bok

Under ett rabarberblad

Verser för människor och djur

Lena Sjöberg

Författare

Lena Sjöberg

Illustratör

Beskrivning

2020-10-12
Svenska
6-9

Författare

Lena Sjöberg

Illustratör

Lena Sjöberg

Formgivare omslag

Lena Sjöberg

Detaljer

Bokinformation

Åldersgrupp

6-9

Originalspråk

Svenska

Språk

Svenska

Publiceringsdatum

2020-10-12

Läsordning

0

Produktion

Produktdetaljer

ISBN

9789129702439

Recensioner

www.sydsvenskan.se

”Det är en vacker bok, där dikterna fint korresponderar med illustrationerna i skira nyanser av grönt. Det är värt att hålla utkik efter detaljer: lägg till exempel märke till de små figurerna som kommer seglande på ett virvlande höstlöv.”

dagensbok.com

”Vansinnigt vackra och viktiga verser”

”Sammantaget är Under ett rabarberblad en fin liten poesibok som också berör vuxna och det är härligt att bläddra i något som är så genomtänkt in i minsta detalj. Helhetsbetyg: 5.” /BTJ

www.expressen.se

”Att skalda om sommarens fröjder, naturens nycker och djurens gärningar; det gör få så hellsingskt dansant som Lena Sjöberg …”

”En vers som vågar osa av poesins bensin” /Aftonbladet

”Livet har inte känts så påtagligt och sällsamt på länge som det gör i Lena Sjöbergs fina, fina diktbok för alla mellan 3 och 120 år.” /Vi Läser

www.barnboksprat.se

”Den här boken är allt annat än pretentiös.”

"Jag älskar Lena Sjöbergs texter. Jag älskade ”Tänk om…” (som jag fortfarande inte klarar av att läsa högt utan att få gråten i halsen) och jag älskar den här boken, som är fylld av funderingar om allt som livet fylls utav. Här ryms tankar kring årstidernas olika stämningar, texter om höghus och människor, paddor och fjärilar. Och det viktigaste av allt: det går att relatera till texterna."

”Under ett rabarberblad är en mycket estetisk och fin versbilderbok för öra och öga, för ung som gammal.” /Smålandsposten

www.arbetarbladet.se

”Denna diktbilderbok kan glädja alla åldrar även om den väl i första hand är tänkt att läsas högt för mindre barn.”

www.vt.se

”Jag njuter.”

"Både av att ta del av högst vardagliga små iakttagelser, där till exempel en liten katt med vita tassar utgör fokus, som av de mer melankoliska betraktelserna. Text och bilder skapar en fin helhet."

 

Utan att du vet

Lena Sjöberg, Lena Sjöberg

Utan att du vet

 

Relaterat

Nyheter

”Jag tror att poesin behövs nu”

Utan att du vet är en ny finstämd diktsamling med dikter för unga om kärlek, vardag och relationer. Konstnären och poeten Lena Sjöberg har skapat en bok med suveränt samspel mellan dikt och bild.

9 nya pekböcker för de yngsta läsarna!

Nu finns flera nya pekböcker i tålig kartong med färgglada bilder och lagom lång text för de yngsta. Böcker som väcker lusten till naturen, som skildrar naturens under och bjuder på kära återseenden med Alfons Åberg, Lilla Anna och den lilla kaninen Obi. Böcker som tål att läsas om och om igen!

Under ett rabarberblad blir barnskiva!

Poesi möter musik när Lena Sjöbergs hyllade bok Under ett rabarberblad blir barnskiva i tonsättning av Anja Bigrell.

Vinnare av Svensk Bokkonst 2019!

Svensk Bokkonst har presenterat pristagarna för 2019. Bland dem finns Luftslott och synvillor av Björn Bergenholtz och Min syster är ett spöke av Lena Sjöberg.

Lena Sjöbergs finstämda Nattvisa tonsätts av Lars Winnerbäck

I Lena Sjöbergs nya bok, Nattvisa, får vi följa med på en stämningsfull promenad i månskenet, bland hoande ugglor, nyfödda kattungar och glittriga lastbilar.