

 

Tråkmånsafton med Jonny och Antti

Om boken

Efter förra årets fullträff, "Skrotsamlarskolan med Jonny och Antti", längtar man bara efter nya äventyr med krumelurerna Jonny, Antti och hunden Barbro! Läs och njut! När Antti har tråkigt går han till Jonny, skrotsamlare och världens bästa granne. Jonny påstår att precis som det finns en julafton och en midsommarafton så finns det också en tråkmånsafton. Det är helt enkelt årets tråkigaste dag och den infaller just i dag. Det finns många fina tråkmånstraditioner som Jonny nu inviger Antti i, städning är den viktigaste. Men hur de än anstränger sig för att ha riktigt, riktigt tråkigt så misslyckas de, det blir helt enkelt en otroligt rolig dag.

Adam Dahlin, Emma Åkerman

Tråkmånsafton med Jonny och Antti

 

Relaterat

Fluff

Om boken

Fluff! ropar jag.
FLUFF! skriker jag.Fluff, gråter jag.Men du är borta.Om man har en liten kanin som man älskar över allt annat är det lätt att tänka på alla faror som lurar. Skator med vassa näbbar, hungriga örnar och fästingar i gräset. Nej, då är det säkrast för en liten kanin som Fluff att stanna hemma, inne i sin trygga bur. Men på sommarens soligaste dag händer det värsta. Fluff tar ett skutt ut genom dörren – in i det höga gräset – och är försvunnen. Nu börjar sökandet efter en liten, vit och fluffig kanin. Han måste hittas! Fast tänk om Fluff inte alls är borta, bara någon annanstans? Och tänk om det finns mer att hitta, där ute i det fria?Prisbelönta Annica Hedin skildrar mästerligt och finurligt något så sorgligt som att tappa bort ett husdjur. Och kan man skydda den man älskar mot allt som är farligt? Med färgsprakande och uttrycksfulla illustrationer av Erik Svetoft.

Annica Hedin, Erik Svetoft

Fluff