bok

The Carrie Diaries

Candace Bushnell

Författare

Beskrivning

2010-09-13
Svenska
Unga vuxna

Författare

Candace Bushnell

Möt världens mest kända Carrie som tonåring. Hennes uppväxt har hittills varit ett stort frågetecken. Nu får vi äntligen veta allt!

The Carrie Diaries är den första boken av två om Carrie Bradshaw, känd för miljoner människor som huvudpersonen i Sex and the City. Carrie - en småstadstjej som längtar till New York - ska just börja andra året på high school. Tills nu har hon varit supertajt med sina tjejkompisar, men så gör Sebastian Kydd entré och allt ställs på ända.

Med karaktärer som sätter sig direkt är The Carrie Diaries historien om hur en helt vanlig tjej blir självständig, hur hon utvecklas till en skarp skribent. Vi får träffa hennes familj, lära känna hennes bakgrund och vi får veta hur det gick till när hon började skriva.

The Carrie Diaries är redan ombloggad världen över, den nya Sex and the City-filmen, Carrie On, har premiär 28 maj i USA - Carrie är hetare än någonsin!

Detaljer

Bokinformation

Åldersgrupp

Unga vuxna

Originaltitel

The Carrie Diaries

Originalspråk

Engelska

Översättare

Ylva Kempe

Språk

Svenska

Publiceringsdatum

2010-09-13

Läsordning

0

Produktion

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789129673715

Antal Sidor

240

Ryggbredd (mm)

31

Höjd (mm)

201

Vikt (kg)

0.512

Bredd (mm)

140

Recensioner

recenzion.blogg.se

”Vill kasta sig över nästa bok!”

"Åh, vad jag gillar den här boken. Och åh, vad jag är glad att jag läste den. Jag har aldrig någonsin varit intresserad av Sex and the city, men självklart har jag sett några avsnitt. Och även fast jag inte var övertygad då så gör den här boken att man vill se serien!" Recenzion

”En underhållande roman som skildrar den sena tonårstiden på ett trovärdigt sätt” /Sydsvenskan

”The Carrie Diaries” är en underhållande roman som skildrar den sena tonårstiden på ett trovärdigt sätt. Det är inga helylleungdomar som porträtteras, vännernas tillvaro innehåller en hel del osofistikerade drinkar, ”lugna ner sig”- cigaretter och vara med barn-våndor." Sara Martelius

myshoebox.se

”Tycker den var himla bra!”

"Jag läste ut The Carrie Diaries i veckan. Tycker den var himla bra! Den är lättläst och har man följt serien Sex and the City så ser man en lite Carrie framför sig hela tiden. Den handlar om hennes sista år i high school, hennes liv, hennes familj, hennes vänner och pojkvänner. Allt som händer före hon flyttar till New York. Slutet är bäst tycker jag, och jag vill veta mer! Jag kan varmt rekommendera den till er som gillar SATC, Carrie och chic-lit."

 

Sommar i New York

Om boken

Möt världens mest kända Carrie som tonåring. Hennes uppväxt har hittills varit ett stort frågetecken. Nu får vi äntligen veta allt!

Sommar i New York är den andra boken om Carrie Bradshaws tonårstid. I den första, The Carrie Diaries, fick vi följa Carries sista år på high school och vi fick veta hur det gick till när hon bestämde sig för att flytta till New York.
Nu är det sommar, hon befinner sig i sina drömmars stad och går en skrivarkurs på college. Dessutom har hon träffat en ny kille. Allt är helt perfekt, men Carrie upptäcker snart att livet i New York har en baksida …

Carrie Bradshaw är en av vår tids mest älskade och beundrade fiktiva karaktärer. Kvinnor världen över har följt historien om Carrie och hennes vänner från Sex and the City, både på tv och film, och här får vi vara med ända från början. Vi får veta hur det gick till när hon lärde känna Samantha och Miranda, och vi får följa hennes utveckling från blyg, bortkommen småstadstjej till glamourös New York-bo.


Candace Bushnell

Sommar i New York

Relaterat

Handbok för superhjältar 9

Om boken

Riktiga vänner sviker inte.
Det har nog aldrig varit så lugnt och stilla i Rosenhill som nu. Det värsta som händer är att någon spelar för hög musik eller glömmer vattna blommorna. Röda Masken och de andra superhjältarna använder tiden till att öva på sina superkrafter och tävla mot varandra. Lisa gillar killarna och hon är deras naturliga ledare.Men så en dag ser Lisa en tjej som hon aldrig sett förut. Hon är i samma ålder som Lisa, men hon går inte i deras skola. Snart dyker tjejen upp på de mest oväntade ställen. Hon sitter på hustak och dinglar med benen och verkar fullständigt orädd. Hon är tuffare och modigare än någon Lisa mött. Vem är hon? Och skulle hon och Lisa kanske kunna bli vänner?Böckerna om Röda Masken har sedan 2017 toppat topplistorna över både mest köpta och mest lånade barnböckerna i Sverige. Det är fartfyllda, färgstarka och spännande berättelser − med en hjältinna som man bara måste älska! Ett slags modern Pippi Långstrump med superkrafter som skildras med fantastiska illustrationer. Det här är böcker som kan få den mest ovilliga läsare att sträckläsa - och framför allt att vilja fortsätta läsa.

Elias Våhlund, Agnes(Agnieszka) Våhlund, Agnes Våhlund

Handbok för superhjältar 9