bok

Floras kulle

Kristina Digman

Författare

Kristina Digman

Illustratör

Beskrivning

2008-03-06
Svenska
3-6

Författare

Kristina Digman

Illustratör

Kristina Digman

Flora letar efter en förtrollad plats som hon har sett i drömmen. Ett litet hus på en kulle bakom en blå grind - Floras kulle. Hon vill leva nära djur och blommor, och dela deras hemligheter. Men hon saknar en riktig vän att prata med, en flicka som hon själv ...
Poetisk saga för naturbarn i alla åldrar.

Christina Digman belönades med Slangbellan 2008 för boken.

Detaljer

Bokinformation

Åldersgrupp

3-6

Språk

Svenska

Originalspråk

Svenska

Publiceringsdatum

2008-03-06

Produktion

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789129667196

Antal Sidor

32

Ryggbredd (mm)

8

Höjd (mm)

270

Vikt (kg)

0.262

Bredd (mm)

188

Recensioner

Kristina Digman belönas med Slangbellan 2008 för Floras kulle

Slangbellan 2008 till Kristina Digman!Kristina Digman belönades med Elsa Beskow-plaketten för sina bilder. 2008 debuterade hon som textboksförfattare med Floras kulle (Rabén & Sjögren 2008). Sällan har en debutbok blivit så prisad av recensenterna!I Floras Kulle visar Kristina Digman vilken fantastisk konstform bilderboken kan vara. Enkelt och vackert illustrerar hon sin text. Floras kulle är en poetisk saga för naturbarn i alla åldrar. Flora letar efter en förtrollad plats som hon har sett i drömmen. Ett litet hus på en kulle bakom en blå grind – Floras kulle. Flora vill leva nära djur och blommor, och dela deras hemligheter. Flora kan höra hur grodan viskar, snigeln suckar och igelkotten sjunger. Hon kan namnen på alla blommor och hör hur blåklockorna ringer och liljekonvaljerna spelar. Men hon saknar en riktig vän att prata med, en flicka som hon själv ...

flaskposten.wordpress.com

Flaskposten intervjuar Kristina Digman

"En tradition som vi Flaskpostare börjar få är att gå på Svenska barnboks institutets debutantdag och lyssna på massa spännande författardebutanter som berättar om sina böcker. Festlig avslutning på dagen är utdelning av Slangbellan-priset som Sveriges författarförbunds barn och ungdomsavdelning (BUS) delar ut. I år gick priset till Kristina Digman för fina boken Floras kulle." Läs intervju!

”Enkelt och vackert” Aftonbladet recenserar Floras kulle

"Enkelt och vackert illustrerar Digman sina ord med transparenta färger i noggrant iakttagna återgivningar av blommor, stänglar och blad. Men det är den jambiska versen som starkast fångar mig. /.../ Kristina Digman visar vilken fantastisk konstform bilderboken kan vara. Inte bara bild och ord, utan även röst, blick och gest interagerar med kritisk interpretation och kommentar till en öppen och skapande läsakt som alla andra litterära genrer har anledning att avundas."Aftonbladet

 

Har du sett min lilla katt?

Om boken

Ny visbok med nyinspelad cd!

Våra mest älskade visor med vackra och lekfulla bilder av Kristina Digman och en cd med nyinspelad barnmusik (2009-2010) ingår. Njut av Bä bä vita lamm, Imse vimse spindel, Små grodorna med flera, som du aldrig upplevt dem förut.

Sjung med ditt lilla barn och njut tillsammans av småbarnens mest älskade klassiska visor. Urvalet av de 13 sångerna är alltid uppskattat. I boken ingår förutom Har du sett min lilla katt, även Blåsippor, Majas visa, Bä bä vita lamm, Imse Vimse Spindel, Små grodorna, Lilla snigel, Tummeliten, Ekorr'n satt i granen, Mors lilla Olle, Tomten och Haren, Videvisan och Blinka lilla Stjärna.

Kristina Digmans bilder sprudlar av lekfullhet och lyser av kärlek till allt levande; barnen, blommorna, djuren och naturen.
En cd som innehåller nyinspelad barnmusik (2009-2010) med lekfulla musikaliska arr ingår i boken. Sång av barn i olika åldrar och Mange Schmidt. Musiker är Tomas Hallonsten, Andreas Nordell, Ola Nyström och Christian Gabel. Producent är Cisela Björklund på Rabén & Sjögren.

Alla visor i boken finns med på cd-n.

Kristina Digman

Har du sett min lilla katt?

 

Dagbok från hönshuset

Om boken

En underbar skildring av livet på gården Ugglan, på Öland. Här bor Barbro Lindgren med alla sina djur. Finstämt och humoristiskt berättar hon om kärlek och lycka, sorg och vemod. Om vardagliga betraktelser och funderingar kring livet.

För att komma in på gården måste man först gå igenom portskjulet, där innanför är gårdsplanen med ladorna, stallet och ladugården. Djuren som fanns där är borta för länge sen. Råttorna är kvar förstås och fladdermössen. Och svalorna kommer tillbaka varje år. Gården var gammal och förfallen när vi kom dit, men nu har den blivit lagad. Och trädgården är fin igen med de gamla fruktträden och blommorna från förr. Gården fick heta Ugglan för det bor en uggla i ett träd utanför ladan."

Barbro Lindgren har öppnat dörren till sin gård på Öland. Stämningsfullt, vackert och med mycket humor berättar hon om hönorna, ankorna, katterna, och den obarmhärtiga räven, som smyger omkring sent om kvällarna. Om sin hund Mimmi som borde valla får, men i stället vallar Barbro. Om Johnny med kryckorna som fångar ankor och om det ärvda Värmlandsuret som en dag plötsligt stannar.

Barbro Lindgren får vardagen och det lilla livet att framstå som spännande, dramatiskt och händelserikt. Livet på gården är fyllt av död, vemod och längtan, men också kärlek, lycka och livsglädje. Dagbok från hönshuset är en kärleksförklaring till livet på Ugglan, den gård där Barbro Lindgren lever tillsammans med alla sina djur. Hennes tankar kretsar främst kring livet på gården, men vävs ihop med tankar om världen och det som händer utanför Ugglans tomtgräns.

Boken är illustrerad i fyrfärg av Kristina Digman.

Barbro Lindgren, Kristina Digman

Dagbok från hönshuset

Relaterat

Fluff

Om boken

Fluff! ropar jag.
FLUFF! skriker jag.Fluff, gråter jag.Men du är borta.Om man har en liten kanin som man älskar över allt annat är det lätt att tänka på alla faror som lurar. Skator med vassa näbbar, hungriga örnar och fästingar i gräset. Nej, då är det säkrast för en liten kanin som Fluff att stanna hemma, inne i sin trygga bur. Men på sommarens soligaste dag händer det värsta. Fluff tar ett skutt ut genom dörren – in i det höga gräset – och är försvunnen. Nu börjar sökandet efter en liten, vit och fluffig kanin. Han måste hittas! Fast tänk om Fluff inte alls är borta, bara någon annanstans? Och tänk om det finns mer att hitta, där ute i det fria?Prisbelönta Annica Hedin skildrar mästerligt och finurligt något så sorgligt som att tappa bort ett husdjur. Och kan man skydda den man älskar mot allt som är farligt? Med färgsprakande och uttrycksfulla illustrationer av Erik Svetoft.

Annica Hedin, Erik Svetoft

Fluff