bok

Dödskallens gåta

Tommy Donbavand

Författare

Lily Bernard

Illustratör

Beskrivning

2010-07-27
Svenska
6-9

Författare

Tommy Donbavand

Illustratör

Lily Bernard

Ett monster är löst i Stora Skräckens gränd ...

Den huvudlöse ryttaren, världen mest kända spöke kommer till Stora Skräckens gränd för att göra reklam för sin nya parfym. Men mitt under framträdandet blir hans huvud stulet!

Lukas, Resus och Kleo börjar söka efter det. Samtidigt är de på jakt efter ett annat huvud: dödskallen som tillhör det första skelettet som bodde i Stora Skräckens gränd. Dödskallen är den femte reliken som Lukas behöver för att kunna öppna porten till den vanliga världen.

Men Hans höghet Otto Flin är trion hack i häl och i sin iver att stoppa dem tillverkar han ett eget Frankensteinmonster som ska hjälpa honom i jakten ...

Varulven Lukas, vampyren Resus och mumien Kleo bjuder på lättläst underhållning när den är som bäst. Spöklikt dimmiga illustrationer kompletterar stämningen.
Högt tempo, mycket humor, nervkittlande skräck gör serien Stora Skräckens gränd perfekt för alla små monsterdiggare.

Dessutom medföljer skräckläckra samlarkort.

Detaljer

Bokinformation

Åldersgrupp

6-9

Originaltitel

Skull of the Skelleton

Originalspråk

Engelska

Översättare

Gudrun Samuelsson

Språk

Svenska

Publiceringsdatum

2010-07-27

Läsordning

0

Produktion

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789129672008

Antal Sidor

140

Ryggbredd (mm)

10

Höjd (mm)

195

Vikt (kg)

0.137

Bredd (mm)

125

Format

Häftad

 

Varulvens klo

Om boken

Stora Skräckens gränd är full av överraskningar ...

Bara en relik är kvar innan Luke kan öppna porten som leder tillbaks till den vanliga världen och bort från alla fasor som råder på Stora Skräckens gränd. Varulvens klo!

De tre vännerna börjar genast sökandet. De upptäcker en oväntad hemlighet om Samuel Skipstone, författaren som har hjälpt dem så mycket. Det blir ett farligt äventyr och det hjälper inte att en stor häxkonferens samtidigt äger rum i Stora Skräckens gränd ...

Varulven Lukas, vampyren Resus och mumien Kleo bjuder på lättläst underhållning när den är som bäst. Spöklikt dimmiga illustrationer kompletterar stämningen.

Högt tempo, mycket humor, nervkittlande skräck gör serien Stora Skräckens gränd perfekt för alla små monsterdiggare!

Dessutom medföljer skräckläckra samlarkort.

Tommy Donbavand, Lily Bernard

Varulvens klo

 

Relaterat

Handbok för superhjältar

Om boken

”Du kan fly från dina fiender, men du kan inte fly från dig själv.”
Lisa har det inte lätt. Just nu bor hon hos sin mormor, eftersom hennes mamma jobbar i en annan stad. Problemet är bara att Lisa vantrivs något fruktansvärt i sin nya skola, där hon blir mobbad av ett killgäng.En dag när Lisa, i vanlig ordning, jagas av killgänget rymmer hon in på biblioteket. Där, längst ner på en hylla, står en bok som liksom lyser. Lisa dras till hyllan och får fram boken som har det besynnerliga namnet "Handbok för superhjältar". Märkligt nog är inte boken registrerad i bibliotekets system, och bibliotekarien viskar till Lisa att det nog är så att handboken helt enkelt ska följa med Lisa hem och stanna där. Och i det ögonblicket börjar Lisas resa mot att bli superhjälten Röda masken!Böckerna om Röda Masken har på kort tid tagit Sverige med storm och sålt över 1,5 miljoner exemplar. Det är fartfyllda, färgstarka och spännande berättelser − med en hjältinna som man bara måste älska! Ett slags modern Pippi Långstrump med superkrafter som skildras med fantastiska illustrationer. I denna samlingsvolym är de fyra första böckerna samlade i en lyxig utgåva med extramaterial.

"Boken är fullkomligt lysande. Den passar alla barn och även de som inte är så sugna på att läsa blir lockade. Förutom de grymt tecknade bilderna så är storyn fantastisk och inspirerar barn att tro på sin egen förmåga. /…/ Boken borde vara obligatorisk i alla skolbibliotek."Läsarrecension Adlibris

Elias Våhlund, Agnes(Agnieszka) Våhlund, Agnes Våhlund

Handbok för superhjältar