bok
Spännande_på_en_söndag_angle3.jpg

Spännande på en söndag

Emelie Andrén

Författare

Veronica Ljunglöf

Illustratör

Beskrivning

2023-04-07
Svenska
6-9

Författare

Emelie Andrén

Illustratör

Veronica Ljunglöf

Formgivare omslag

Rebecka Neumann

Mediekontakt

Jenny Edh-Jansen

Det är en helt vanlig söndag när Hugo och Vilma gör ett ovanligt fynd på biblioteket: en skattkarta! Någonstans i stan ligger en gömd skatt och bara väntar på dem. Kompisarna ska egentligen förbereda för ett skolarbete och nu har de fått det perfekta ämnet att skriva om. Men först måste de hitta skatten!

Spännande på en söndag är sjunde och sista delen i Emelie Andréns och Vera Ljunglöfs serie om Hugo och Vilma.

Detaljer

Bokinformation

Åldersgrupp

6-9

Originalspråk

Svenska

Språk

Svenska

Serie

Hugo och Vilma

Publiceringsdatum

2023-04-07

Läsordning

7

Inläsare

Viktor Åkerblom

Produktion

Produktdetaljer

ISBN

9789129740912

Recensioner

BTJ

”Texten är rapp och humoristisk, skriven på ett lättläst och tydligt språk.”

”Grundtonen är trygg och vänlig. Boken är tilltalande med luftigt satt text, korta kapitel, måttligt omfång och försedd med Veronica Ljunglöfs svartvita och säkert utförda och uttrycksfulla illustrationer. Helhetsbetyg: 4.” Gunnar Åberg

 

Tores traktorskola

Om boken

Tore älskar traktorer så mycket att han bestämt sig för att starta en traktorskola. Alla vill väl lära sig att köra traktor, tänker han och både korna och hönorna håller med. Han sätter in en annons i tidningen. Och elever kommer, alla kompisar runtomkring Tores gård dyker upp. Och tur är väl det, för när det blir snöoväder behövs allas samlade kraft för att ploga undan snön. En puttrig historia om fordonsälskare som hjälper varandra. Fristående fortsättning på Vägarbete och fordonstrubbel.

Emelie Andrén, Salla Savolainen

Tores traktorskola

 

 

Relaterat

Nyheter

Nya böcker i april 2023

April bjuder på kära återseenden med kompisarna på förskolan, kattokiga Idde, spökräddarna, Dagspöket och många, många fler. Dessutom är humorgruppen IJustWantToBeCool tillbaka med en ny skruvad bladvändare för slukaråldern. Och Moa Backe Åstot, som gjorde en bejublad romandebut med Himlabrand, är aktuell med sin andra bok, Fjärilshjärta. Välkommen till en fullmatad bokmånad!

Mystiskt på en måndag: första delen i ny serie för nybörjarläsarna

Ett gammalt ödehus lockar och skrämmer i Emelie Andrén och Veronica Ljunglöfs nya bok för lågstadiebarn, Mystiskt på en måndag. Det är en mysrysig berättelse med korta kapitel och många illustrationer, tänkt för nybörjarläsarna.