bok

Varghonans klan

Maite Carranza

Författare

Beskrivning

2008-05-29
9-12

Författare

Maite Carranza

Fjortonåriga Anaíd är liten och alldeles för intelligent för sin ålder. Det tycker i alla fall klasskompisarna som retas och kallar henne den allvetande dvärgen.

När hennes mamma Selene en dag försvinner, börjar märkliga saker hända: plötsligt förstår Anaíd vargarnas språk och hon verkar också ha fått magiska krafter (som hon genast testar genom att försöka förhäxa klassens pouläraste tjej till att bjuda henne på fest).

Anaíd anar att en hemlighet döljer sig bakom släktens tystnad, och bestämmer sig för att själv leta reda på sin mamma. Spåren leder henne till Sicilien och rakt in i kampen mellan det onda och det goda.

Detaljer

Bokinformation

Åldersgrupp

9-12

Originaltitel

El clan de la loba

Originalspråk

Spanska

Översättare

Yvonne Blank

Publiceringsdatum

2008-05-29

Läsordning

0

Produktion

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789129666731

Antal Sidor

368

Ryggbredd (mm)

30

Höjd (mm)

200

Vikt (kg)

0.561

Bredd (mm)

139

 

Varghonans klan

Om boken

Fjortonåriga Anaíd är liten och alldeles för intelligent för sin ålder. Det tycker i alla fall klasskompisarna som retas och kallar henne den allvetande dvärgen. När hennes mamma Selene en dag försvinner, börjar märkliga saker hända: plötsligt förstår Anaíd vargarnas språk och hon verkar också ha fått magiska krafter (som hon genast testar genom att försöka förhäxa klassens pouläraste tjej till att bjuda henne på fest). Anaíd anar att en hemlighet döljer sig bakom släktens tystnad, och bestämmer sig för att själv leta reda på sin mamma. Spåren leder henne till Sicilien och rakt in i kampen mellan det onda och det goda.

Maite Carranza

Varghonans klan

Relaterat

Handbok för superhjältar 9

Om boken

Riktiga vänner sviker inte.
Det har nog aldrig varit så lugnt och stilla i Rosenhill som nu. Det värsta som händer är att någon spelar för hög musik eller glömmer vattna blommorna. Röda Masken och de andra superhjältarna använder tiden till att öva på sina superkrafter och tävla mot varandra. Lisa gillar killarna och hon är deras naturliga ledare.Men så en dag ser Lisa en tjej som hon aldrig sett förut. Hon är i samma ålder som Lisa, men hon går inte i deras skola. Snart dyker tjejen upp på de mest oväntade ställen. Hon sitter på hustak och dinglar med benen och verkar fullständigt orädd. Hon är tuffare och modigare än någon Lisa mött. Vem är hon? Och skulle hon och Lisa kanske kunna bli vänner?Böckerna om Röda Masken har sedan 2017 toppat topplistorna över både mest köpta och mest lånade barnböckerna i Sverige. Det är fartfyllda, färgstarka och spännande berättelser − med en hjältinna som man bara måste älska! Ett slags modern Pippi Långstrump med superkrafter som skildras med fantastiska illustrationer. Det här är böcker som kan få den mest ovilliga läsare att sträckläsa - och framför allt att vilja fortsätta läsa.

Elias Våhlund, Agnes(Agnieszka) Våhlund, Agnes Våhlund

Handbok för superhjältar 9