bok

Det underbara trädet

Ulf Löfgren

Författare

Ulf Löfgren

Illustratör

Beskrivning

2012-05-14
Svenska
3-6

Författare

Ulf Löfgren

Illustratör

Ulf Löfgren

Formgivare omslag

Rebecka Neumann

Ett frö kommer flygande genom luften. Pojken Lasse planterar det och genast börjar ett jättestort träd växa upp ur marken. Sedan hörs ett svagt prassel bland grenarna och en stor, gul hisskorg sänks ner. När Lasse sätter sig i korgen förs han rakt upp genom det enorma trädet. Hissresan tar flera dagar och nätter. När den stannar och Lasse kliver ut så finns där ett hus, färdigt för honom att flytta in i.

Lasses liv i det underbara trädet innebär ständiga överraskningar. Trädkronan vimlar av olika frukter och fantasiblommor. Han träffar olika djur och andra figurer som bor i trädet. Plötsligt är det vinter och han beger sig ut på en skidtur på grenarna.

En underbar fantasibejakande berättelse som ger känslan att vad som helst är möjligt. Med sina lustfyllda bilder skulpterar Ulf Löfgren fram en makalös fantasivärld uppe i det underbara trädet.

Boken har inte funnits i nytryck på länge, men har varit efterfrågad. Det är många som kommer ihåg den från sin egen barndom. Nu är det dags för en ny generation barn att lära känna Ulf Löfgrens magiska bildvärld och kluriga humor. Och de vuxna får en äkta nostalgitripp.

Ulf Löfgren förklarade att han med berättelsen om Lasse och trädet ville skildra barns behov av att få dra sig undan ibland. Ibland önskar man sig bara en egen koja högt uppe bland grenarna, där fantasin får regera helt utan gränser!

Detaljer

Bokinformation

Åldersgrupp

3-6

Språk

Svenska

Originalspråk

Svenska

Publiceringsdatum

2012-05-14

Läsordning

0

Produktion

Produktdetaljer

ISBN

9789129683905

Format

Recensioner

lillabus.wordpress.com

”underbara bilderna i denna bok”

"Ni hör att jag älskar den här boken och för mig är det nostalgi, jag älskade den redan på 70-talet när jag var litet barn med stor fantasi. Ikväll läste jag den för Leo och han var lika förtjust som jag. För det är svårt att motstå de underbara bilderna i denna bok." Lillabus

”Ulf Löfgrens stil är väldigt personlig med den dekorativa detaljrikedomen. Hans magiska berättelse om det sagolika trädet är en klassiker som jag älskar.” /Ingeborg Ahlander, Nerikes Allehanda

”Det är fantasifyllt, magiskt och klurigt. Det är bara att tacka för att Ulf Löfgren nu också är tillgänglig för en helt ny generation.” / Eva Åström, Norrbottens-Kuriren

 

Patrik och flygmaskinen

Om boken

Patriks pappa är upptäcktsresande och meddelar i brev att han inte kommer hem till jul. Då bestämmer sig Patrik för att rita och bygga en egen flygmaskin för att hämta hem pappa. Han lyckas och det blir en fantastisk upplevelse för dem båda! När de flyger hem över Rom, Paris och London passar pappa på att köpa några julklappar till Patrik, en flygarhjälm och en fallskärm.

Den här berättelsen kommer nu tillbaka i Klumpe Dumpe-serien där den gavs ut 1966. Ulf Löfgrens bilder ger den rätta retrostämningen!

Ulf Löfgren, Ulf Löfgren

Patrik och flygmaskinen

 

Relaterat