bok

Saxen

Sara Villius

Författare

Aslak Gurholt

Illustratör

Beskrivning

2020-11-17
Svenska
3-6

Författare

Sara Villius

Illustratör

Aslak Gurholt

Formgivare omslag

Aslak Gurholt

Lärarhandledning

Saxen.pdf

Sara Villius kan som få fånga det lilla barnets värld och skapa högläsningseufori.

Det här är en berättelse om en sax. Saxen vill klippa! Fast inte vad som helst. Inte naglar! Men gärna snöre, gräs, blad, pinnen och dockans hår Men får man verkligen klippa vad som helst? Sitt eget hår? Och hur är det med hackandet i bordet?

Saxen är underhållande, befriande och fantastisk läsning för de yngsta bokläsarna!

Detaljer

Bokinformation

Åldersgrupp

3-6

Originalspråk

Svenska

Språk

Svenska

Publiceringsdatum

2020-11-17

Produktion

Papper

Munken Polar Rough

Miljömärkning

Ja

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789129726268

Antal Sidor

32

Ryggbredd (mm)

10

Höjd (mm)

258

Vikt (kg)

0.365

Bredd (mm)

218

Recensioner

Göteborgs-Posten

”Jag trodde inte att en sax kunde uttrycka så här komplexa känslor, men när den upptäcker att den inte klarar att klippa till en duk rentav skriker besvikelsen och frustrationen från den stiliserade huvudpersonen.

[...] "Saxen" skapar en obändig lust att klippa, leker med ord och bild och med barnets växande autonomi." Stina Nylén

BTJ

”Författaren Sara Villius berättelse om saxen är både spännande, lite farlig och humoristisk. Den norske grafikern och konstnären Aslak Gurholt Rønsen har gjort geniala illustrationer i collageteknik med klippta mönster i blått, grönt, svart och vitt. 

Färgval och teknik för tankarna till Henri Matisse. En högläsningspärla för en yngre publik! Helhetsbetyg: 5.” Christina Wedenmark

 

Om boken

Rolig, fartfylld och fantastisk läsning för de yngsta!
Snöbollen handlar om en busig snöboll som tar sig olika skepnader och skiftar i humör. Snöbollen vill inte gå sönder, den vill bli stor, kanske bli en snögubbe eller en lykta? Snöbollen vill INTE gå in, men det vore härligt att få uppleva sommaren. Kanske kan den bo i frysen några månader?Sara Villius kan som få fånga det lilla barnets värld och skapa högläsningseufori. Det här är mitt i prick för 2–4-åringen.Läs också: Saxen

Sara Villius

Snöbollen

 

Relaterat

Här kommer brandflygplanet

Om boken

Halvan bekämpar skogsbränder! En ny del i succéserien om Halvan.

Halvan är brandflygare, det betyder att han är pilot på ett brandflygplan. Hans jobb är att släcka bränder från luften med hjälp av sitt flygplan. Eftersom jorden har blivit varmare och torrare så brinner det mer i våra skogar. Larmmottagaren Louise har fått in ett larm om en skogsbrand och Halvan och hans kollegor måste genast rycka ut. Med hjälp av flygplanens skopor kan de skopa upp vatten ur en sjö i närheten av branden. Det tar tid att släcka en skogsbrand, men framåt kvällen har de äntligen lyckats!

Lär dig om pontoner, skopor, roder, vattentankar, skogsbränder och mycket mer i denna faktaspäckade bok om brandflygplan för de minsta fordonsälskarna.

Arne Norlin, Jonas Burman

Här kommer brandflygplanet

Nyheter

Följ med en dag till förskolan!

En helt vanlig dag på förskolan kan vara hur spännande som helst! Med värme och mycket humor skildrar Sara Villius och illustratören Mari Kanstad Jonhsen hur en vanlig dag på förskolan kan se ut; lämning, samling, lekstund, vila och mellis.

Högläsningseufori för de yngsta

Efter de kritikerrosade bilderböckerna Natten och Om orm är Sara Villius tillbaka med en berättelse om en sax som vill klippa. Fast inte vad som helst.

Vad äter orm?

Sara Villius och Mari Kanstad Johnsen är tillbaka med en charmig högläsningsbok med fantastiska bilder.