bok

Monsterfärden

Tuutikki Tolonen

Författare

Pasi Pitkänen

Illustratör

Inbunden

Ändra format

Slut i lager

Beskrivning

2017-09-26
Svenska
9-12

Författare

Tuutikki Tolonen

Illustratör

Pasi Pitkänen

Formgivare omslag

Rebecka Neumann

Vad händer när barnvakten visar sig vara en för uppgiften tränad varelse som är till hälften människa, till hälften monster/troll? Det vet Hilda, Kalle och Majken Hetmark, och nu saknar de sin monsternanny Grah alldeles förskräckligt mycket. Värst är det för lillasyster Majken, som tar saken i egna händer och smiter ner i underjorden för att hitta sin vän. Till sin hjälp har hon den något udda Portvakten.

Hemma försöker Hilda och Kalle komma på ett sätt att få kontakt med Majken, men först måste de få reda på vad det är för mystisk och läskig varelse som är ledare i monstervärlden ...

Monsterfärden är den andra och avslutande delen i serien om monsternannyn och barnen Hetmark. Tuutikki Tolonen och Pasi Pitkänen bjuder i dessa böcker på ett underbart äventyr som är nära besläktat med klassiker som Roald Dahls berättelser, Till vildingarnas land och inte minst Monsters Inc. Böckerna är roliga, smått absurda och har potential att bli moderna klassiker. I nuläget är de sålda till 15 länder och det planeras även en Hollywoodfilm.

Detaljer

Bokinformation

Åldersgrupp

9-12

Språk

Svenska

Originaltitel

Mörköreitti

Originalspråk

Finska

Översättare

Bo Samuelsson

Serie

Monsternannyn

Publiceringsdatum

2017-09-26

Läsordning

2

Produktion

Papper

Munken Print

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789129702026

Antal Sidor

281

Ryggbredd (mm)

23

Höjd (mm)

207

Vikt (kg)

0.457

Bredd (mm)

157

Format

Inbunden

 

Monsterfärden

Om boken

Vad händer när barnvakten visar sig vara en för uppgiften tränad varelse som är till hälften människa, till hälften monster/troll? Det vet Hilda, Kalle och Majken Hetmark, och nu saknar de sin monsternanny Grah alldeles förskräckligt mycket. Värst är det för lillasyster Majken, som tar saken i egna händer och smiter ner i underjorden för att hitta sin vän. Till sin hjälp har hon den något udda Portvakten. Hemma försöker Hilda och Kalle komma på ett sätt att få kontakt med Majken, men först måste de få reda på vad det är för mystisk och läskig varelse som är ledare i monstervärlden ...Monsterfärden är den andra och avslutande delen i serien om monsternannyn och barnen Hetmark. Tuutikki Tolonen och Pasi Pitkänen bjuder i dessa böcker på ett underbart äventyr som är nära besläktat med klassiker som Roald Dahls berättelser, Till vildingarnas land och inte minst Monsters Inc. Böckerna är roliga, smått absurda och har potential att bli moderna klassiker. I nuläget är de sålda till 15 länder och det planeras även en Hollywoodfilm.

Tuutikki Tolonen, Pasi Pitkänen

Monsterfärden

 

 

Relaterat