bok

Livrädd på playan

Mari Kanstad Johnsen

Författare

Mari Kanstad Johnsen

Illustratör

Inbunden

Ändra format

Slut i lager

Beskrivning

2015-04-10
Svenska
3-6

Författare

Mari Kanstad Johnsen

Maja och pappa är på solsemester. Pappa vill dyka, testa den stora vattenrutschbanan och åka på krokodilsafari, men Maja vill helst sitta vid poolkanten och läsa. En dag går de på zoo, och medan Maja är upptagen av en söt sköldpaddsunge passar pappa på att försvinna! Hur ska de hitta varandra igen?

Tokig och spännande berättelse med fantastiska bilder. I Norge utsågs den till en av årets vackraste böcker 2014. Nu i klurig svensk översättning av Barbro Lindgren.

Detaljer

Bokinformation

Åldersgrupp

3-6

Språk

Svenska

Originaltitel

Livredd i syden

Originalspråk

Norska

Översättare

Barbro Lindgren

Publiceringsdatum

2015-04-10

Läsordning

0

Produktion

Papper

Matt/Silk bestruket

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789129692846

Antal Sidor

40

Ryggbredd (mm)

10

Höjd (mm)

293

Vikt (kg)

0.396

Bredd (mm)

208

Format

Inbunden

Recensioner

”Mari Kanstad Johnsen fångar strandens kaos på kornet” /DN

"Berättelsen är enkel, men norska Mari Kanstad Johnsens bildberättande är så uttrycksfullt att den ändå känns ny, med genomtänkt symbolik. Chartermiljöerna är fångade på kornet, den vimlande svettiga trängseln som är så kaotisk när man är liten och ny och ordningen som gradvis lägger sig." Lotta Olsson

www.svd.se

”en skönt konstfackigt illustrerad bilderbok”

"Mitt i den säsong då vi vuxna gör allt för att maxa ledigheten kommer här en skönt konstfackigt illustrerad bilderbok som påminner oss om att barnen kanske inte alltid delar vår fäbless för nya intryck under solsemestern. Men lilla Maja växer när pappa tappar bort henne och hon förstår att hon kan reda sig själv."

www.kristianstadsbladet.se

”… ett effektivt och tänkvärt berättande”

 

Livrädd på playan

Om boken

Maja och pappa är på solsemester. Pappa vill dyka, testa den stora vattenrutschbanan och åka på krokodilsafari, men Maja vill helst sitta vid poolkanten och läsa. En dag går de på zoo, och medan Maja är upptagen av en söt sköldpaddsunge passar pappa på att försvinna! Hur ska de hitta varandra igen?Tokig och spännande berättelse med fantastiska bilder. I Norge utsågs den till en av årets vackraste böcker 2014. Nu i klurig svensk översättning av Barbro Lindgren.

Mari Kanstad Johnsen, Mari Kanstad Johnsen

Livrädd på playan

 

Relaterat

Nyheter

Följ med en dag till förskolan!

En helt vanlig dag på förskolan kan vara hur spännande som helst! Med värme och mycket humor skildrar Sara Villius och illustratören Mari Kanstad Jonhsen hur en vanlig dag på förskolan kan se ut; lämning, samling, lekstund, vila och mellis.

Vad äter orm?

Sara Villius och Mari Kanstad Johnsen är tillbaka med en charmig högläsningsbok med fantastiska bilder.