bok

Farlig förmåga

Jessica Spotswood

Författare

Beskrivning

2013-03-12
Svenska
12-15

Författare

Jessica Spotswood

Cate och hennes systrar är häxor men det måste hemlighållas annars riskerar de att förvisas, fängslas eller till och med dödas. Storasyster Cate har lovat att beskydda sina yngre systrar men det blir komplicerat när hon hittar sin döda mammas dagbok. Om det som står i den är sant är de inte säkra - kanske inte ens från varandra ... En smäktande och spännande berättelse, späckad med magi och romantik!

Detaljer

Bokinformation

Åldersgrupp

12-15

Språk

Svenska

Originaltitel

Born Wicked

Originalspråk

Engelska

Översättare

Jan Risheden

Publiceringsdatum

2013-03-12

Läsordning

1

Produktion

Papper

Bokpapper träfritt

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Tryckeri/Producent

ScandBook AB

Produktdetaljer

ISBN

9789129685381

Antal Sidor

336

Ryggbredd (mm)

24

Höjd (mm)

216

Vikt (kg)

0.477

Bredd (mm)

145

Hållbarhet

Vi vill bidra till ökad förståelse för en boks livscykel. Därför beräknar vi årligen våra böckers klimatavtryck. Här visar vi utsläppen för just den här boken. Med hjälp av kunskap om tryckeri, tryckort och vikt kan vi berätta om utsläppen som boken skapar. Vi gör beräkningen utifrån genomsnittstal från alla transporter och genomsnittliga utsläpp från tryckeri och pappersval. Hur illa är det? En liter mjölk släpper ut 1 kg, en hamburgare 2 kg och ett par Nikeskor 7,3 kg. En bok släpper alltså ut mycket mindre – och räcker längre. Men vi är inte nöjda: vi arbetar hela tiden för att minska bokens klimatpåverkan.

Läs mer om hållbarhet

Miljöpåverkan

257g CO2e
Papper
ca 201 g

Vi beräknar på mängden papper som köpts in till respektive tryckeri, på papprets kvalitet och på pappersbrukets utsläpp. Vi utgår från pappersbrukens utsläppsberäkningar och kompletterar med utsläpp från deras inköpta el och utsläpp skogsbruk och transporter.

Tryck
ca 37 g

Vi beräknar på tryckeriernas åtgång av el och fjärrvärme per ton tryckta böcker. Utsläppen inkluderar inte förbrukningsmaterial, förpackningsmaterial eller tryckeriernas overhead.

Transport
ca 19 g

Vi beräknar på sträckan mellan pappersbruk och tryckeri, samt mellan tryckeri och vårt lager. Vi använder både vägfrakt och sjöfrakt. Vi beräknar att en genomsnittlig lastbil med dieselmotor används och olika fartyg vid t ex långväga frakt (container) eller frakt över Östersjön (lastbilstransporter).

Recensioner

varbokvarld.blogspot.se

”Jag ger Farlig förmåga betyget 5/5!”

"Jag kan kort och gott säga att jag älskade den här boken, jag läste ut den på en dag ungefär och känner mig lite ledsen över att boken tog slut så snabbt."Cecilia, Vår bokvärld

schitzo-cookie.blogspot.se

”En riktigt mysig bok helt enkelt. Kände mig tom när boken var utläst, så det är ett högt betyg!”

”Det finns all anledning att se fram emot nästa del.” / Susanne Holmlund, Tidningen Ångermanland

"Böcker om magi finns det gott om; ändå är denna speciell på flera sätt. Dels att allt sker i klassikernas tid, dels att man så tydligt känner den kross som Cate hamnar i. /.../ En psykologisk berättelse och det nät som snärjer Cate är spänning nog. Det finns all anledning att se fram emot nästa del." Susanne Holmlund, Tidningen Ångermanland

 

Systrars öde

Om boken

Febern skördar offer i New London och Cate skulle kunna bota människor, men inte utan att avslöja sin kraft för Brödraskapet och själv riskera livet. De har redan avrättat många misstänkta häxor.

Som om det inte vore nog måste Cate dessutom försöka få Finn att minnas vad de hade tillsammans. Efter Mauras svek har Finn inget minne av Cate längre. Och Tess syner blir allt starkare, profetian om att en Cahillsyster kommer att döda en annan verkar inte längre osannolik.

Sista delen i trilogin om systrarna Cahill är full av romantik, magi, spänning och oanade vändningar. Böcker att sträckläsa!

Jessica Spotswood

Systrars öde

Relaterat