bok

Dinosaurier!

Fantastiska fakta

Beskrivning

2012-10-15
Svenska
3-6

Formgivare omslag

Anders Bergström

Dinosaurier! är fullproppad med fascinerande och lättläst fakta om skräcködlor, på land och i luften, stora som små, de snälla - och de hungriga! Visste du att taggödlans klor är hela 30 cm långa? Eller att hjärnan på en Stegosaurus inte är större än en pingisboll?

Naturtrogna och storslagna bilder ger en häftig läsupplevelse - dinosaurierna nästan lyser mot den svarta bakgrunden! På varje uppslag finns det fullt av spännande detaljer, som flikar att vika upp, popup-effekter eller klistermärken, som gör det roligt att läsa på egen hand eller tillsammans.

Det här är en bok som räcker länge, som man kan läsa, titta eller bara bläddra i. Där man kan upptäcka nya saker eller bara fascineras av alla vassa tänder och klor. Förflytta dig till dinosauriernas tid och lär dig massor av spännande fakta under tiden! I slutet av boken finns även en klurig frågesport där du kan testa dina nya kunskaper: Vilken dino var det nu som hade den längsta halsen? Kommer du ihåg?

Detaljer

Bokinformation

Åldersgrupp

3-6

Originaltitel

Les Incroyables/Dinousaures

Originalspråk

Franska

Översättare

Jenny Vargensten

Språk

Svenska

Publiceringsdatum

2012-10-15

Läsordning

0

Produktion

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789129684100

Antal Sidor

24

Ryggbredd (mm)

22

Höjd (mm)

228

Vikt (kg)

0.398

Bredd (mm)

201

Relaterat

Enkla och roliga fakta om dinosaurier

Om boken

Tänk att det har funnits dinosaurier nästan överallt! Enorma, fruktansvärda och heltokiga vandrade de omkring på jorden för miljontals år sedan. I den här boken får du lära känna massor av coola dinosaurier av olika slag: långhalsade växtätare, livsfarliga köttätare, dinosaurier med spetsiga horn och fantastiska flygödlor. Du får också veta hur det var på dinosauriernas tid och läsa om fossil, vad en paleontolog gör och mycket mer.
Enkla och roliga fakta är en ny faktabokserie från Rabén & Sjögren. Lekfulla böcker om barnens favoritämnen med många färgglada bilder och lagom mycket text på helt rätt nivå. Perfekt för nyfikna och faktasugna barn från förskoleåldern och uppåt.Julia Wiberg är barnens favorit med sin populära programserie Djur med Julia på SVT Barn och sina tidigare barnböcker Kul i skogen, Världens coolaste djur enligt Julia och Stora roliga skogsboken. Sanna Borell är en mångsidig illustratör som utkommit med flera egna bilderböcker och gjort sig känd för sin färgsprakande och fantasifulla illustrationsstil.

Julia Undén Wiberg, Sanna Borell

Enkla och roliga fakta om dinosaurier