bok

Att tänka noga

en filosofibok

Liza Haglund

Författare

Li Söderberg

Illustratör

Beskrivning

2014-04-03
Svenska
9-12

Författare

Liza Haglund

Illustratör

Li Söderberg

Formgivare omslag

Li Söderberg

"Den här boken handlar om filosofi. Om frågor som är svåra att svara på och som döljer sig bakom helt vardagliga saker. Man kan tänka på filosofi som något man gör. Man funderar noga över svåra frågor."

Att filosofera är att försöka tänka noga. Att ställa frågor och försöka gå till botten med saker och ting. Stanna upp och reflektera, fortsätta fråga och vara kritisk. Boken tar ett enkelt och lättfattligt grepp om ett komplext ämne. Det är ingen filosofihistoria, utan den är uppbyggd kring konkreta frågor: Har vi någon fri vilja? Vad betyder orden? Vad är det för skillnad på fakta och värderingar? Vad är rättvisa egentligen? Att dela utifrån vad man kan sägas förtjäna? Att ge till den som blir gladast? Att den som hittar något först får det? Att alla alltid delar lika?

Att tänka noga är en introduktion för mellanstadiebarn att tänka filosofiskt. Boken kom ut första gången 2001.

Detaljer

Bokinformation

Åldersgrupp

9-12

Originalspråk

Svenska

Språk

Svenska

Publiceringsdatum

2014-04-03

Läsordning

0

Produktion

Papper

Bokpapper träfritt

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Tryckeri/Producent

Livonia Print Ltd

Produktdetaljer

ISBN

9789129691788

Antal Sidor

126

Ryggbredd (mm)

15

Höjd (mm)

207

Vikt (kg)

0.327

Bredd (mm)

152

Hållbarhet

 

Att tänka noga

Om boken

Vem är jag? Är kunskap alltid bra? Vad är sanning?
Filosofi är att tänka noga, att ifrågasätta och gå till botten med svåra frågor, frågor som döljer sig bakom helt vardagliga saker.

Att tänka noga. En filosofibok är en introduktion för mellanstadiebarn att tänka filosofiskt. Boken tar ett enkelt och lättfattligt grepp om ett komplext ämne. Boken är ingen filosofihistoria, utan är uppbyggd kring konkreta frågor: Har vi någon fri vilja? Vad betyder orden? Vad är det för skillnad på fakta och värderingar? Vad är rättvisa egentligen? Är det att dela efter hur mycket man behöver? Att dela utifrån vad man kan sägas förtjäna? Att ge till den som blir gladast? Att den som hittar något först får det? Att alla alltid delar lika?

"Att tänka noga tar barnen på allvar. Det är gott så!"
Helsingborgs Dagblad

Liza Haglund, Li Söderberg

Att tänka noga

 

Relaterat