bok

Piggor och suggor

Lena Landström

Författare

Olof Landström

Illustratör

Beskrivning

2017-04-24
Svenska
6-9

Författare

Lena Landström

Illustratör

Olof Landström

Piggorna och suggorna bor grannar i sommarlandet. Piggan är full av energi och vill göra allt genast. Suggorna är mer eftertänksamma och filosofiska. Det blir många krockar som livar upp vardagen. Lena Landströms första kapitelbok med geniala bilder av Olof Landström berättar om denna värld i miniatyr - en värld som liknar vår!

Detaljer

Bokinformation

Åldersgrupp

6-9

Språk

Svenska

Originalspråk

Svenska

Serie

Piggor och suggor

Publiceringsdatum

2017-04-24

Läsordning

1

Produktion

Produktdetaljer

ISBN

9789129705140

Recensioner

op.se

”en lågmäld men också spännande berättelse”

"Författarparet Lena och Olof Landström, som bland annat ligger bakom böckerna om Nisse samt om de små fåren Bu och Bä, har denna gång skapat en lågmäld men också spännande berättelse om den övereffektiva Piggan och hennes sommargrannar Suggfamiljen."

 

Bu och Bä och stackars Bo

Om boken

Sveriges roligaste får är tillbaka - nu på cykel! Bilderböckerna om Bu och Bä har lästs och älskats av hundratusentals barn genom åren. När Bu och Bä hittar på något blir det oftast trassligt, men till slut ordnar det ändå upp sig utan att de riktigt vet hur det går till ...

Det är vår i luften. Bu och Bä ska ut och cykla. Kanske Bo vill följa med, han har fått en ny cykel med handbroms och tre växlar. Men Bo är sjuk och måste stanna hemma. Stackars Bo! Hur ska Bu och Bä göra honom glad?

Med mycket humor, glasklar blick för detaljer och fantastiska bilder skildrar Olof och Lena Landström små äventyr, nära vänskap och vardagstrassel, ofta med oväntad utgång. För vem kunde ana att vårens första cykeltur skulle sluta med nya snygga solglasögon?

Lena Landström, Olof Landström

Bu och Bä och stackars Bo

 

 

Relaterat