bok

Frasse och den magiska brygden

Magnus Uggla

Författare

Ruben Uggla

Illustratör

Beskrivning

2022-10-12
Svenska
6-9

Författare

Magnus Uggla

Illustratör

Ruben Uggla

Formgivare omslag

Karin Johansson

Mediekontakt

Sara Dobareh

Frasses frisersalong har funnits i hans familj i generationer och allt är precis som det var när den öppnade en gång i tiden. Frasse älskar sitt jobb och affärerna går strålande. Ända tills en ny, trendig salong öppnar i grannskapet. Med sin slughet och sitt karismatiska sätt lockar den parisutbildade frisören Ball-Sam över alla trogna gamla stamkunder och en förkrossad Frasse tvingas stänga sin älskade salong. Men en dag ramlar han över sin farfars fars antika barberar-bibel. I den finns frisörernas mest välbevarade hemlighet: en magisk brygd som garanterar såväl glamorös glans som vidunderlig volym. Kanske är det inte klippt, trots allt?

Detaljer

Bokinformation

Åldersgrupp

6-9

Originalspråk

Svenska

Språk

Svenska

Publiceringsdatum

2022-10-12

Inläsare

Ruben Uggla

Produktion

Produktdetaljer

ISBN

9789129741032

Recensioner

Dagens Nyheter

”Magnus Ugglas barnboksdebut är rolig och smått kaxig”

"Det lite naiva, närmast klumpiga, bildspråket fungerar väl vid övergången från grå realism till hjärtevärmande utvecklingshistoria med magiska förtecken." Alexandra Sundqvist

 

Frasse och den magiska brygden

Om boken

Frasses frisersalong har funnits i hans familj i generationer och allt är precis som det var när den öppnade en gång i tiden. Frasse älskar sitt jobb och affärerna går strålande. Ända tills en ny, trendig salong öppnar i grannskapet. Med sin slughet och sitt karismatiska sätt lockar den parisutbildade frisören Ball-Sam över alla trogna gamla stamkunder och en förkrossad Frasse tvingas stänga sin älskade salong. Men en dag ramlar han över sin farfars fars antika barberar-bibel. I den finns frisörernas mest välbevarade hemlighet: en magisk brygd som garanterar såväl glamorös glans som vidunderlig volym.
Kanske är det inte klippt, trots allt?Den här finurliga humorpärlan är ett samarbete mellan Magnus Uggla och sonen Ruben, som står för illustrationerna.

Magnus Uggla, Ruben Uggla

Frasse och den magiska brygden

Nyheter

Magnus Uggla skriver barnbok

Magnus Uggla debuterar som barnboksförfattare med boken Frasse och den magiska brygden. Tillsammans med sonen Ruben Uggla, som står för illustrationerna, har den popkulturelle ikonen skapat en finurlig och humoristisk bok.

Nya böcker i oktober 2022

Magnus Uggla debuterar som barnboksförfattare, den trolldomskunnige pojken Jack är tillbaka i ett helt nytt äventyr, årets stämningsfulla adventsbok är här och likaså den hett efterlängtade illustrerade utgåvan av "Harry Potter och Fenixorden". Och apropå illustrationer så har Maria Nilsson Thore skapat härliga bilder med fin skärgårdskänsla till den fjärde bilderboken om livet på Saltkråkan. Och den uppdaterade presentutgåvan av Astrid Lindgrens älskade "Mio, min Mio" innehåller nu ännu fler sagolika illustrationer av Johan Egerkrans. Välkommen till en fullmatad bokmånad!