bok

Det handlar om dig

Sandra Beijer

Författare

Beskrivning

2015-03-10
Svenska
Unga vuxna

Författare

Sandra Beijer

Formgivare omslag

Sara R. Acedo

Historien om den första, stora kärleken - den som förändrar allt. Den utspelar sig i Stockholms innerstad och man kastas mellan hopp och förtvivlan, lycka och sorg, upphetsning och apati. En poetisk roman för alla som varit kära - det spelar ingen roll om man är 15 eller 45.

Detaljer

Bokinformation

Åldersgrupp

Unga vuxna

Originalspråk

Svenska

Språk

Svenska

Publiceringsdatum

2015-03-10

Produktion

Papper

LABB Bokpapper trähaltigt

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Tryckeri/Producent

ScandBook AB

Produktdetaljer

ISBN

9789129696332

Antal Sidor

256

Ryggbredd (mm)

17

Höjd (mm)

180

Vikt (kg)

0.137

Bredd (mm)

110

Hållbarhet

Recensioner

ylvarosen.blogspot.se

”Jag känner med bokens jag hur ont det gör att bli övergiven, hur hårt kärleken drabbar.”

victoriagrace.for.me

”Vi har ätit en massa och så har jag läst kanske världens finaste bok. Å det är ju obviously Det handlar om dig av Sandra Beijer. Sååå vacker.”

pinkpoetry.blogg.se

”‘Det handlar om dig' är en så himla fin bok, den gör ont i hjärtat att läsa.”

rhulth.wordpress.com

”Den är vacker, skulle man kunna säga.”

www.unt.se

”För orden liksom klistrar sig på näthinnan, vägrar släppa taget. Får mig att vända sida efter sida, i ett slags besatthet.”

www.svtplay.se

”Det ska bli otroligt häftigt att följa den här författaren!”

"En väldigt fin debut och hon har lyssnat av den här unga tjejen på ett sånt perfekt sätt, så jag kan verkligen känna med henne. Kan man gestalta huvudpersonen och hitta ett psykologiskt djup i henne när hon är femton år så har man lyckats, och då drabbar det i alla fall mig rakt i hjärtat."Magnus Utvik, Gomorron Sverige SVT

www.svd.se

”Och trots att bokens omslag är gulligt och rosa, så är bokens innehåll långt ifrån sockersött. Det är en osäker och trasig och bitvis rätt destruktiv kärlekshistoria som skildras.”

”Sandra Beijers språk glider lätt. Här finns en mjuk direkthet där knappast något strävar emot eller hakar fast. Det är bara att klunka i sig av dessa skummande känslor när ett Jag möter ett Du.” / Pia Huss, Dagens Nyheter

"Men det finns något i berättarperspektivet, i Sandra Beijers sätt att gestalta den extrema subjektiviteten, synliggöra brytningen i den egna blicken och bekräftelsebehovet som faktiskt får texten att snudda vid Lena Anderssons." Pia Huss, Dagens Nyheter

”Sandra Beijer har ett alldeles underbart språk som verkligen är vackert.” / Dolans bokblogg

sverigesradio.se

Intervju med Sandra Beijer

 

Det handlar om dig

Om boken

"Jag är femton år, sju månader och tre dagar första gången vi träffas. Jag står i ett vardagsrum hemma hos någon som heter Erik. Du sitter med en ölburk i knät framför ett svart piano. Du är femton år, med konkav bröstkorg och blanka ögon efter den senaste burken du tömt och kastat mellan stolsbenen. Jag känner dig inte men senare, när vi står i kön till badrummet, ringer din mobiltelefon och du svarar på ryska. Fyra timmar senare följer du mig hem."

Efter ett möte på en fest under en sommarnatt är ingenting längre detsamma. Plötsligt handlar varje fredagsnatt, varenda mörkt dansgolv och varje stulen folköl om honom. Om de tre födelsemärkena över hans kind, om ryska meningar på en parkbänk och om exploderande sms som aldrig besvaras. Om han bara kunde titta lite till, höra av sig lite oftare, komma lite närmare. Om han bara kunde se, om så bara för ett enda ögonblick, att allt handlar om honom.

Det handlar om dig är historien om den första, stora kärleken. Den utspelar sig i Stockholms innerstad under några febriga höstmånader och man kastas mellan hopp och förtvivlan, lycka och sorg, upphetsning och apati. Sandra Beijer berättar sin historia på ett poetiskt men ändå enkelt och självklart sätt och alla som någon gång har varit kära kan känna igen sig - det spelar ingen roll om man är 15 eller 45.

Sandra Beijer, född 1984, skriver sen 2005 den välbesökta bloggen Niotillfem. Hon är utbildad copywriter och har arbetat i både Stockholm och New York.

Sandra Beijer

Det handlar om dig

Relaterat