bok

Småsagor - Småläskigt

Total speltid 40.40

Beskrivning

2010-09-22
Svenska
3-6

En serie byggd på bilderböcker för de yngre barnen. Utges i samarbete med UR.

Fyra stycken ljud- och musiklagda bilderböcker om spöken och monster.

Fickspöken av Pernilla Stalfelt:
Det finns fickspöken. Dom bor i fickor ... och dom är oftast flickor.
Regi: Ingela Lekfalk


Spök-Bodil av Åsa Karsin:
Bodil vill inte följa med föräldrarna på fest hos tant Ulla. Hon gillar inte fester. Varken fester eller tant Ulla ...
Regi: Micke Olsson

Solvej och häxan av Åsa Karsin:
Solvej ordnar med fina vinster till sitt lotteri. Sen ger hon sig ut för att sälja lotter. Snart möter hon sin första kund. Men är det en häxa hon möter ...?
Regi: Micke Olsson

Olle monster av Krister Gidlund:
Olle önskar att han vore tuff i stället för liten och snäll. Hans önskan slår in och han blir ett grönt klibbigt monster, vilket inte visar sig vara roligt särskilt länge. Snart känns det ensamt och trist.
Regi: Richard Dinter


Inspelat i Stockholm med UR:s ljudteknik 2002-2008.

Detaljer

Bokinformation

Åldersgrupp

3-6

Originalspråk

Svenska

Språk

Svenska

Publiceringsdatum

2010-09-22

Läsordning

0

Produktion

Produktdetaljer

ISBN

9789129674330

Format

Relaterat

Det värsta som kan hända är allt

Om boken

Orkaner.
Bilolyckor.
Kärnvapenkrig.
Eldsvådor.
Det finns så mycket hemskt som kan hända, och Belle vill vara förberedd på allt. Därför har hon börjat bygga ett hemligt preppingförråd i källaren. Där samlar hon konserver, toapapper och stora flaskor med vatten. Det känns tryggt, nere i källaren har hon kontroll. Ingen i familjen får veta något, den enda som känner till förrådet är bästa kompisen Saga. Men när klassen ska åka på lägerskola kan ingenting längre lugna Belle. Så många hemskheter som kan ske där ute i ödemarken! Det är bara att huka sig och invänta katastrofen. Eller har den kanske redan inträffat?
En berättelse full av humor, vänskap och sorg som får dig att skratta högt och hulkgråta rakt ut. Det värsta som kan hända är allt är en rapp vardagsskildring om livet på mellanstadiet, men också en berättelse om hur man tar sig upp på fötter igen när livet har slagits i spillror.

Cina Friedner

Det värsta som kan hända är allt

Handbok för superhjältar 9

Om boken

Riktiga vänner sviker inte.
Det har nog aldrig varit så lugnt och stilla i Rosenhill som nu. Det värsta som händer är att någon spelar för hög musik eller glömmer vattna blommorna. Röda Masken och de andra superhjältarna använder tiden till att öva på sina superkrafter och tävla mot varandra. Lisa gillar killarna och hon är deras naturliga ledare.Men så en dag ser Lisa en tjej som hon aldrig sett förut. Hon är i samma ålder som Lisa, men hon går inte i deras skola. Snart dyker tjejen upp på de mest oväntade ställen. Hon sitter på hustak och dinglar med benen och verkar fullständigt orädd. Hon är tuffare och modigare än någon Lisa mött. Vem är hon? Och skulle hon och Lisa kanske kunna bli vänner?Böckerna om Röda Masken har sedan 2017 toppat topplistorna över både mest köpta och mest lånade barnböckerna i Sverige. Det är fartfyllda, färgstarka och spännande berättelser − med en hjältinna som man bara måste älska! Ett slags modern Pippi Långstrump med superkrafter som skildras med fantastiska illustrationer. Det här är böcker som kan få den mest ovilliga läsare att sträckläsa - och framför allt att vilja fortsätta läsa.

Elias Våhlund, Agnes(Agnieszka) Våhlund, Agnes Våhlund

Handbok för superhjältar 9