bok

Stora dinosaurieboken

Benoît Delalandre

Författare

Beskrivning

2006-11-02
6-9

Författare

Benoît Delalandre

Maiasaurus, Anklykosaurus, Tyrannosaurus Rex … Möt dinosaurierna och res bakåt i tiden! Vad åt de? Hur tog de hand om sina ungar? Hur jagade de och vilka vapen använde de när de slogs med varandra?

Varje uppslag är ett äventyr och en ögonblicksbild ur livet för vart och ett av dessa fascinerande djur.

- Lär känna cirka 60 dinosaurier - växtätare och köttätare, varmblodiga och kallblodiga.
- Lär känna jorden som den såg ut vid tiden då dinosaurierna levde - under trias, jura och krita.
- Förstå hur paleontologernas arbete och upptäckter har bidragit till den kunskap vi har om dinosaurier i dag.
- Ta del av teoriena kring dinosauriernas utdöende och förstå däggdjurens utveckling.

Detaljer

Bokinformation

Åldersgrupp

6-9

Originaltitel

Mon Premier Larousse des Dinosaures

Originalspråk

Svenska

Översättare

Ann Lewenhaupt

Publiceringsdatum

2006-11-02

Produktion

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789129665697

Antal Sidor

160

Höjd (mm)

235

Vikt (kg)

0.722

Bredd (mm)

195

 

Stora djurboken

Om boken

Härligt tjock och fullmatad bok om djur från hela världen! Här får nyfikna barn veta massor om djur. Mer än 200 djur beskrivs med korta, roliga och faktaspäckade texter och kul, informativa bilder.

Djur av alla de slag lockar och intresserar barn. En liten nyckelpiga eller en jättestor elefant spelar ingen roll - det finns alltid frågor som vill ha svar och nyfikenhet som ska stillas. Den här boken lägger grunden med roliga och spännande basfakta och många annorlunda detaljer!

Läs om hur djuren lever på savannen, i öknen, i bergen, i havet och i regnskogen. Läs om små djur som sniglar, tusenfotingar och daggmaskar och om stora däggdjur som elefanter och valar!
En rad duktiga illustratörer har skapat bilder som både är informativa och humoristiska. Och texten är fullmatad med intressanta fakta. Du får till exempel veta varför grodor har stora ögon eller hur länge en krokodil kan vara utan mat.

Så här beskrivs fingerdjuret: "Rävsvans, kanintänder, fladdermusöron, gula ögon och spretiga häxfingrar - så ser fingerdjuret ut." Och bilderna därtill illustrerar djurets karaktär perfekt.

En härlig bok där kombinationen av spännande fakta och roliga bilder är klockren. Boken för vetgiriga djurälskare!

Benoît Delalandre

Stora djurboken

Relaterat

Fluff

Om boken

Fluff! ropar jag.
FLUFF! skriker jag.Fluff, gråter jag.Men du är borta.Om man har en liten kanin som man älskar över allt annat är det lätt att tänka på alla faror som lurar. Skator med vassa näbbar, hungriga örnar och fästingar i gräset. Nej, då är det säkrast för en liten kanin som Fluff att stanna hemma, inne i sin trygga bur. Men på sommarens soligaste dag händer det värsta. Fluff tar ett skutt ut genom dörren – in i det höga gräset – och är försvunnen. Nu börjar sökandet efter en liten, vit och fluffig kanin. Han måste hittas! Fast tänk om Fluff inte alls är borta, bara någon annanstans? Och tänk om det finns mer att hitta, där ute i det fria?Prisbelönta Annica Hedin skildrar mästerligt och finurligt något så sorgligt som att tappa bort ett husdjur. Och kan man skydda den man älskar mot allt som är farligt? Med färgsprakande och uttrycksfulla illustrationer av Erik Svetoft.

Annica Hedin, Erik Svetoft

Fluff