Följ med en dag till förskolan!

Foto av :

Illustratör: Mari Kanstad Johnsen

Publicerad:

2021-05-21

En helt vanlig dag på förskolan kan vara hur spännande som helst! Med värme och mycket humor skildrar Sara Villius och illustratören Mari Kanstad Jonhsen hur en vanlig dag på förskolan kan se ut; lämning, samling, lekstund, vila och mellis.

Just den här dagen blir det tvekande lämning vid grinden, sång på samlingen, lek, bråk, blomkålsmellis och lässtund i myshörnan. Och när det till slut är dags för hämtning – är det såklart alldeles för tidigt!

– Jag ser Dagen nästan som en dokumentär berättelse om ett litet barns förskoledag. Jag ville få med precis allt som händer (därför byts det blöja TVÅ gånger) och som alla barn så väl känner till, men kanske inte deras vuxna? Texten kom till när jag under en period själv arbetade på en småbarnsavdelning på en förskola. Språket är sådant som det blir i den miljön, i alla fall för mig. Med rim, allitterationer och två-ordsmeningar.

Det märkliga var att Mari gestaltade precis MIN förskola utan att nånsin besökt en svensk förskola!, säger Sara Villiis.

– Det här är den yngsta målgrupp jag någonsin illustrerat för hittills. Jag ville hålla behålla samma enkelhet och precishet som Sara har i sin text och lyfta både humorn och de intensiva känslorna som finns i texten, säger Marie Kanstad Jonhsen.

Mari Kanstad Johnsens skruvade, detaljrika och färgglada bilder i samspel med Sara Villius korta, inkännande text skapar stor läsglädje och igenkänning för både barn och vuxna. Det är omöjligt att värja sig!

Tillsammans har de tidigare gett ut de kritikerrosade bilderböckerna Natten och Om orm.

Relaterat

Dagen

Om boken

Följ med en dag till förskolan! Lämning, samling, lekstund, vila, mellis … Hur kan en vanlig dag se ut?
Sara Villius & Mari Kanstad Johnsens tidigare bilderböcker Natten och Om orm har hyllats av kritiker och läsare. Med mycket humor och värme skildrar de i sin nya bok Dagen vardagsdramatik för de yngsta.
Just den här dagen blir det tvekande lämning vid grinden, sång på samlingen, lek, bråk, blomkålsmellis och lässtund i myshörnan. Och när det till slut är dags för hämtning - är det såklart alldeles för tidigt!

Mari Kanstad Johnsens skruvade, detaljrika och färgglada bilder i samspel med Sara Villius korta, inkännande text skapar stor läsglädje och igenkänning för både barn och vuxna. Det är omöjligt att värja sig! Perfekt högläsning för åldern 2-5 år.

Sara Villius, Mari Kanstad Johnsen

Dagen

Relaterade artiklar

Underbar högläsning för en mysig godnattstund

I flerfaldigt prisade Djuren sover får vi följa Bo som inte vill gå och lägga sig och hans mamma som berättar om olika djur samtidigt som hon leder honom från badet och tandborstningen till sängen och sömnen. En perfekt godnattbok för alla pigga barn och deras trötta vuxna!