bok

Har du sett min lilla katt?

Cd med 13 visor ingår i boken

Kristina Digman

Författare

Beskrivning

2010-09-16
Svenska
0-3

Författare

Kristina Digman

Ny visbok med nyinspelad cd!

Våra mest älskade visor med vackra och lekfulla bilder av Kristina Digman och en cd med nyinspelad barnmusik (2009-2010) ingår. Njut av Bä bä vita lamm, Imse vimse spindel, Små grodorna med flera, som du aldrig upplevt dem förut.

Sjung med ditt lilla barn och njut tillsammans av småbarnens mest älskade klassiska visor. Urvalet av de 13 sångerna är alltid uppskattat. I boken ingår förutom Har du sett min lilla katt, även Blåsippor, Majas visa, Bä bä vita lamm, Imse Vimse Spindel, Små grodorna, Lilla snigel, Tummeliten, Ekorr'n satt i granen, Mors lilla Olle, Tomten och Haren, Videvisan och Blinka lilla Stjärna.

Kristina Digmans bilder sprudlar av lekfullhet och lyser av kärlek till allt levande; barnen, blommorna, djuren och naturen.
En cd som innehåller nyinspelad barnmusik (2009-2010) med lekfulla musikaliska arr ingår i boken. Sång av barn i olika åldrar och Mange Schmidt. Musiker är Tomas Hallonsten, Andreas Nordell, Ola Nyström och Christian Gabel. Producent är Cisela Björklund på Rabén & Sjögren.

Alla visor i boken finns med på cd-n.


Detaljer

Bokinformation

Åldersgrupp

0-3

Originalspråk

Svenska

Språk

Svenska

Publiceringsdatum

2010-09-16

Läsordning

0

Produktion

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789129675825

Antal Sidor

32

Ryggbredd (mm)

9

Höjd (mm)

207

Vikt (kg)

0.302

Bredd (mm)

207

Format

Inbunden

Recensioner

”En kanonstart för den som vill introducera landets vanligaste sångskatt” Dagbladet Sundsvall

”En kanonstart för den som vill introducera landets vanligaste sångskatt.” / Dagbladet Sundsvall

www.dn.se

”lite mera oförskräckt och lustfylld men utan att helt ta bort känslan av en bävan inför att trampa fel eller gå vilse”

"Att snigeln bara iakttar den här processen med trygg förvåning visar Digmans fina illustration där ögonen alltid är centrala i spelet mellan barnet och djuret.I ”Har du sett min lilla katt” har den klassiska svenska barnvisan från förra sekelskiftet fått en ny ton – lite mera oförskräckt och lustfylld men utan att helt ta bort känslan av en bävan inför att trampa fel eller gå vilse. Den nyvunna sensibiliteten för barnet hos Alice Tegnér och hennes generation av barnviseförfattare har här, med musiker som Tomas Hallonsten och Christian Gabel i spetsen, översatts till ett nutida sväng där barnens egna röster tar för sig långt bortom all uppsträckthet och pålagd lydnad."Martin Nyström

www.dt.se

”Digmans finstämda och humoristiska bilder kompar perfekt urvalet av visor”

"Digmans finstämda och humoristiska bilder kompar perfekt urvalet av visor. En bok att bläddra många gånger i, titta på bilder och kontrollera textrader, jo ekorren sitter fortfarande i granen och hoppar från tallegren. Plus för medföljande cd-skiva med musik till visorna av bland annat Tomas Hallonsten och Ola Nyström."Cecilia Ekebjär

”Perfekt som födelsedagspresent eller varför inte till julklapp” /Smålands-Tidningen

"... en väldigt söt bok. /.../ Till varje visa finns passande och fina bildillustrationer."

www.bokunge.se

”fint, klassiskt och lyckat”

"Superskickliga Kristina Digman har illusterat 13 klassiska barnvisor med sina vackra akvarellmålningar. /.../ Det här är i mina ögon och öron en riktigt lyckad bok som jag tror kan gå hem hos många nyblivna föräldrar."

www.dt.se

”Digmans finstämda och humoristiska bilder kompar perfekt urvalet av visor.”

"Digmans finstämda och humoristiska bilder kompar perfekt urvalet av visor. En bok att bläddra många gånger i, titta på bilder och kontrollera textrader, jo ekorren sitter fortfarande i granen och hoppar från tallegren. Plus för medföljande cd-skiva med musik till visorna av bland annat Tomas Hallonsten och Ola Nyström."Cecilia Ekebjär

 

Floras blommor

Om boken

Flora är ett naturbarn som lever nära både växter och djur. Här går hon på upptäcktsfärd och lär oss namnen på blommorna - hela trettio stycken. Flora vet allt om deras hemligheter och allt roligt man kan göra med dem!
En magisk och enkel faktabok. Boken följer årstiderna och avslutas med ett litet aktivitetsuppslag som passar förskolebarnen och deras föräldrar.

Miniböckerna vill man ha på direkten. Allihop! Behändiga att ge bort i present, att ta med på resan - ja, att alltid kunna bära med sig. Älskade bilderböcker har blivit nya, fina små läsjuveler.

Kristina Digman, Kristina Digman

Floras blommor

Relaterat

Äppelkänslan

Om boken

"Det här är en bilderbok som kommer att bli uppskattad. Av barn för att den hjälper dem att sätta ord på en känsla och av föräldrarna för att den hjälper dem att minnas."
Emelie Ljungberg, Östgöta CorrespondentenÄppelkänslan = saknad + stark kärlekDet börjar så bra, en ledig dag med spel, äpplen och kex. Sen blir det kaffe och mys i soffan. Det är underbart att bli kittlad, att bara få vara tillsammans. Men från ingenstans kommer ”läggdags” och plötsligt tar ilskan över, den mysiga lekstunden förvandlas till bråk. Varför blev det så här? Hur kan man bli så arg när man precis haft det så bra?Ingen kan som Emma och Lisen Adbåge skildra starka känslostormar, dumma bråk men också känslan i att få landa i en mjuk famn när ilskan lagt sig.

Lisen Adbåge, Emma AdBåge

Äppelkänslan

I Skymningslandet

Om boken

En vacker och hoppfull saga med ljuvliga, stämningsfulla illustrationer av Marit Törnqvist. Nyutgivning av Astrid Lindgrens klassiska berättelse.
Jag ska aldrig glömma när herr Liljonkvast hämtade mig första gången. Jag låg i sängen när det knackade på rutan. En mycket liten herre i rutig kostym och hög hatt kom in genom fönstret. Han undrade om jag ville följa med till Skymningslandet. Men det kunde jag inte. Jag hade ju ont i mitt ben."Spelar ingen roll", säger Liljonkvast, "spelar ingen roll i Skymningslandet!"Han tog mig i handen, och sen flög vi. Ja, vi flög, i den lena blåa skymningen, högt över staden där ljusen börjar tändas i alla hem. Nu kommer herr Liljonkvast och hämtar mig varje dag till Skymningslandet. Det är så härligt! Det gör ingenting alls om man har ont i ett ben.

Astrid Lindgren, Marit Törnqvist

I Skymningslandet