bok

Mumin: Vilda gäster

Tove Jansson

Författare

Riina Kaarla

Illustratör

Sami Kaarla

Illustratör

Beskrivning

2012-09-12
Svenska
3-6

Författare

Tove Jansson

Formgivare omslag

Annika Sandahl

En sommarkväll kommer Mymlans mamma på besök till Muminhuset tillsammans med Mymlans sjutton syskon. Bland dem finns också den söta Lilla My, som fortfarande är så liten att hon får plats i Muminmammans handväska. Men snart upptäcker Muminfamiljen att någonting mystiskt är på gång, för ingenting är längre som förut.

Lär känna Muminfamiljen och följ med från början, i berättelsen om hur det gick till när Lilla My flyttade in i Muminhuset. En vackert illustrerad bilderbok tecknad i samma stämningsskapande stil som Tove Janssons egna bilderböcker från 50- och 60-talen.

Detaljer

Bokinformation

Åldersgrupp

3-6

Originaltitel

Villit vieraat

Originalspråk

Finska

Översättare

Janina Orlov

Språk

Svenska

Serie

Mumin-biblioteket

Publiceringsdatum

2012-09-12

Läsordning

0

Produktion

Papper

Matt/Silk bestruket

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789129685329

Antal Sidor

32

Ryggbredd (mm)

9

Höjd (mm)

249

Vikt (kg)

0.333

Bredd (mm)

246

Recensioner

”Det är fint att Mumin lever vidare i trygga, varsamma händer som kan sin Jansson.” / Cecilia Fridén, Jönköpings-Posten

 

Kärlek från mumintrollen

Om boken

Kärleken är tystlåten, kärleken är vild. Kärleken är försiktig, kärleken är modig. Kärlek är att hålla nära, och att släppa iväg. Kärleken är allt.

Nu kommer Mumintrollen med en perfekt presentbok till någon du tycker om. Passar till både partner, bästisen, farmor och din lilla favoritunge.

Tove Jansson

Kärlek från mumintrollen

 

 

Relaterat

I Skymningslandet

Om boken

En vacker och hoppfull saga med ljuvliga, stämningsfulla illustrationer av Marit Törnqvist. Nyutgivning av Astrid Lindgrens klassiska berättelse.
Jag ska aldrig glömma när herr Liljonkvast hämtade mig första gången. Jag låg i sängen när det knackade på rutan. En mycket liten herre i rutig kostym och hög hatt kom in genom fönstret. Han undrade om jag ville följa med till Skymningslandet. Men det kunde jag inte. Jag hade ju ont i mitt ben."Spelar ingen roll", säger Liljonkvast, "spelar ingen roll i Skymningslandet!"Han tog mig i handen, och sen flög vi. Ja, vi flög, i den lena blåa skymningen, högt över staden där ljusen börjar tändas i alla hem. Nu kommer herr Liljonkvast och hämtar mig varje dag till Skymningslandet. Det är så härligt! Det gör ingenting alls om man har ont i ett ben.

Astrid Lindgren, Marit Törnqvist

I Skymningslandet

Här kommer brandflygplanet

Om boken

Halvan bekämpar skogsbränder! En ny del i succéserien om Halvan.

Halvan är brandflygare, det betyder att han är pilot på ett brandflygplan. Hans jobb är att släcka bränder från luften med hjälp av sitt flygplan. Eftersom jorden har blivit varmare och torrare så brinner det mer i våra skogar. Larmmottagaren Louise har fått in ett larm om en skogsbrand och Halvan och hans kollegor måste genast rycka ut. Med hjälp av flygplanens skopor kan de skopa upp vatten ur en sjö i närheten av branden. Det tar tid att släcka en skogsbrand, men framåt kvällen har de äntligen lyckats!

Lär dig om pontoner, skopor, roder, vattentankar, skogsbränder och mycket mer i denna faktaspäckade bok om brandflygplan för de minsta fordonsälskarna.

Arne Norlin, Jonas Burman

Här kommer brandflygplanet