bok

Det underbara trädet

Ulf Löfgren

Författare

Ulf Löfgren

Illustratör

Beskrivning

2012-05-18
Svenska
3-6

Författare

Ulf Löfgren

Illustratör

Ulf Löfgren

Formgivare omslag

Rebecka Neumann

Ett frö kommer flygande genom luften. Pojken Lasse planterar det och genast börjar ett jättestort träd växa upp ur marken. Sedan hörs ett svagt prassel bland grenarna och en stor, gul hisskorg sänks ner. När Lasse sätter sig i korgen förs han rakt upp genom det enorma trädet. Hissresan tar flera dagar och nätter. När den stannar och Lasse kliver ut så finns där ett hus, färdigt för honom att flytta in i.

Lasses liv i det underbara trädet innebär ständiga överraskningar. Trädkronan vimlar av olika frukter och fantasiblommor. Han träffar olika djur och andra figurer som bor i trädet. Plötsligt är det vinter och han beger sig ut på en skidtur på grenarna.

En underbar fantasibejakande berättelse som ger känslan att vad som helst är möjligt. Med sina lustfyllda bilder skulpterar Ulf Löfgren fram en makalös fantasivärld uppe i det underbara trädet.

Boken har inte funnits i nytryck på länge, men har varit efterfrågad. Det är många som kommer ihåg den från sin egen barndom. Nu är det dags för en ny generation barn att lära känna Ulf Löfgrens magiska bildvärld och kluriga humor. Och de vuxna får en äkta nostalgitripp.

Ulf Löfgren förklarade att han med berättelsen om Lasse och trädet ville skildra barns behov av att få dra sig undan ibland. Ibland önskar man sig bara en egen koja högt uppe bland grenarna, där fantasin får regera helt utan gränser!

Detaljer

Bokinformation

Åldersgrupp

3-6

Originalspråk

Svenska

Språk

Svenska

Publiceringsdatum

2012-05-18

Läsordning

0

Produktion

Produktdetaljer

ISBN

9789129683905

Format

Recensioner

lillabus.wordpress.com

”underbara bilderna i denna bok”

"Ni hör att jag älskar den här boken och för mig är det nostalgi, jag älskade den redan på 70-talet när jag var litet barn med stor fantasi. Ikväll läste jag den för Leo och han var lika förtjust som jag. För det är svårt att motstå de underbara bilderna i denna bok." Lillabus

”Ulf Löfgrens stil är väldigt personlig med den dekorativa detaljrikedomen. Hans magiska berättelse om det sagolika trädet är en klassiker som jag älskar.” /Ingeborg Ahlander, Nerikes Allehanda

”Det är fantasifyllt, magiskt och klurigt. Det är bara att tacka för att Ulf Löfgren nu också är tillgänglig för en helt ny generation.” / Eva Åström, Norrbottens-Kuriren

 

Ludde och utflykten

Om boken

Ludde och hans vänner ska på utflykt. Leksakslådorna blir ett bra tåg. Alla ska ha med sig sina leksaker. Det blir ett riktigt tokeri, för en efter en tappar de sina leksaker. Det blir till att stanna och plocka upp.

Ulf Löfgren

Ludde och utflykten

 

Relaterat

I Skymningslandet

Om boken

En vacker och hoppfull saga med ljuvliga, stämningsfulla illustrationer av Marit Törnqvist. Nyutgivning av Astrid Lindgrens klassiska berättelse.
Jag ska aldrig glömma när herr Liljonkvast hämtade mig första gången. Jag låg i sängen när det knackade på rutan. En mycket liten herre i rutig kostym och hög hatt kom in genom fönstret. Han undrade om jag ville följa med till Skymningslandet. Men det kunde jag inte. Jag hade ju ont i mitt ben."Spelar ingen roll", säger Liljonkvast, "spelar ingen roll i Skymningslandet!"Han tog mig i handen, och sen flög vi. Ja, vi flög, i den lena blåa skymningen, högt över staden där ljusen börjar tändas i alla hem. Nu kommer herr Liljonkvast och hämtar mig varje dag till Skymningslandet. Det är så härligt! Det gör ingenting alls om man har ont i ett ben.

Astrid Lindgren, Marit Törnqvist

I Skymningslandet

Här kommer brandflygplanet

Om boken

Halvan bekämpar skogsbränder! En ny del i succéserien om Halvan.

Halvan är brandflygare, det betyder att han är pilot på ett brandflygplan. Hans jobb är att släcka bränder från luften med hjälp av sitt flygplan. Eftersom jorden har blivit varmare och torrare så brinner det mer i våra skogar. Larmmottagaren Louise har fått in ett larm om en skogsbrand och Halvan och hans kollegor måste genast rycka ut. Med hjälp av flygplanens skopor kan de skopa upp vatten ur en sjö i närheten av branden. Det tar tid att släcka en skogsbrand, men framåt kvällen har de äntligen lyckats!

Lär dig om pontoner, skopor, roder, vattentankar, skogsbränder och mycket mer i denna faktaspäckade bok om brandflygplan för de minsta fordonsälskarna.

Arne Norlin, Jonas Burman

Här kommer brandflygplanet