bok

Stickan och piratens öga

Guy Bass

Författare

Pete Williamson

Illustratör

Beskrivning

2013-08-30
Svenska
9-12

Författare

Guy Bass

Illustratör

Pete Williamson

Stickan, den galne professor Erasmus allra första och sedan länge bortglömda skapelse, lever ett stilla nästan-liv längst in i slottet Grotteskogs mörkaste vrår. Det vill säga tills den dag han får se sitt isblå öga för första gången.

Med ens blir han säker på att han sytts ihop av kroppsdelar som en gång tillhört den legendariske piraten Kapten Kanondunder. Det måste ju betyda att Stickan är nästan-pirat! Tillsammans med sin bästaste vän Varelsen ger han sig ut på de sju haven för att undersöka saken närmare. Men bakom det första vågskvalpet lurar skumma sjöbusar som har något helt annat i kikaren ...

Stickan och piratens öga är den fristående fortsättningen på Stickan.

Detaljer

Bokinformation

Åldersgrupp

9-12

Språk

Svenska

Originaltitel

Stitch Head - The Pirates Eye

Originalspråk

Engelska

Översättare

Helena Stedman

Publiceringsdatum

2013-08-30

Läsordning

2

Produktion

Papper

Bokpapper träfritt

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Tryckeri/Producent

Livonia Print Ltd

Produktdetaljer

ISBN

9789129688160

Antal Sidor

208

Ryggbredd (mm)

16

Höjd (mm)

203

Vikt (kg)

0.36

Bredd (mm)

140

Hållbarhet

Vi vill bidra till ökad förståelse för en boks livscykel. Därför beräknar vi årligen våra böckers klimatavtryck. Här visar vi utsläppen för just den här boken. Med hjälp av kunskap om tryckeri, tryckort och vikt kan vi berätta om utsläppen som boken skapar. Vi gör beräkningen utifrån genomsnittstal från alla transporter och genomsnittliga utsläpp från tryckeri och pappersval. Hur illa är det? En liter mjölk släpper ut 1 kg, en hamburgare 2 kg och ett par Nikeskor 7,3 kg. En bok släpper alltså ut mycket mindre – och räcker längre. Men vi är inte nöjda: vi arbetar hela tiden för att minska bokens klimatpåverkan.

Läs mer om hållbarhet

Miljöpåverkan

257g CO2e
Papper
ca 127 g

Vi beräknar på mängden papper som köpts in till respektive tryckeri, på papprets kvalitet och på pappersbrukets utsläpp. Vi utgår från pappersbrukens utsläppsberäkningar och kompletterar med utsläpp från deras inköpta el och utsläpp skogsbruk och transporter.

Tryck
ca 21 g

Vi beräknar på tryckeriernas åtgång av el och fjärrvärme per ton tryckta böcker. Utsläppen inkluderar inte förbrukningsmaterial, förpackningsmaterial eller tryckeriernas overhead.

Transport
ca 109 g

Vi beräknar på sträckan mellan pappersbruk och tryckeri, samt mellan tryckeri och vårt lager. Vi använder både vägfrakt och sjöfrakt. Vi beräknar att en genomsnittlig lastbil med dieselmotor används och olika fartyg vid t ex långväga frakt (container) eller frakt över Östersjön (lastbilstransporter).

 

Stickan och spökets hämnd

Om boken

Spöket efter en skoningslös skurk hemsöker slottet Grotteskog. Han är på jakt efter sin själ och sitt försvunna hjärta. Och han har siktet inställt på Stickan. Men kan det verkligen vara sant att Stickans hjärta kommer från den här otäcka varelsen? Och är Stickan i så fall lika ond som spöket, egentligen? Stickans värld vänds upp och ner. Kommer han att ge efter för det onda spöket och göra som han befaller?

En ny kuslig och rolig bok om Stickan - en galen professors bortglömda experiment.

Guy Bass, Pete Williamson

Stickan och spökets hämnd

 

Relaterat