bok

Fiskplåt och bajsdrakar

Torbjörn Flygt

Författare

Beskrivning

2010-06-17
Svenska
6-9

Författare

Torbjörn Flygt

Augustprisvinnaren Torbjörn Flygts debut som barnboksförfattare är ett roligt och underhållande semesteräventyr som hela familjen kan skratta åt och känna igen sig i.

Sjuåriga Anna och femårige Aron ska åka på bilsemester till Italien med sina föräldrar. De ska köra genom Danmark och en bit i Tyskland för att sedan ta biltåget i Hamburg. Dagen därpå ska de vakna och vara framme i Italien. Men det är mycket som kan gå fel.

Till exempel är pappa rätt dålig på att köra bil, mammas mobiltelefon ringer hela tiden, på färjan till Tyskland kommer Aron bort, och värst av allt: när biltåget lämnar perrongen i Hamburg är mamma inte med! Hon som bara skulle gå och köpa en tidning. Hur ska familjen nu klara sig? Det är ju mamma som har koll på allting, och det är också hon som har tågbiljetterna. Dessutom tog ju pappa hennes mobil och stoppade i sin egen ficka när han hade fått nog av att det ringde stup i kvarten …

Detaljer

Bokinformation

Åldersgrupp

6-9

Originalspråk

Svenska

Språk

Svenska

Publiceringsdatum

2010-06-17

Läsordning

0

Produktion

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789129676334

Antal Sidor

144

Ryggbredd (mm)

17

Höjd (mm)

206

Vikt (kg)

0.362

Bredd (mm)

156

Recensioner

bookisblogg.blogspot.com

”En läsvärd och riktigt rörig fnissbok”

"Ordet fiskplåt är ett påhittat ord som familjen använder när de säger förlåt. En läsvärd och riktigt rörig fnissbok som passar jättebra som högläsningsbok. Jag tror att många kommer att känna igen sig i denna härliga berättelse."

ettrumavord.blogspot.com

”rekommenderas varmt”

"Den här boken rekommenderas varmt och den passar säkert utmärkt som högläsningsbok. Författaren berättade att han med största sannolikhet skulle fortsätta att skriva barnböcker och att vi kommer att få följa Anna och Aron på nya äventyr. Det ser jag verkligen fram emot."

”läsning som bjuder på både fniss och gapskratt”

"Det här är läsning som bjuder på både fniss och gapskratt samtidigt som den skickligt förmedlar den där lite obehagliga känslan som Anna och Aron upplever när de inser att inte ens mamma och pappa kan reda upp alla knepiga situationer. Torbjörn Flygt är skicklig på att känna sig in i barnens känslor, att vända på barn- och vuxenperspektiven och hans språk är lätt men innehållsrikt och tempofyllt. Boken är dessutom fint illustrerad av Emma Harrysson i mycket talande svart-vita bilder."Gunilla Wedding, Skånska Dagbladet

sandvikensfolkbiblioteklitteratur.blogspot.com

”en riktigt härlig debut!”

"Det är Augustvinnaren Torbjörn Flygts debut som barnboksförfattare. Och det är en riktigt härlig debut!" /.../ Spänningen är olidlig in i det sista...Betyg: 4 bajsdrakar av 5 möjliga"

 

Fruktolösa tokobertar

Om boken

Det är sommar och sol, och allt är som vanligt hemma hos familjen Praat ... eller är det verkligen det?

Anna och Aron, syskonen från Fiskplåt och bajsdrakar, är tillbaka. Den här helgen kommer inte att likna någonting annat som de varit med om. Mamma och pappa ska resa bort och farmor och hennes hund, den urgamla, jättetjocka taxen Nilsson Bergman, ska passa barnen. Men farmor är ganska förvirrad och väldigt glömsk. Frågan är om hon inte är mer förvirrad än vanligt, och hon hör sämre än någonsin. Det är upplagt för många knasiga situationer, till exempel lyckas Anna dricka upp vattnet där Aron lagt en tappad tand - eller är det farmor som gör det? Grannen Sura Sunesson Bom Bom, som aldrig varit annat än just sur, tinar upp när han får träffa farmor som genast börjar flörta, barnens natt-tältande slutar med att de ligger och sover i sina sängar och farmor i tältet …

Torbjörn Flygts andra barnbok är full av humor och gott humör. Hela familjen kan lätt känna igen sig i de dråpliga situationerna.

Torbjörn Flygt

Fruktolösa tokobertar

Relaterat