bok

Tänk om det där är jag

Johanna Lindbäck

Författare

Beskrivning

2009-08-18
Svenska
12-15

Författare

Johanna Lindbäck

Roligt, träffsäkert och romantiskt om att söka och finna sig själv. Johanna Lindbäck är en mästare i feelgood-genren.

1. Var normal. Helt vanlig. Alldeles 100 % normal.
2. Var öppen och utåtriktad och prata med alla. Ha inte förutfattade meningar. Var snäll och trevlig och glad och vanlig. Låtsas vara det i alla fall. Ta kontakt. Oavsett. VAR ÖPPEN!
3. Var inte speciell och jobbig och överduktig och frånstötande pluggig.
4. Ha normala kläder. Ha normalt smink. Ha normal stil. Säg normala saker. Gilla normala saker. Var bara helt normal i precis allt.

Agnes har flyttat från Stockholm till Umeå med sin familj och ska börja tvåan på gymnasiet där. Nu ska allt ändras. Nu ska allt bli bra. Hon vill inte längre vara tjejen som ingen lägger märke till. Hon ska börja om från början med allt!
Och det börjar lovande. Hon träffar Adam i grannhuset och lär genom honom känna en massa nya människor; hon får ett extrajobb på hamburgerkedjan Max och hon möter Jacob som är skitcool och spelar i band. Allt borde vara alldeles, alldeles underbart ... Eller?

Detaljer

Bokinformation

Åldersgrupp

12-15

Språk

Svenska

Originalspråk

Svenska

Publiceringsdatum

2009-08-18

Produktion

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789129671834

Antal Sidor

224

Ryggbredd (mm)

18

Höjd (mm)

220.05

Vikt (kg)

0.505

Bredd (mm)

168.4

Recensioner

boktokar.blogspot.com

”Som den finaste soluppgången i magen”

"Tänk om det där är jag är en underbart riktig bok. Jag tycker om Agnes. Hon gör mig ledsen, arg och glad på samma gång. Johanna Lindbäck har skrivit fram en huvudperson som känns helt äkta, utan några övertydligheter eller överdrifter."

klarasplats.blogspot.com

”Stark ungdomsrekommendation!”

"Jag gillade verkligen denna bok! Jag drogs in i den och kunde inte sluta. Inga överdrivna klichéer, inga uteblivna poänger. Rakt på, trevlig historia, lagom med vändningar och sympatiska huvudpersoner. Stark ungdomsrekommendation!"

fyrvaktarna.blogspot.com

”Jag tycker att Johanna Lindbäck återigen träffar mitt i prick.”

"Jag tycker att Johanna Lindbäck återigen träffar mitt i prick. Stilrent och skickligt skrivet och en nästan perfekt skildring av en ung kvinnas liv i dagens Sverige. Även jag som är nästan två år yngre än huvudpersonen känner igen mig i nästan allt; hur komplicerat kärleken är, hur man är så beroende av vänner runt omkring, och viljan att inte vara tråkig."

vaggabiblioteket.blogspot.com

”Jag rekommenderar varmt denna bok för läsning!”

"Jag rekommenderar varmt denna bok för läsning! För dig som funderar på det här med självförtroende och vem man är egentligen, ja, för dig som funderar lite mycket helt enkelt."

www.vf.se

”full av roligt och väl beskrivet tonårs­liv av idag”

"Det är en av Johanna Lindbäcks absolut största förtjänster som författare, detta att kunna skildra vardagen så spännande, kul och överraskande som den faktiskt är. Och ett mycket sympatiskt budskap om att ”du duger!”"

”Ingalill Mosander tipsar” /Aftonbladet

"Välskrivet, roligt och tonsäkert om en ung tjej /.../ Hög igenkänningsfaktor."

karmakult.wordpress.com

Mysig och läsvärd

"Vi på Karmakult gillar Johanna Lindbäcks böcker."/KarmaKult

”träffsäker och uppriktig.”

"Berättelsen om Agnes är träffsäker och uppriktig. För det är motigt att byta personlighet. Som läsare blir jag då och då lite irriterad på Agnes för att hon är så inkrökt men samtidigt är det ju det som är själva grejen. Att hitta sitt sanna jag är svårt. Men värt besväret. Och självklart får Agnes mycket annat på köpet. Med nyvunnen självkänsla följer ofta nya relationer och även förälskelse."Sydsvenskan

lillaosblogg.wordpress.com

”Precis så här var det!”

"Jag bara älskar den här boken. En av de bästa ungdomsböcker jag läst i klass med I taket lyser stjärnorna och Sandor slash Ida."

www.gp.se

”Johanna Lindbäcks bok har en fin ton.”

"Johanna Lindbäcks bok har en fin ton. Lågmäld och trovärdig. Och ändå romantisk. Till min förtjusning visar det sig att Agnes till slut inte behöver förändra sig. Hon får vara den hon är - en eftertänksam flicka som gillar att läsa och vara ifred, men inte att vara ensam."Göteborgs-Posten

 

Välkommen hem

Om boken

Kan inte allting bara vara som vanligt? Sara kraschlandar i vardagen efter ett utbytesår i London. Hon vill inget hellre än att få tillbaka "sitt riktiga liv", det vill säga hennes vänner och allt roligt de brukade göra ihop.

Sara är tillbaka hemma i Luleå. Tillbaka till allt hon lämnat och saknat. Vännerna, familjen och, inte minst, Mattias. Mattias som hon dumpade innan hon åkte iväg. Mattias som är tvillingbror med Bella, en av Saras bästa vänner. Hon hade hoppats på att allt skulle vara glömt och förlåtet när hon kom tillbaka. Att de lagom tills skolan börjar igen ska vara tillbaka i sina gamla roller. Men både Bella och Mattias verkar göra sitt bästa för att undvika henne.

För att göra något nytt börjar Sara på jujutsu. Där lär hon känna Adrian. Adrian är sjukt irriterande, ändå blir allting roligare när han är med. Sara har svårt att släppa Mattias, allt med honom är så välbekant och hon vet tusentals saker om honom. Om Adrian vet hon nästan ingenting. Men när Sara måste välja mellan dem är valet inte så enkelt som hon först trodde.

Om att slitas mellan välbekant och nytt. Om att förändras och gå vidare. Och om att halka in på saker som först känns jobbiga, men som kan visa sig vara det bästa man har gjort.

Författaren har skrivit en extrascen till slutet enkom för pocketutgåvan!

Johanna Lindbäck

Välkommen hem

Relaterat