bok

Mormors lilla kråka och pappan

Björn Bergenholtz

Författare

Björn Bergenholtz

Illustratör

Beskrivning

2009-08-25
Svenska
3-6

Författare

Björn Bergenholtz

Illustratör

Björn Bergenholtz

Tredje boken om mormors lilla kråka är en underbar versberättelse med ett överraskande slut!

Hur ser en pappa ut? undrar kråkan. Mormor och kråkan ger sig ut på jakt efter kråkans pappa, som försvann för länge sen utan att kråkan fick träffa honom. En gammal hippie till kaja visar vägen till en soptipp ...

Detaljer

Bokinformation

Åldersgrupp

3-6

Språk

Svenska

Originalspråk

Svenska

Publiceringsdatum

2009-08-25

Läsordning

0

Produktion

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789129669886

Antal Sidor

40

Ryggbredd (mm)

9

Höjd (mm)

217

Vikt (kg)

0.322

Bredd (mm)

236

Recensioner

himmelsblaaogon.blogg.se

”En ljuvlig banbok på rim.”

"Ibland hittar man underbara böcker som får en att le stort. För en tid sedan läste vi boken Mormors lilla kråka och pappan av Björn Bergenholtz på jobbet och iallafall jag fick mig ett riktigt gott skratt!!" Himmelsblaaogon

www.bokunge.se

”boken måste läsas”

"Vad som händer sen tänker jag inte avslöja. För boken måste läsas. Det är en helt underbar bilderbok som håller måttet både i text och bild. Det här är trejde boken om Mormor och kråkan och det blir bara bättre och bättre. Jag ÄLSKAR att texten är på vers och att man faktiskt skrattar sig igenom rimmen (som för övrigt inte alls är krystade eller tillrättalagda som rim i bilderböcker ofta kan vara). Dessutom är det fina med boken att den lätt kan fungera om man ska prata med barn om varför vissa är adopterade eller varför andra bor i fosterhem. Ett smygtema som kan tolkas fritt. Bläddra lite i boken <a href="http://www.smakprov.se/smakprov.php?isbn=9789129669886&l=rabensjogren" target="_blank">här</a> och stick sen och skaffa den. Läs den högt för dig själv eller för någon fining du känner. Jag garanterar att du blir lika frälst som jag!"

 

Den zoologiska trädgården

Om boken

Det är något märkligt på gång i stadens gamla zoologiska trädgård. Det var länge sedan det kom mer än några enstaka besökare för att titta på alla de fina djuren: grisen, björnen, den ståtliga älgen, kossan och alla de tokiga hönorna. Dag efter dag, år ut och år in, har den trötta djurparksdirektören matat alla djuren och städat alla burarna helt på egen hand. Men när han en morgon råkar försova sig får han väldigt bråttom när alla djuren ska tillbaka in i sina burar, och då förändras allt. Plötsligt är hela djurparken proppfull av förundrade besökare som pekar, fotar och filmar. De har aldrig sett på maken, vilken fantastisk gris, så stor och lurvig! Och en björn med knorr på svansen, aldrig har man sett något så märkvärdigt! Djurparksdirektören kliar sig i huvudet - vad är det som har hänt i hans djurpark egentligen?

Med en stor portion humor och finurlighet har Björn Bergenholtz skapat en berättelse om att inte tro på allt man läser. I de makalösa bilderna som blivit Björn Bergenholtz signum finns mycket att upptäcka för både stora och små.

Björn Bergenholtz, Björn Bergenholtz

Den zoologiska trädgården

 

Relaterat

Fluff

Om boken

Fluff! ropar jag.
FLUFF! skriker jag.Fluff, gråter jag.Men du är borta.Om man har en liten kanin som man älskar över allt annat är det lätt att tänka på alla faror som lurar. Skator med vassa näbbar, hungriga örnar och fästingar i gräset. Nej, då är det säkrast för en liten kanin som Fluff att stanna hemma, inne i sin trygga bur. Men på sommarens soligaste dag händer det värsta. Fluff tar ett skutt ut genom dörren – in i det höga gräset – och är försvunnen. Nu börjar sökandet efter en liten, vit och fluffig kanin. Han måste hittas! Fast tänk om Fluff inte alls är borta, bara någon annanstans? Och tänk om det finns mer att hitta, där ute i det fria?Prisbelönta Annica Hedin skildrar mästerligt och finurligt något så sorgligt som att tappa bort ett husdjur. Och kan man skydda den man älskar mot allt som är farligt? Med färgsprakande och uttrycksfulla illustrationer av Erik Svetoft.

Annica Hedin, Erik Svetoft

Fluff

Nyheter

9 nya pekböcker för de yngsta läsarna!

Nu finns flera nya pekböcker i tålig kartong med färgglada bilder och lagom lång text för de yngsta. Böcker som väcker lusten till naturen, som skildrar naturens under och bjuder på kära återseenden med Alfons Åberg, Lilla Anna och den lilla kaninen Obi. Böcker som tål att läsas om och om igen!

Vinnare av Svensk Bokkonst 2019!

Svensk Bokkonst har presenterat pristagarna för 2019. Bland dem finns Luftslott och synvillor av Björn Bergenholtz och Min syster är ett spöke av Lena Sjöberg.

Upptäck naturen och få syn på djuren, på riktigt!

Att det finns olika djur, det vet varenda kotte. Det finns älgar och rävar, gäddor och getingar, paddor och nyckelpigor, sälar, maskar, kråkor, fjärilar och många fler. Men hur får man se dem i verkligheten? Det vet Björn Bergenholtz som i en ny bok delar med sig av sina bästa tips.

”Måste alla böcker vara fyrkantiga?”

Luftslott och synvillor är en bok olik alla andra, både till innehåll och utförande. Ett snedskuret praktverk i stort format fyllt av tankeväckande bilder i Björn Bergenholtz omisskännliga stil.

Grattis Björn Bergenholtz! Vinnare av priset Din bok - Vårt val

Svenska Bokhandelsmedhjälpareföreningens årliga pris tilldelas Björn Bergenholtz bok Lejoparden.